Kisalföld logö

2018. 04. 27. péntek - Zita 8°C | 20°C Még több cikk.

Így emlékeznek az első Holdra szállásra a magyar Celebek

Ma van az első Holdra szállás 45. évfordulója. A Bors három ismert embert kérdezett arról, mit csinált az emlékezetes napon.
45 éve ezen a napon érintette először ember lába a Holdat. 1969. július 21-én, magyar idő szerint hajnali 3 óra 56 perckor lépett le Neil Armstrong a hozzánk legközelebbi idegen égitest talajára, és akkor hangzottak el szavai, amit ma már minden ember szállóigeként ismer: „Kis lépés egy embernek, de óriási ugrás az emberiségnek."A Bors három ismert embert kérdezett, nézték-e az adást, illetve mire emlékeznek arról a történelmi napról.

Benkő Dániel 22 éves volt, akkor fejezte be a Zeneakadémiát.

"Imádtam az egész Apolló-programot, imádtam, hogy a háború után másfél évtizeddel ilyesmire lehet képes az emberiség. A Holdra szállást magát nem láttam, csak másnap, a Híradóban részleteket. Más világ volt akkor, megszűrve érkeztek csak Magyarországra az információk. Armstrong mondatáról éreztük, hogy nem spontán, hanem egy nagyon jól megszerkesztett, egyszerű mondat, de ez a jelentőségén mit sem változtat" - vélekedett a lantművész.

Pártai Lucia meteorológus kiment a tetőre, hogy látja-e, mi történik a Holdon.

"Egészen kislány voltam még akkor, de már óvodás koromban is vonzottak a csillagok, mindig is meg akartam fejteni a rejtélyüket. Mivel izgattak az égi dolgok, a szüleim meséltek nekem a Holdra szállásról, és a nagybátyámtól kapott tévén néztük a híreket. Mikor már biztossá vált, hogy az Apolló-11 két űrhajósa leszállt a Holdon, kiszöktem a tetőre, hátha látom, hogy mi történik ott" - emlékezett vissza Pártai Luca.

Koós János alig hitte el az egészet.

"Egyszerű emberként először el sem hittem, hogy a Holdra szállás egyáltalán megtörténhet vagy megtörtént. Ám, ahogy egyre több információ, bizonyíték jutott el hozzánk, egyre nagyobb lázban égtem én is. Főleg az első felvételtől, ahogy Armstrongék ott tapicskoltak a Hold porában" - emlékezett az énekes.

Borsonline.hu

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új kedvencek a Minimaxon

Ébresztő! Megjött Kate és Mim-Mim, a legújabb mese a gyerekcsatornán Tovább olvasom