Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Jogász lesz a Nemzeti Vágta legjobb női zsokéja

Már csak egy vizsga választja el Suták Vandát a jogászdiplomától. A Nemzeti Vágta tavalyi nyertese és idei második helyezettje komoly célt tűzött ki maga elé: minisztériumban akar dolgozni.

Suták Vandát, a nemzet lovasát egy pillanat alatt megismerte egész Magyarország, miután tavaly bravúros hajrával megnyerte a Nemzeti Vágtát. A nyíregyházi lány ötévesen kezdett lovagolni, akkor vette édesapja a család első telivérét. 16 éves kora óta versenyez, de végül egy véletlen döntötte el, hogy a lovaglás lesz az élete: a szintén imádott teniszt egy sérülés miatt nem folytathatta.

Idén a tavalyinál is erősebb mezőnyben kellett bizonyítania a nyíregyházi lánynak, s bár a címvédés Odds nyergében nem sikerült, a dobogó második fokára így is felállhatott.


Vanda nemcsak a lovaglást veszi komolyan, a tanulás és a karrierépítés terén hasonlóképpen elszánt és céltudatos. Ha minden a tervei szerint alakul, akkor ősszel diplomát szerez a jogi egyetemen.

– Októberben lesz egy államvizsgám, amelyre időben el akarok kezdeni készülni. A jogon négy tárgyból kell államvizsgázni és az egyik, a polgári és kereskedelmi jog sajnos nem sikerült. Ezt ismétlem meg ősszel – mesélte a nyíregyházi lány, aki bevallotta, nagyon szomorú volt, hogy nem kapott még diplomát. Mint mondta, sokat tanult, a Nemzeti Vágta ellenére alaposan felkészült az államvizsgára.

– Ha megkapom a diplomát, szeretnék munkába állni. Már az egyetem előtt úgy képzeltem el, hogy egy minisztériumban dolgozom majd. Bízom benne, hogy megvalósul az álmom – árulta el terveit a zsoké.

Vanda évek óta Budapesten él, hétvégenként pedig gyakran hazautazik Nyíregyházára. A fővárosban a Kincsem Parkban lovagol, a galopp-pályán készül fel a soron következő versenyekre. Miután idén az államvizsga miatt elmarad a nyaralás, a lóversenypályán kapcsolódik ki. Legtöbbször a húgával gyakorol, aki hasonlóan nagy tehetség, mint ő.

– Csenge nagyon jól lovagol. Jövőre ő is szeretne indulni a Nemzeti Vágtán. Ha legyőz, azt sem bánom, vele szemben tudok veszíteni! – tette hozzá Vanda.

Olvasóink írták

  • 1. Freddy01 2009. augusztus 22. 16:04
    „Már megijedtem, hogy dolgozni akar...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barátok közt: Rékasi Károly eltűnik a sorozatból?

Aggódnak a Barátok Közt rajongói Rékasi Károlyért. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy Rékasi egy… Tovább olvasom