Kisalföld logö

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 5°C | 14°C Még több cikk.

Elindult 9600 kilométeres útjára a Csendes-óceánt átevezni készülő első nő

Úti célja San Francisco, ahová szeptember végén szeretne megérkezni. Az utat eddig három evezőshajó tette meg, nő egyedül még soha.
Vasárnap elindult 9600 kilométeres útjára a Csendes-óceánt átevezni készülő floridai Sonya Baumstein, úti célja San Francisco, ahová szeptember végén szeretne megérkezni. Az utat eddig három evezőshajó tette meg, nő egyedül még soha.

A 29 éves sportoló egyedi járműve az Icsa nevet kapta. Ez egy okinavai közmondást rövidít, mely így hangzik: "ha találkozunk, attól fogva rokonok vagyunk". A lime-zöld, hétméteres, háromszáz kilogrammos hajóra se vitorlát, se motort nem szereltek.

Amikor az időjárás engedi, Baumstein napi 14-16 órát szeretne evezni. Álmát megszakítja, hogy ellenőrizze, hol van. Azt reméli, legalább útja első felében az óceánt átszelő, mintegy száz kilométer széles Kurosio-áramlaton belül marad.


Baumstein diákévei alatt versenyszerűen evezett, egy autóbaleset azonban kettétörte a pályafutását. Miután meggyógyult, 2012-ben csatlakozott ahhoz a három férfihoz, akik az Atlanti-óceán felét evezték át a Kanári-szigetektől Barbadosig.

A floridai nő három évet töltött a vállalkozás előkészületeivel. Útján nem kíséri segítő hajó, mely az ellátmányt vagy a poggyászt szállítaná, mert ennek költségei túl magasak lettek volna, az üzemanyag-felhasználás pedig ellentétes a kizárólag "zöld energiát" hasznosító kaland szellemével.

Kísérő hajó helyett a partokról, műholdas telefon és GPS segítségével követi útját egy segítő csapat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Míg apját körözik, addig Hien bulizik

A megasztáros énekesnő apja ellen hónapok óta nemzetközi és európai elfogatóparancs van érvényben.… Tovább olvasom