Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 2°C Még több cikk.

Két részeg belarusz futóversenye egy cellában ért véget

A határőrök vetettek véget két ittas fehérorosz állampolgár futóversenyének, akik abban fogadtak, melyikük teszi meg gyorsabban a távot az ukrán határ és a kocsma között. A vetélkedés egy zárkában végződött, eldöntetlenül.
Két ivócimbora sajátos versenyét a határőrök szakították meg az ukrán határ közelében. A részeg futóversenyt a résztvevők egy komarini kocsmában eszelték ki. A tét a következő kör lett volna, s ehhez a versenyzőknek mielőbb el kellett futniuk a közeli belarusz-ukrán államhatárig, majd onnan vissza, a kocsma pultjáig.

A győztes kilétének megállapításába azonban a gomeli határőrs járőrei is beleszóltak, akik a fordulást követően, mindössze 20 méterre a zöldhatártól lekapcsolták a két imbolygó sportembert, s beszállították az őrs zárkájába.

Az ily módon döntetlenül végződött vetélkedés résztvevőire - bár határsértést nyilvánvalóan nem szándékoztak elkövetni - a határőrizeti jogszabályok megsértése címén a belarusz viszonyok közepette meglehetősen súlyos, 700 rubel (csaknem 60 ezer Ft) összegű bírság vár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fekete Pákó akkor is rúgta, mikor Delhusa a földre került!

Kíméletlenül nekiesett a feketebőrű énekes Delhusa Gjonnak - Amikor a földre került, még akkor is… Tovább olvasom