Kisalföld logö

2017. 12. 15. péntek - Valér 4°C | 8°C Még több cikk.

Éves kongresszust tartanak a mikulások - sok-sok fotó

A háromnapos rendezvény résztvevői szakmai kérdésekről cserélnek véleményt, de lesz látványos felvonulás, akadályverseny és különféle látványos bemutató is.
Tizenöt országból érkezett 125 Télapó részvételével megnyílt hétfőn a Mikulások világkongresszusa a dán fővárosban, karácsonyi hangulatot hozva a koppenhágai nyárba.

A háromnapos rendezvény résztvevői szakmai kérdésekről cserélnek véleményt, de lesz látványos felvonulás, Mikulás-akadályverseny és különféle látványos bemutató a Bakken parkban.

"Beszélnünk kell arról is, hogy a Télapóknak kevesebb aprósüteményt kellene fogyasztaniuk. A kémények kisebbek lettek, és 15-20 aprósütemény egy kicsit sok. Tizenkettő talán még lehetséges" - mondta Douglas Télapó, aki Washingtonból érkezett a kongresszusra.

Fotók

A Tokióból érkezett Jamamoto Paradis szerint a tanácskozáson az idei karácsonyi ajándékokról is véleményt fognak cserélni.

1957-ben tartottak először kongresszust a Télapók, amikor Tribini, a Bakken park házigazdája elhatározta, hogy egy nyári mulatságra összehívja a világ Mikulásait.

A kongresszuson bárki ingyen részt vehet, ha teljesíti az előírásokat, azaz teljes Mikulás-öltözetet visel hazája hagyományainak megfelelően, aktívan részt vesz a felvonulásokon és más programokban, barátságosan és kedvesen viselkedik kollégáival és a rendezvények nézőivel, nem fogyaszt alkoholt és nem dohányzik, amikor Mikulás-jelmezt visel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Múzeum lett Luciano Pavarotti otthonából

A Modena közelében hétfőn megnyílt Luciano Pavarotti Múzeumot a volt tenor egykori villájában… Tovább olvasom