Kisalföld logö

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -5°C | 3°C Még több cikk.

Lopják a világ legdrágább őszibarackját!

Felbecsülhetetlenül értékes őszibarackokat lopott három férfi Kínában egy állami kutatógazdaságból.
A tudósok 13 éven át dolgoztak különböző fajták keresztezésén, hogy kinemesítsék a tökéletes barackot, erre három falusi - feltehetően megélhetési bűnöző - éjjel belopódzott a kertészetbe, és teleszedett három szatyrot őszibarackkal. Nem voltak válogatósak, mert legkevesebb tíz fajtából vittek el. Szerencse, hogy a fákat nem vágták ki és vitték magukkal télire tüzelőnek, mert értékük egyenként 70-100 millió forintnyi jüan.

A kísérleti gyümölcsöst máskor szigorúan őrzik, ám nemrégiben utat kezdtek építeni mellette, és emiatt lebontották keleti falát, így a kert tárva-nyitva állt. Ennek ellenére működött az elektronikus riasztó, amely pillanatok alatt felvert álmából több parasztot a szomszédságból. A három tolvaj közül sikerült elfogniuk egyet, ám a rendőrség szerint nem kizárt, hogy zavarodott.


"Még a saját nevét sem tudja megmondani. Úgy véljük, két cinkosa ezért is hagyta hátra" - idézte a The Daily Telegraph című brit lap Szun Jan-an helyi rendőrtisztet.

"Életemben először loptam barackot. A másik két fickó egyike jós, a másik tömjénárus. Azt tudtam, hogy ez egy kutatóintézet, de arról fogalmam se volt, hogy a barackok ennyire értékesek" - mondta az őrizetbe vett férfi a helyi sajtónak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tom Cruise a legjobban fizetett színész a Forbes szerint

Hetvenötmillió dollárral (17 milliárd forint) Tom Cruise amerikai színész vezeti a száz legjobban… Tovább olvasom