Kisalföld logö

2018. 03. 18. vasárnap - Sándor, Ede -5°C | 3°C Még több cikk.

Elmaradtak a Napfogyatkozás várt rekordjai

A Napfogyatkozás című harmadik Alkonyat-sztori nem panaszkodhat sem a hétvégi, sem a múlt heti bevételeire, de jegyeladásai mind Észak-Amerikában, mind a világ más tájain jócskán elmaradtak a várakozásoktól.

A vámpírrománc hétvégi észak-amerikai bevétele elérte a 69 millió dollárt (16 milliárd forintot), és ezzel toronymagasan vezeti a péntektől vasárnapig számolt kasszasikerlistát. A főként kamaszokat mozgósító film forgalmazása első öt napján összesen 161 millió dolláros (36,6 milliárd forintos) jegyeladást produkált a hazai piacon, és ehhez a jelzett idő alatt további százmillió dollárt (22,7 milliárd forintot) keresett világszerte. A Napfogyatkozást az Egyesült államokon és Kanadán kívül 42 országban kezdték játszani.
Az elemzők ugyanakkor rámutattak, hogy a nyár legjobban vár filmje iránt korántsem mutatkozott akkora érdeklődés, mint amit a gyártó Summit Entertainment stúdió remélt. Az Alkonyat-széria előző epizódja, az Újhold premierhétvégéjén 142,8 millió dollárt (32,4 milliárd forintot) keresett Észak-Amerikában, és ez az összeg az első öt nap alatt 165 millió dollárra (37,5 milliárd forintra) nőtt.

A tavaly novemberben bemutatott produkció ráadásul egyidejűleg csak 25 más országban került a mozikba, de így is 118 millió dollárt (26,8 milliárd forintot) kasszírozott bemutatása első hosszú hétvégéjén.

A Summit a július 4-i ünnepségek konkurenciájával magyarázta a kiesést, és úgy értékelte, hogy a hét közepére várhatóan ismét megnő majd az érdeklődés az ifjú vámpírok és vérfarkasok közötti vetélkedés iránt.

Az észak-amerikai toplista második helyét Az utolsó léghajító című fantáziafilm foglalta el 40,65 milliós (9,2 milliárd forintos) hétvégi jegyeladásával. M. Night Shyamalan 150 millió dollárból készült produkciója, amely a Nickelodeon rajzfilmsorozata nyomán született, korábban számos elítélő kritikát kapott, mivel a rendező az animáció több ázsiai kulcsfigurájának szerepét fehér színészekre bízta.

A jelek szerint azonban ez végül is nem kedvetlenítette el túlságosan a közönséget.

A toplista harmadik helyén a Toy Story 3. című háromdimenziós Pixar-animáció kapaszkodott meg 30,2 millió dolláros (6,8 milliárd forintos) bevétellel. A népszerű sorozat harmadik epizódja a bemutatása óta 289 millió dollárt keresett Észak-Amerikában, világszerte pedig 151 millió dollárért keltek el rá a jegyek.

Adam Sandler Nagyfiúk című vígjátéka a negyedik helyen végzett 18,5 millió dolláros (4,2 milliárd forintos) bevétellel, az ötödik pedig Tom Cruise Kéjjel-nappal című akciómozija lett 10,2 millió dollárral (2,3 milliárd forinttal).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bikicsunáj száz körül lép fel és ad számlát

A juj.hu a közismert Bikicsunájt kérdezte, a TV2 által felfedezett és/vagy megcsinált furcsa… Tovább olvasom