Kisalföld logö

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Egy háztartás, külön kassza?

Ahogyan napjainkban már nem általános, hogy a férfi viszi haza a több jövedelmet, az sem evidens, hogy a közös kassza a működőképesebb egy kapcsolatban.

Egyéniség, egzisztencia, költekezésre való hajlam kérdése a döntés. Czene Attila a közösre esküszik, a Bódi házaspár külön ˝perselyre˝ váltott.

Közös vagy külön kassza? Előbb vagy utóbb minden pár válaszút elé kerül. Hogy melyik oldalra billen a mérleg? Kialakul, hogy melyik verzió a működőképes. De vajon igaz lehet: külön kassza, hosszú szerelem? Vagy a nagy függetlenség a bizalmatlanság terméke?

A bizalom az alapja

– Közös. Így normális. Nagyon egyszerű: mindennek a bizalom az alapja – avatott be Czene Attila olimpiai bajnok úszó (1996, Atlanta, 200 méter vegyes), mi a közös kassza titka. Éppen a minap mentek el a bankba a feleségével, Bánhidi Petrával, hogy végre közös számlát nyissanak.

Három évvel ezelőtt költöztek be az otthonukba, miután összeházasodtak. Attól fogva a közös kassza elvét gyakorolják. A vállalkozásukhoz a sárga csekkekre gyűjtött pénznek külön helye van. – Petra spórolós, kritikus, válogatós. Nem az a típusú nő, akinek mindegy, hogy mennyibe kerülnek a dolgok, és meggondolatlanul megveszi, ami tetszik. Sokszor nekem kell rábeszélni egy-egy ruhadarabra, mert tudom, hogy később megbánná, ha otthagynánk – árulta el a 36 éves Attila, aki egy héten egyszer biztosan elmegy a feleségével bevásárolni, és a ruhaválasztásból semmiképpen nem hagyná ki. Ad a véleményére, szinte Petra öltözteti.A férfi kényeztessen!


Az egykori úszó szerint a férfiaknak az a feladatuk, hogy kényeztessék kedvesüket. Ezért a házasság előtti együtt járáskor azt tartja természetesnek, ha a férfi fizet az étteremben, a moziban, bárhol.

Amerikában egyébként pont az ellenkezőjét tapasztalta, ott mindenki maga állja a saját költségeit – legalábbis az udvarlás időszakában. Attila elárulta, szerencsére mindig keresett annyit, hogy kedveskedni tudjon Petrának. Meglepte a szerelmét egy szép virággal, egy neki tetsző ruhadarabbal. Nem kell azt hinni, hogy ez viszonzatlan marad: a nők nagyon figyelmesek, amikor a férfiak szülinapot, névnapot, karácsonyt ünnepelnek.

Megbeszélni a kiadásokat

– Közöttünk Petrával sohasem volt hierarchia, előfordult például, hogy én nem dolgoztam, ő igen. Nekem az sem számít, hogy melyikünk keres többet – taglalta Attila. Viccesen megjegyezte: – Étteremben én fizetek, moziban viszont Petra. Nálam soha nincs készpénz, mert elhagynám. Ezért is alakult ez így.


Külön kasszán élnek

Bódi Guszti és Margó külön kasszán él. Egy bulvárlapban bevallották: a piszkos anyagiak rossz hatással vannak a kapcsolatukra, rendszeresen vitatéma volt, hogy ki mire költ. Margó elmondta: cipőmániás, férje szerint értelmetlen ennyi pénzt kiadni lábbelire. A házasságuk viszont mindennél fontosabb, ezért leültek, megbeszélték a dolgot, és a külön kassza mellett döntöttek – azóta is működik.


Tavaly a TV2 Mr. és Mrs. műsorában beszélt először igazán nyíltan magánéletükről Bochkor Gábor és Várkonyi Andrea. Kategorikusan kijelentették, hogy eszük ágában sincs házasodni. Elmondták, hogy külön kasszán élnek. Esetükben ez még nem okozott problémát. Ellentétben Gesztesi Károllyal és Liptai Claudiával, akiknél a külön kassza – nem biztos, hogy emiatt – válással is zárult. Amikor egybekeltek, házassági szerződést is kötöttek. Erdélyi Mónika és volt élettársa, Mukli Gyula zenész öt év után szakított. Szintén tavaly, Joshi Bharat műsorában mondta el Gyula: nem tetszett neki, hogy bár közösen vettek házat és gyermekük is született, külön kasszán voltak. Így amikor nyaralt a család, külön váltottak valutát.Hollywoodi példa

Angelina Jolie és Brad Pitt közös kasszán él, és ez nem is okoz nekik gondot, ráadásul nagyjából egyformán keresnek. Hat gyermeket nevelnek, ezért is döntöttek úgy, hogy bevételeiket beteszik a közös ˝perselybe˝, és jövedelmük egy részét költik csak magáncéljaikra. Angelina például jótékonykodik.
Olvasóink írták

  • 1. Truder 2010. május 14. 15:53
    „Ez egyéni probléma, és mindenki máshogy csinálja..Kinek ez jön be, kinek amaz! Ha a pár között ez nem okoz konfliktust, akkor mindkét megoldás lehet jó. A közös kasszából is el lehet cseszni a pénzt, és a külön-ben is lehet jól gazdálkodni. A külön kasszában nekem szimpatikus az anyagi függetlenség, ami nem feltétlenül pazarlást jelent. Így mindenkinek van lehetősége spórolgatni(ha tud), saját célokra, amit természetesen megbeszélnek.
    Egyébként a külön kassza nem azt jelenti számomra, hogy a teherviselés nem közös, mert abból ugyanúgy mindkét fél kiveszi a részét. Tehát nem gondolom azt, hogy a csekkek befizetetlenül "tilitoliznak" a fiókban.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ildikó, a lázadó díva

Keresztes Ildikó, aki hol rockkocsmákban lép fel, hol elegáns céges rendezvények dívája, azt mondja: furcsa, hogy nálunk egyelőre nehezen boldogul a rockénekes, ha nő. Tovább olvasom