Kisalföld logö

2017. 04. 23. vasárnap - Béla 4°C | 13°C Még több cikk.

Dobrády Ákos született maximalista

Legyen szó zenéről, sportról vagy nyelvtanulásról, Dobrády Ákos mindenben a tökéletességre törekszik. A TNT zenekar sikerei után szólóénekesként is a magyar zenei élet meghatározó alakja.

– Több magyar hírességgel együtt a félmaraton lefutására készül szeptemberben. Az egészséges életmód meghatározó a mindennapjaiban?

– Egy színpadi ember esetében elengedhetetlen, hogy jó kondiban tartsa a testét. Nyolc évig kézilabdáztam, rendszeresen járok edzőterembe, teniszezni. A hosszú távú futást mindeddig mellőztem, de
augusztusban elkezdem az egy hónapos felkészülést a félmaratonra, mindennap növelem a távot, hogy bebizonyíthassam, bárki számára teljesíthető a táv.

– Mindig ilyen elszántsággal küzd?


– Az a legfontosabb, hogy mindig legyen előttem cél. Ha van egy konkrét tervem, alázatos vagyok és mindent megteszek a siker érdekében. Amikor angolul tanultam, az órák után rögtön az íróasztal mellett folytattam a tanulást, szinte ki sem mozdultam. A tenisz esetében is hasonló volt a helyzet, az edzések után még sokáig maradtam gyakorolni. Igen, maximalista vagyok és az élet minden területén jellemző rám a tökéletességre törekvés.

– A 2006-os első szólólemeze után idén jelent meg második albuma. A hosszú kihagyás is a tökéletességre törekvésnek tudható be?

– Amikor 2005-ben megszűnt a TNT, két lehetőség állt előttem: rögtön kiadok egy szólólemezt vagy várok egy kicsit, feltöltődöm és utána vetem bele magam a munkába. Én ez utóbbit választottam volna, mégis úgy alakult, hogy szinte közvetlenül az együttes felbomlása után megjelent a szólóalbum. A hosszú kihagyás talán annak tudható be, hogy az akkori felpörgetett tempó után szerettem volna kipihenni magam. Sokat utaztam, lazítottam, ennek eredményeként egy igazán átgondolt album születhetett.

– Készül új lemez, esetleg közösen párjával, Emiliával?

– A duettünk olyan egyedi volt, hogy a sikerét nem lehetne megismételni, így nem tervezünk közös albumot vagy dalt. Természetesen sokat dolgozunk együtt, hiszen Emilia nemcsak énekesnő, hanem dalszerző is. Gyakran jár Magyarországon, így ha teheti, elkísér a koncertekre és együtt lépünk színpadra.

– A magánéletéről ritkán nyilatkozik, de köztudott, hogy boldog párkapcsolatban él. Foglalkoztatja a családalapítás, az apaság gondolata?

– Harmincöt évesen szerintem nincs olyan ember, akit ne foglalkoztatna a gondolat. Szüleim olyan pozitív példát állítottak elém, amit én is követni szeretnék. A kérdés szem előtt van.

– Számos fellépése lesz a nyáron. A munka mellett jut idő pihenésre, utazásra?

– A színpad olyan energiát ad, hogy nem is vágyom nyaralásra, utazásra. Most kiélvezem a fellépések hangulatát. Számomra a rossz idővel jön az ˝uborkaszezon˝, így az üdülést a téli hónapokra időzítem.

– Töltött már hosszabb időt külföldön. Tervezi, hogy egy másik országban telepedik le, vagy Magyarországon képzeli el a jövőt?

– Nem tervezek hosszú távon, egyelőre azt tudom elképzelni, hogy hosszabb időszakokra utazom külföldre. Olyan belső utazások ezek, melyek sokat segítenek egy új lemez elkészítésében, az így megszerzett élmények később cseppfolyósan megjelennek a zeneszerzői tollban.

Olvasóink írták

  • 3. Mankapunka 2010. július 30. 12:49
    „tudom,nem úr aki nem pazarol,de hát..................”
  • 2. accelerator 2010. július 30. 00:50
    „Igen! Azt hiszem ez a megfelelő hozzáállás! Mármint a Whiskeyvel.... :)”
  • 1. Mankapunka 2010. július 29. 11:48
    „Én is mindig minden cseppet kiiszok a Whiskey-s üvegből,ne hogy már pazaroljunk.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kígyós játékot tettek a Youtube lejátszójába

A legnépszerűbb videómegosztó a vuvuzela-gomb után újabb meglepetéssel rukkolt elő a napokban. Tovább olvasom