Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Meztelen terhes nőket zártak ketrecbe egy étterem előtt

Meztelenül és ketrecekbe zárva tiltakozott két előrehaladott terhes aktivista Jamie Oliver ellen. A PETA állatvédelmi szervezet tagjai azt nehezményezték, hogy a londoni sztárszakács a brit sertés fogyasztására buzdította az embereket - írja a Blikk.

Jamie Oliver a brit Channel 4 műsorában bemutatta, milyen körülmények között nevelik a sertéseket az európai telepeken. A kocákat több helyen már hónapokkal az ellés előtt ketrecekben tartják elkülönítve, és egy ideig a kismalacok születése után is. A séf ezért arra kérte a fogyasztókat, hogy vegyenek brit sertéshúst, mert a szigetországban sokkal emberibb körülmények között tartják az állatokat.

A PETA szerint azonban ez az állítás egyáltalán nem igaz, szerintük az egyetlen megoldás az állatkínzás ellen az, ha az emberek vegetáriánusak lesznek.A két várandós aktivista Jamie észak-londoni étterme, a Fifteen előtt demonstrált.

Olvasóink írták

 • 13. mrs.kritikus 2009. március 21. 10:24
  „Jaaaaaaj, de nagyon szőőőőkéééék!
  Szegény gyerekeik.....”
 • 12. MTT 2009. március 20. 15:46
  „Milyen az a pasi kitől ezek teherbe estek?”
 • 11. győri01 2009. március 20. 12:15
  „Még szerncse,hogy mind a két hölgy egyszerű,hétköznapi anyukának néz ki,és a gondolkodásmódjuk is ezt sugallja.Kérdezem én,hol van e két teremtménynek a férjura,aki( mint látható) gondolkodna helyettük.Amikor valaki pl.a melegek ellen lép fel,miért nem vágja le a nemiszervét, csak úgy példamutatás végett?Vagy amikor valaki egy fa kivágását akarja megakadályozni,miért nem adja el a lakását és költözik a fa tetejére? Tudom,hogy egy kicsit furcsa hasonlatok,de ez is mutatja,hogy mindennek van határa és más elintézési módja is.Ez az én szubjektív véleményem,nem akartam senkit sem megsérteni.”
 • 10. Túrabakancs 2009. március 19. 23:33
  „Szerintem legyünk fényevők, oszt jónapot! :)
  Nem az a probléma hogy állatokat ölünk a táplálék miatt, hanem
  az, ezt hogyan tesszük! Kíméletlenül, vagy kíméletesen.”
 • 9. tibi-a 2009. március 19. 23:10
  „Két aberrált nőszemély!

  Sajnálom a születendő gyerekeket!”
 • 8. tricse 2009. március 19. 22:10
  „Az legyen vegetáriánus aki imádja a gombát,brokkolit,sajtokat,zöldségeket és ilyesmit,de azt aki a pörköltet szereti meg a sült oldalast azt rákényszeríteni a vegetáriánus életmódra az kérem emberkínzás!”
 • 7. pmfc 2009. március 19. 20:25
  „Az ilyen idótákat tényleg ketrecbe kéne tartani, és mutogatni, hogy ha nem eszel húst kisfiam ilyen leszel... :)”
 • 6. Primax 2009. március 19. 19:49
  „Nem is meztelenek, van rajtuk bugyi...legalábbis az egyiken biztosan.
  Nem féltik a babáikat ? ? ? ?”
 • 5. kiscsaj089 2009. március 19. 19:39
  „Ez úgy butaság ahogy van, az embernek szüksége van mindenféle tápanyagra, zöldségre húsra egyaránt mindenre, hogy a szervezet mindent megkapjon. Az állatok is megeszik a másikat mert ez a természetes rend. Én is sajnálom az állatokat, de ezt a körforgást elkell fogadni. Akinek meg nem tetszik táplálkozon egyedül egészségtelenül, mást ne rángasson bele.”
 • 4. Szilágyi_Zsolt 2009. március 19. 19:29
  „Miért, mi történik egy vágóhídon? Megölik és feldarabolják az állatokat, nagy cucc. Ez csak annak megrázó, aki nem látott gyerekkora óta pl. disznóöléseket. A szarvasmarha, a házi disznó, a házi juh és a többi haszonállat nem is létezne, ha mi, emberek nem volnánk; ezek direkt arra valók, hogy húsukat megegyük, tejüket megigyuk, trágyájukat, csontjukat, bőrüket, szarvukat egyéb módon felhasználjuk. Ezért lettek kitenyésztve az évezredek során. Nem akarok senkit sem elkeseríteni, de a Föld egy olyan bolygó, ahol az élőlények más élőlények elhalt szerves anyagával táplálkoznak: mindegy, hogy sárgarépát vagy nyúlgerincet eszünk, mint a kettő élő, érző lény volt. Kösz szépen, nem fogok lemondani az egyikről csak azért, mert az képes volt életében az aktív helyváltoztatásra. Én, bár természetesen sajnálom levágáskor, de minden lelkiismeret-furdalás nélkül megeszem a disznót, mint ahogy az is lelkiismeret-furdalás nélkül megenne engem, ha módja lenne rá. De mivel én vagyok az erősebb, az ügyesebb, az eszesebb, ezért megölöm, és amikor már darabokban van, nem is gondolok rá többé, hogy ez életében disznó volt, csak élvezem a zamatos karaj ízét. C´est la vie. Egyébként az állatoknak egyáltalán nincs olyan rossz soruk a telepeken, mint azt az állatvédő- és vegetáriánus-propagandafilmek ábrázolják. Fedél van a fejük fölött (a természetben nincs), mindennap kapnak enni (a természetben ezért keményen meg kell küzdeniük), és védve vannak a ragadozóktól - ja, igen, mert rendes körülmények között nem mi ennénk meg ezeket az állatokat, hanem a medvék, a farkasok, a hiúzok és a többi ragadozó. Szóval akkor már inkább én eszem meg a husit, engedtessék meg nekem. És félreértés ne essék, én nem a húsevésnek akarok propagandát csinálni, mert egyáltalán nem tartom követendő példának a túlzott húsevést, engem csak ez a vegetáriánusság istenítése zavar, hogy valaki attól "jobb" ember lesz, mert nem eszi meg a húst. És? Megeszi helyette más, akinek a fejébe több gógyi szorult. Vallom, hogy az ember se nem hús-, se nem növény-, hanem mindenevő, és mint ilyen, minden ételféleségre szüksége van a kiegyensúlyozott táplálkozáshoz, gabonafélékre, tejtermékekre, húsokra éppúgy, mint zöldségekre és gyümölcsökre. Holmi beteg ideológiákba burkolva felborítani ezt az ősi rendet, ez nem egyéb, mint hatványozott emberi ostobaság.”
 • 3. k 2009. március 19. 18:25
  „Kíváncsi lennék pl
  arra a vegetáriánus útépítőre, kőművesre, kovácsra, stb meddig bírnák a melót zöldségekkel?
  Gondolom úgy hajítanák el a lapátot mint a huzat.
  Ha valaki bent ül egy irodában, és maximum annyi a fizikai erőkifejtése (fizikai, és nem szellemiről beszélek )hogy a klaviatúrán pötyögtet, azt megértem,hogy vegetáriánus.
  De egy bányászt, egy kohászt sárgarépa és zöldségturmixot majszolva, nem hiszem hogy sokáig bírná...”
 • 2. AranyKözépút 2009. március 19. 17:37
  „Aki volt már vágóhidon, az tényleg úgy gondolja, hogy a vegetáriánus életmód az egyedüli megoldás. TÁMOGATOM!!!!”
 • 1. Szilágyi_Zsolt 2009. március 19. 17:19
  „És miért is legyek agyament vega? Csak mert a sárgarépának nem hallom a halálordítását, mikor a földből kitépem, nem hallom a saláta vinnyogását, mikor leszaggatom a zsenge leveleit, és mert a paradicsom leve nem olyan "undorító", mint a vér? Akkor ezzel fel van mentve a lelkiismeretem? Hogy van képe azt mondani ennek a két dagadt díszpintynek, hogy együnk növényt, mert azzal nem okozunk szenvedést? Megkérdezték már erről a zellert meg a káposztát is? Nem biztos, hogy annak a paprikának, eperszemnek vagy céklának az a leghőbb vágya, hogy leszakítsuk az anyanövényről, kirántsuk éltető eleméből, a termőföldből, késeinkkel szétszabdaljuk, fogainkkal szétmarcangoljuk, hiszen a növények sem arra lettek teremtve, hogy megegyék őket: mindegyik nagyon jól megvan, és hiánytalanul leéli az életét anélkül is, hogy az ember elfogyasztaná. Ezzel az erővel nyugodtan áttérhetünk fotoszintézisre is, vagyis nem, mert nincs jogunk hozzá, hogy elvegyük a fény és a széndioxid életét. Legjobb, ha éhen halunk, akkor legalább minket esznek meg a lebontó baktériumok. Jaj, de fel tudnak húzni ezek a korlátolt, öntelt vegetáriánusok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Melyik retrócsoki hiányzik legjobban?

Melyik csokit látná viszont szívesen a boltok polcain? Kedvenc, Maci, a Kukori-sorozat, a Mókus… Tovább olvasom