Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kepes nem fél: Bolívia megfenyegette a riportert

A bolíviai kormány beperelné Kepes Andrást, amiért terrorista összeesküvést titkolt el. Az ügyész videóval bizonyítana.


Kulcsfontosságúnak nevezett videofelvétellel állt a bolíviai sajtó elé szombaton a Rózsa Flores Eduardo által vezetett állítólagos terrorista sejt tevékenységét vizsgáló ügyész. Az ABI bolíviai hírügynökség tudósítása szerint Marcelo Sosa közölte, hogy a felvétel bizonyítja a csoport tagjai ellen felhozott vádakat, ugyanis az április 16-i kommandós akcióban agyonlőtt három "feltételezett terrorista" azon sajnálkozik, hogy nem helyeztek el bombát az Evo Morales államfőt és kormányát a Titicaca-tavon szállító hajón. A gyanúsítottak arról is beszéltek, hogy hogyan lehet nagyobb robbanást előidézni.

A La Pazban bemutatott videofelvételen a hang nem tökéletes, kihagyások vannak, a meg-megszakított mondatokban hallhatóak olyan szavak, mint például a kormány és a Titicaca. Sosa szerint a felvételen Rózsa Flores Eduardo arról beszél társainak, hogy hiba volt nem tudomást szerezni jóval előbb a kormánynak a Titicata-tavon április elején megtartott üléséről. Rózsa Floresen és két társán kívül még két személy látható a felvételen, ők azok, akik a bolíviai hatóságok szerint szökésben vannak.

Az ügyész azt állította, hogy a videofelvételt egy kulcsfontosságú tanútól kapta, aki nagyon beteg, és szeretett volna vallomást tenni egy előre hozott bírósági tárgyaláson. Az ügyészség szombatra megidézett mindenkit, de a meghallgatás elmaradt, mert a kommandós akció két, börtönbe zárt túlélőjének védőügyvédje kifogást emelt a bíró személye ellen.

Az ügyész közölte, hogy a felvételt technikai elemzésnek vetik alá, de "nagy a valószínűsége annak, hogy (a feltételezett zsoldosok) komoly dologra készültek", mégpedig terrorcselekedetek végrehajtására.

A bolíviai kormány azt állítja, hogy Rózsa Flores Eduardo társaival együtt robbantásos merényleteket tervezett Evo Morales államfő, Álvaro García Linera alelnök és Juan Ramón Quintana, az elnökségi ügyek minisztere ellen. (Forrás: MTI.hu)

Korábban

Józsa Mátyás, Buenos Aires-i magyar nagykövet szerint a legsúlyosabb, ami történhet Kepes Andrással, hogy kitiltják Bolíviából.

A magyar tévést azért akarja a dél-amerikai ország perbe fogni, mert szerintük bűncselekményt követett el azzal, hogy nem tett feljelentést a Rózsa-Flores Eduardóval készült interjúja után. Józsa Mátyás azt is elmondta a Borsnak, hogy bejutott Tóásó Elődhöz a börtönbe.

A kihallgatáskor megkínzott Tóásó Előd sérülései - a nagykövet szerint - borzalmasak és nagy fájdalmai vannak. Adtak neki fájdalomcsillapítót, de a férfi nem meri bevenni ezeket, mert nem tudja valójában, mik ezek - írta a Vasárnapi Bors.

Olvasóink írták

 • 17. ASHER 2009. április 28. 17:41
  „csak csinjan azzal a fenyegetessel!!!!!
  koztudott dolog,hogy Bolivia az egyik legkemenyebb drogra epulo allam!!
  amit "ezek" beigernek,alltalaban-(ugy 95%)-igyekeznek is betartani!!!
  kulonben mar volt ilyen!!akkoriban az "eltunt riporterek" maig se kerultek elo!!hja kerem,az az oserdo ott
  sokmindenrol tudna meselni!!!”
 • 16. MTT 2009. április 28. 08:41
  „Kepes régi motoros, esze is van, nem kell félteni. Na bumm, legfeljebb kitiltják Bolíviából. Mi van akkor? Nem megy oda többet. Ennyi.”
 • 15. Truder 2009. április 27. 13:54
  „Nekem Kepes nagy kedvencem...remélem nem hurcolják meg!”
 • 14. elemér 2009. április 27. 09:00
  „Filmen és kolégáknak meg ismerösöknek lehet hogy szimpatikus és normális volt, de a látszat csal. Szerintem nem lehet egy ember komcsi és antikomcsi, zsidó és muzulmán egyidöben. Ezen lehet elmélkedni.”
 • 13. elemér 2009. április 27. 00:21
  „Igen én is úgy tudom mint Nahááát. Fehér ember kap kölcsönt és azt csinál amit akar, de nem egy benszülött, mert azokat kizsákmányolják. Rózsás a szélsöséges jobbnak, antikomcsiknak CIA-nak dolgozott ott és nem a népnek. Nékem kétségem nincs hogy ez a ember zavaros volt.”
 • 12. Nahááát 2009. április 26. 22:11
  „:) Egyébként láttam a Kepes féle filmet. De azt is láttam mi van Dél-Amerika több országában. A hasonlatod nagyon távol áll a valóságtól. Nem szeretnélek megbántani de Európából nézve nagyon nehéz elképzelni és megérteni mi ott a helyzet és hogyan élnek az emberek. A valóság az, hogy az összlakosság néhány százalékát kitevő fehér emberek kezében van minden és napi egy dollárért dolgoztatják az őslakosokat, akiknek semmilyen lehetőségük nincs továbblépni. Elképesztő kasztrendszer van, elképzelhetetlen, pl. hogy egy külvárosban élő indián, bármennyire okos, tanul, dolgozik, egy kerülettel belljebb költözzön a városban, jobb körölmények közé, vagy a gyermeke bármennyire tehetséges, jobb iskolába járhasson. Ott nem arról van szó, hogy egy gazdagabb régiótól akarnak elvonni és azzal segíteni a hátrányos helyzetű területeket (ahogy a győri példában említed), hanem az egész országban megtermelt javakat egy területre, a gyakorlatilag tisztán fehérek lakta országrészre fordítják. Hogy tiszta legyen: amit a lakosság 90%-a munkájával megtermel, azt a másik 10% élvezi! Érdemes egyszer hosszabb időt eltölteni arra, utazgatni (nem egyik szállodából a másikba) teljesen megváltozik az értékrend. Nyilván nem mindenki teheti meg, messze van, sokba kerül... :(”
 • 11. AranyKözépút 2009. április 26. 20:44
  „Naháát,
  Akkor te sem láttad az említett filmeket, hisz ott tisztán elmondta ezeket E. R. Flores. Tehát semmi újat nem mondtál. Csakhogy a fejlett és gazdag keleti oldal Evo Morales hatalomra jutásával igenis az elnyomottak, a vesztesek oldalára került . Flores azért ment, hogy szükség esetén ezt a függetlenséget segítse kivívni.
  Olyan ez, kb. mint ami ebben az országban is folyt. Győr évekig milliókat /de nem keveset/ utalt át, kormányzati parancsra a keleti országrésznek, mondván itt sok az iparűzési adó. Nah ez egy kis analógia volt, ha nem is tökéletes, de azért talán segít megérteni a Santa Cruziak álláspontját. Mellesleg Flores Santa Cruzban született.”
 • 10. kisis 2009. április 26. 20:07
  „Röhej, hogy Bolíviába pont a magyarkártyát húzták ki.......!”
 • 9. Nahááát 2009. április 26. 19:25
  „AranyKözépút! Ekkora marhaságot leírni! Eduárdo Rózsa Flores Bolíviában pont azoknak ment segíteni, akik kezében van az egész ország gazdasága és szépen kizsákmányolják az embereket. A balhé pont azért van, mert az új elnök, aki indián származású azt mondja, elég volt a fehér ember kizsákmányolásából, a megtermelt javakat tiszességesebben kellene elosztani, segíteni az elmaradott régiókat, meg a nyomorban élőket. Ez pedig nem tetszik a gazdagoknak és inkább elszakadnának az országtól. Aki járt már Dél-Amerikában (és nem egy 5 napos "Ibusz" úton) az általában nagyon meglepődik. Volt szerencsém hosszabb ideig ott tartózkodni és utazgatni. Láttam hogyan élnek a gazdag fehérek több méter magas fallal körülvett házaikban, hogyan állítja fel a rendőr a parkban üldögélő indiánt a padról, ha egy fehér érkezik és nincs üres pad, és láttam hogyan élnek milliók papírdobozokban, víz és villany nélkül. Dél-Amerika több országában modern kori rabszolgatartás van, amit ha egy normális ember közelről lát, megdöbben. Miközben nem láttam egy olyan őslakost sem, aki ne dolgozott volna, vagy ne csinált volna valamit egészen kiskorú gyermekektől kezdve.”
 • 8. AranyKözépút 2009. április 26. 19:06
  „elemér, Kár, hogy nem láttad a Kepes filmet/filmeket + Fekete Ibolya filmjét Eduardo Rózsa Floresről. Semmi baj nem volt azzal az emberrel, csak a helyét kereste a világban és mindig a "másik oldal"-ra állt. Mindig azokhoz csatlakozott, akik épp a gyengébbek voltak, az úgymond elnyomottak, a népszerűtlenebbek. Mindig a vesztes ügy mellé állt. Nem mondom, hogy szent volt, de a filmekből az derül ki, hogy akik SZEMÉLYESEN ismerték, nagyon jólelkű és rendes embernek tartották.”
 • 7. elemér 2009. április 26. 18:59
  „Eduardo Rózsa Flores bizarr élete és halála

  http://atv.hu/hircentrum/090426_hitt_a_harcban__eduardo_rozsa_flores_bizarr_elete_es_halala__.html

  "Orvosi végzettség nélkül is könnyen megállapítható: Rózsa Flores súlyos identitászavarral küzdhetett. Ez a környezetét is megzavarhatta, a skizofrén helyzetre azok a nyilatkozatok mutatnak rá, melyben az ismerősei azt magyarázzák, hogy zsidó iszlámhívőként keresztény értékek megvalósulásáért harcolt."

  Nem ezért vagy azért de a tökfej Bush is hasonszörü problémákkal küszködött. Vallást háromszor cserélt és negyven éves koráig alkoholista volt.”
 • 6. elemér 2009. április 26. 16:42
  „1. hozzászólás AranyKözépút

  "Nem tud a magyar kormány segíteni??" Nem, mert ott legfeljebb Obama tud segiteni.

  https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/geos/bl.html#Intro”
 • 5. akinemfél 2009. április 26. 16:03
  „Remek figyelemelterelo téma. Ne beszéljunk a mindannyiunkat érinto buncselekményekrol.”
 • 4. kumpala 2009. április 26. 13:06
  „Csinálhatna valamelyik tv egy hiteles filmet arról, mi is az Bolívia? Szabad, demokratikus vagy diktatúra? Mi fán terem, azt se tudom eszik vagy isszák... Tóásó meg ült volna a seggén itthon. Ettől függetlenül magyar és ki kell állnunk érte!”
 • 3. omm 2009. április 26. 10:41
  „Gondoltam, a keddi különkiadás után, hogy bajba fog kerülni...”
 • 2. lakoss1 2009. április 26. 10:30
  „engem nemérdekel ez a tóásó...ennyi erővel lehet 1 terrorista is.”
 • 1. AranyKözépút 2009. április 26. 09:30
  „Nem tudok más mondani: ez szörnyű:(
  Lehet, hogy Kepes nem mérte fel eléggé, hogy veszélyeztet-e másokat a bemutatott filmmel??
  Mi lesz Tóásó Előddel?? Halálra verik?
  Nem tud a magyar kormány segíteni??”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elég okos? Képes megérteni a saját butaságát?

Ki elég okos ahhoz, hogy képes legyen megérteni a saját butaságát? - teszi fel a kérdést Matthijs van Boxsel A butaság enciklopédiája című kötet szerzője. Tovább olvasom