Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

OXI az új gyilkos kábítószer

Brazíliából indult útjára az új gyilkos kábszer. A használói hét-tíz napig nem alszanak, és nem esznek, hánynak.

Az OEP évente több, mint 4 Milliárd forintot fordít drogkezelésre, mégis az iskolások mintegy 7-10 százaléka vesz részt csupán drogfelvilágosító előadásokon.

Brazíliában az új drog, az „oxi" használói hét-tíz napig nem alszanak, és nem esznek, hánynak, hasmenés-görcseik vannak, és hónapokon belül kihullhatnak a fogaik.

Az OXI-t a crack utódjának is tartják >>

Bár Magyarországon az új szer még nem tört be a piacra, a 2011-es tavaszi-nyári drogfogyasztási trendek mégis rendkívül veszélyesek.

A magyar iskolás fiatalok elmondása szerint az itthon „könnyen hozzáférhető" (hosszú távú hatásai szempontjából ismeretlen) mefedront a „bátrabbak" már nyakba is injektálják, de létezik olyan városi iskola Magyarországon, (tanárok és diákok bevallása alapján) ahol a nebulók 90%-a alkalmi, vagy rendszeres drogfogyasztó.

Illusztráció
Illusztráció


A mefedron hatásai egyébként rövidtávon is különösen súlyosak lehetnek. A tünetek orrvérzéssel kezdődhetnek, hallucinációk jelennek meg, nyugtalanság, majd depresszió, gyorsul a szívműködés, és akár életveszélyes szívritmuszavarok is elindulhatnak, amelyek következtében már több, hirtelen szívhalál miatt kellett újraélesztést alkalmazni.
De a hatóanyagok olyan erőszakos cselekményeket is produkálhatnak, mint például az öncsonkítás. Egy esetben egy fiatal férfi letépte saját herezacskóját.

Drogellenes

Magyar hírességek, és sztárok összefogtak a drogfogyasztás népszerűsítése ellen, és nevükkel, tevékenységükkel segítik a Magyar Prevenciós Alapítványt. Az Alapítvány aktivistái idén tavasszal 480 iskolában tartottak felvilágosító előadásokat és beszélgettek a gyerekekkel. Az Alapítvány Védnökei között találkozhatunk Dr. Lomnici Zoltán, Mága Zoltán, Dr. Kamuti Jenő, Erdei Zsolt, Görbicz Anita, Martinek János, Sipos Péter, Székhelyi József, Dr. Molnár Tamás (Papesz), Czanik Balázs, Dr. Csötönyi Sándor, Szomor Katalin és sok más kiválóság nevével. A Drogellenes Világnap alkalmából az Alapítvány felvilágosító előadásokat, és különböző programokat tartott június 26-án vasárnap a Klauzál Házban, ahol a Védnökök közül többen letették a Drogmentes Kapitányok Esküjét.

Olvasóink írták

 • 12. gáborgábor 2011. július 04. 08:36
  „Magyarországon az ittas vezetők és az extrém sportot űzők, ha balesetet szenvednek kötelesek fizetni az ellátásért!! nem finanszírozza a TB”
 • 11. RickCartman 2011. július 03. 18:59
  „10. anuvuk 2011.07.03. 17:20
  Gondolatmeneted alapján azoktól is meg kellene vonni, akik fehér kenyeret esznek sült szalonnához, valamint azoktól is, akik délelőtt 11 és délután 3 között napoznak, és bőrrákot kapnak, ego szamárságot írtál. annak előbb utánajárhatnál, hogy a TB alanyi jogon jár, ettől kezdve mg inkább értelmezhetetlen furcsa gondolatmeneted.”
 • 10. anuvuk 2011. július 03. 17:20
  „A drogosokat automatikusan ki kellene vonni a TB támogatásból, tudom mindjárt azzal jönnek egyesek, akkor az alkoholosra is vonatkozna, - még eljön az az idő is, mikor az orvos javasolni fogja, amennyiben a páciens nem változtat, rá is vonatkozni fog a megvonás!!!!!!

  Az egészséges élethez, -mindenkinek legyen csípőből, kötelezően joga, - elvárása!!!!!”
 • 9. Nanu 2011. július 03. 17:12
  „MÁR BOCS DE AZOKAT IS FINANSZÍROZOD AKIK MEGÖLTEK EMBEREKET, MEGERŐSZAKOLTAK ÉS KIRABOLTAK TÖBBEKET, A BÖRTÖNLAKÓKAT IS , A CIGÁNYOKAT IS AKIK NEM DOLGOZNAK, EZEKET MIÉRT NE LEHETNE AKKOR? CSAK MAGÁNAK ÁRT NEM MÁSNAK, MINT A TÖBBI AKIKET FENNTARTASZ!!”
 • 8. accelerator 2011. július 03. 16:09
  „Remélem hamar elterjed a cucc! :) Ettől tényleg hamar hullik majd a férgese! :)”
 • 7. zrx_xzr 2011. július 03. 13:29
  „nem lehetne inkább a drogosokat kivonni a TB alól a sport tevékenységet végzők helyett? inkább az ő esetleges sérüléseiket finanszíroznám állami pénzen, mint a sok buta agyhalottét.”
 • 6. nimpuq 2011. július 03. 12:53
  „A szintetikus drog olyan, mint a műanyag üveg. - Nem létezik.
  Ha drog, akkor az növényi alapú szer.
  Nevezzük inkább kábítószernek, abba minden belefér.”
 • 5. akela4 2011. július 03. 12:49
  „Hulljon csak a férgese, ha már annyira ostoba, hogy egyáltalán megpóbálja!”
 • 4. moderator 2011. július 03. 12:00
  „No, ne legyél már ilyen link! ))”
 • 3. VJack 2011. július 03. 11:24
  „Bodrogi? Kern? Vagy ők csak a drogos Stohl mellett állnak ki?”
 • 2. nane 2011. július 03. 10:20
  „Aki hülye haljon meg.”
 • 1. zrx_xzr 2011. július 03. 10:12
  „aki olyan hülye, hogy drogozik, tépje csak le a herezacskóját, sőt a fejét is leemelheti”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nézettség - A Cool ismét történelmet írt

A júniusi nézettségi adatok alapján a Cool abszolút dobogós helyen szerepel! Tovább olvasom