Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Johhny Bravo megjósolta 9/11-et? 15 káprázatos tény a múltból és a jelenből

Marilyn Monroe intelligensebb volt, mint Einstein, a férfiak izzadtságszaga növeli a nők hormonszintjét, Adolf Hitlert pedig 1939-ben Nobel-békedíjra is jelölték.
1. A 4/4, 6/6, 8/8, 10/10, és 12/12-es dátumok minden évben ugyanarra a napra esnek.

2. Adolf Hitlert 1938-ban a Time az év emberének választotta, sőt, 1939-ben a Nobel-békedíjra is jelölték. A második világháború is ebben az évben tört ki. 

3. Vannak, akik azt állítják, hogy Johnny Bravo előre megjósolta 9/11-et. A szóban forgó jelenetben, melyet a Cartoon Network 2001 április 27-én sugárzot, egy plakát látható, amint egy lángokba borult torony mögött a "Hamarosan" szó olvasható.


4. Las Vegas kaszinóiban nincsenek órák. Hogy miért? Hogy a kedves vendég elveszítse az időérzékét, és az összes pénzét elverje szerencsejátékon.

5. Harry Nilsson “Coconut" című dala egyetlen akkordból áll, ám mégis elég volt ahhoz, hogy felkerüljön a Billboard 100-as listájára.6. A férfiak izzadtságszaga növeli a nők hormonszintjét. Amerikai kutatók női önkéntesekkel egy, a férfi verejtékben található vegyületet szagoltattak meg, és megállapították, hogy a nőkben emelkedett egy fontos hormon szintje, és ezzel együtt fokozódott a nemi vágy, valamint fölgyorsult a szívritmus.l

7. A Szovjetúnió a 40-es években vodkának álcázott kólákat rendelt. Az üdítőket Georgy Zhukov kérésére gyártották azért, hogy a nyilvánosság előtt ne bukjon le. A Szovjetúnióban ugyanis úgy tekintettek az italra, mint az amerikai imperializmus megtestesülésére. Hogy a kérést tökéletesen teljesítse, a vegyész kivonta a karamell színt, az italt kék-fehér csomagolásba töltötte, és vörös csillaggal díszítette. Ötven kóla készült így el.


8. Caligula római császár elrendelte, hogy csapatai háborút vívjanak a tengerrel.Felettébb bosszantotta, hogy nem bírt a Csatornán átkelni és elfoglalni Britanniát. Jobb ötlete éppen nem lévén, embereit beparancsolta a jeges vízbe, hogy azok megkardlapozzák a hullámokat. Aztán saját normái szerint jegyeztette le Oceana legyőzését…. A császár később a lovát tette meg konzulnak.

9. A tigriscápák az anyaméhben egymással harcolnak, sőt, az erősebbik megeszi a gyengébbet, a túlélő pedig megszületik.


10. A jegesmedve májának fogyasztása súlyos, életveszélyes állapotot idézhet elő. A káros hatásért a májban felgyülemlő hatalmas mennyiségű A-vitamin felelős.

11. A vásárlók szívesebben vásárolnak francia bort, ha a háttérben francia zene szól. Ha német, akkor pedig német bort.

12. A görög himnusz 158 versszakból áll.

13. Hanyag orvosok kézírásainak mintegy 7000 halálesetet tudnak be évente.


14. Marilyn Monroe-nak magasabb IQ-ja volt(163), mint Albert Einstein-nek (160).

15. A tömény mézben nem képesek az élesztők és a mikroorganizmusok elszaporodni, így ez a cukros oldat nem romlik meg. Legfeljebb a cukor kristályosodik ki benne, de attól még ehető.

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Doppingolt II. Erzsébet egyik versenylova

Az Estimate nevű kanca a vizsgálatok szerint morfint fogyasztott. Tovább olvasom