Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Miss Plastic Hungary kerestetik

Miss Plastic Hungary címmel október 9-én a világon első alkalommal rendezik meg a plasztikázott hölgyek szépségversenyét Budapesten, amelyre 30 év felettieket is várnak a szervezők.


A megmérettetésre azok a nők jelentkezhetnek, akiknek Magyarországon állandó bejelentett lakhelyük van, 18. életévüket már betöltötték, s életük során helyi érzéstelenítésben, illetve altatásban végzett plasztikai sebészeti beavatkozáson estek át.
Az úgynevezett ambulanter injekciós kezelések, például Botox-injekciók, hialuronsavas vagy kollagénes ráncfeltöltő injekciók önmagukban nem elégségesek a jelentkezéshez. A lézeres, savas, illetve mechanikus bőrfelület-kezelések egyéni elbírálás alá esnek - közölte az esemény kommunikációjával megbízott cég.

Amíg más szépségversenyeken kizáró ok, ha valaki plasztikai műtéten esett át, a Miss Plastic Hungaryn ez a nevezés feltétele. De nem a méret a lényeg, nem az önmaguk karikatúrájának tűnő túlplasztikázott nők a befutók. A plasztikai műtét mellett tökéletes testi-lelki harmóniát kell sugározniuk a versenyzőknek - hívják fel a figyelmet a szervezők.

Czifra Noémi
Czifra Noémi (Fotóforrás: velvet.hu)

Az esztétikai sebészet a rendszerváltást követő évektől vált egyre népszerűbbé Magyarországon, ám igazán jelentős számban csak az utóbbi évtizedben végeztek, végeznek beavatkozásokat a szakemberek.

A legbátrabb becslések szerint megtízszereződött a szépészeti eljárások száma. 

A megnövekedett igényekre válaszul, számos esztétikai sebészeti praxis és magánklinika nyílt országszerte. Napjainkban már több mint 200 plasztikai sebész dolgozik hazánkban,  s döntő százalékban szépészeti beavatkozásokat végeznek.

A hazai celebek, ismert emberek közül többen bátran felvállalják, hogy átestek egy-egy plasztikai műtéten: Czifra Noémi, Gál Noémi, Rubint Réka, Zalatnay Sarolta, Szűcs Judit, Kelemen Anna, Détár Enikő... Tegyük hozzá, számos nevet sorolhatnánk, akikről tudjuk, hogy végeztettek operációt, ám valamiért ma is tabutémaként kezelik ennek tényét. (A nyílt titok nem titok... - innen üzenjük!)
Hogy tőlünk nyugatabbra egy-egy szépészeti beavatkozás mennyire hétköznap dolog, s nemcsak a sztárvilág privilégiuma az közismert.

Pamela Anderson
Pamela Anderson

A fejlődést elemezgetve e téren hazánkban - kijelenthető: a ránk nehezedő egyre növekvő társadalmi elvárások mellett, az önmagunkra figyelés jellemzőbbé válása és az önmegvalósítás vágya is szerepet játszik a műtétek számának sokszorozódásában. (Az már egy más kérdés, hogy felvet-e ez egyfajta talajvesztést, szerepkeresést, egyeseknél önbizalomhiányt, másoknál egocentrizmust, nárcizmust...)

Ám ha valaki, a természet adta vagy az évek múlásával átalakult külsejével nem tud megbékélni, tény, hogy az a lelkiállapotára is kihat. Az elégedetlenség teste valamely részével, egy durvább vagy finomabb eltérés, egy elváltozás komoly problémát okozhat a páciens életében, gátlást, önbizalomhiányt, a magabiztosság elvesztését, és ennek következtében magánéleti, munkahelyi gondokat, sikertelenséget eredményezhet. A mai üzlet- és karrierközpontú világban ebből sok hátrány származhat – hangsúlyozta egy neves győri plasztikai sebész egy interjúban.

A magyar emberek véleménye még mindig meglehetősen megoszlik az esztétikai műtétekről, annak ellenére, hogy jelentős az igény a beavatkozásokra. Napjainkban is sokan bélyegzik hiúsági kérdésnek, felesleges luxusnak a szépészeti műtéteket. Pedig, egy sebész főorvos szavait idézve:  testi-lelki gyógyulás lehet egy-egy beavatkozás, s a plasztikai sebészt nem véletlenül szokták szikével dolgozó pszichológusnak nevezni.

gfh
Rubint Réka (Fotóforrás: storyonline.hu)

"A Miss Plastic Hungary azért is fontos esemény, hogy segítségével a társadalom megtapasztalja: a plasztikai sebész beavatkozásával elérhetőek a szép és ízléses női külsők olyan esetekben is, amikor azt a természet már nem teszi lehetővé. Az operáció megvalósítja a páciens álmait, ezzel régi gátlásosságától szabadulhat meg új perspektívákat nyitva meg önmaga előtt" - áll a felhívásban.

A jelentkezők közül 5 fős szakmai zsűri válogatja ki az 50 középdöntős résztvevőt, majd a 25 döntős versenyzőt, akik október 9-én a Hajógyári-szigeten, a Stúdió Klubban mérik össze szépségüket.
A Miss Plastic Hungary 2009 királynője a koronázáskor átveheti új lakásának kulcsát, s az első 3 helyezett plasztikai sebésze is díjazásban részesül.

A versenyre az érdeklődők a www.missplastichungary.com honlapon regisztrálhatnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Madonna megvilágosodott

Madonna, az 50 éves amerikai popsztár szerzőként debütált az legnagyobb izraeli napilapban, a Jediót… Tovább olvasom