Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Darvalics Virág a 188. Anna-bál szépe - galéria

A budapesti Darvalics Virágot választotta a szakmai zsűri a 188. Anna-bál szépévé Balatonfüreden.
Az idei Anna-bál szépei mind első bálozók

Idén az Anna-bál szépei mind első bálozók: mindhárman 18 évesek és egyetemre készülnek.

Darvalics Virág, a 188. Anna-bál szépe vasárnap a balatonfüredi Vitorlás étteremben az MTI-nek elmondta: a budapesti Britannica gimnáziumban érettségizett és pályáját a következő tanévtől Hollandiában folytatja, ahol hotelmenedzselést tanul.

Ilyen volt a 188. Anna-bál Balatonfüreden

Hozzátette: azért választotta ezt a szakmát, mert szeret utazni; ezen kívül a táncolás töltötte ki a napjait hat évig, a Szivárvány Táncszínházban.

Elmondása szerint a családnak Tihanyban van nyaralója, ezért 11 éve a nyarakat és a téli szüneteket a környéken töltötte, s érdeklődését felkeltette a balatonfüredi hagyományos Anna-bál.

A 18. évét májusban betöltő lány ajándékba kapta első bálját. Mint mondta, meglepte első helyezése, de jövőjét nem a szépségiparban képzeli el, számára most legfontosabbak tanulmányai, családja, valamint párja, aki szintén Hollandiába készül egyetemre.

Darvalics Virág első udvarhölgye, a balatonfüredi Balla Lilly márciusban vot 18 éves, a veszprémi Lóczy gimnáziumban érettségizett és reményei szerint (a felvételi eredménye jövő héten derül ki) a Semmelweis egyetemen folytatja tanulmányait, optikával akar foglalkozni - mondta az MTI-nek.

Balatonfürediként régóta ismeri és érdekli az Anna-bál hagyománya, s idén, az önkormányzat meghívásának eleget téve, részt is vett rajta édesapjával - idézte fel.

A második helyezés meglepetésként érte, mert mind mondta, a bálon az idén nagyon sok szép lány jelent meg.

Balatoni lányként Lilly kedvenc elfoglaltsága a hajózás, főként a vitorlázás.

A budapesti Hunfalvy szakközépiskola után a Corvinus egyetem kommunikáció szakán tanul tovább a harmadik udvarhölgy, Szóráth Sarah, aki januárban lett 18 éves.

Az Anna-bálról sokat hallott édesapjától, aki többször is részt vett a társasági eseményen, ezért kíváncsian várta, milyen is az a valóságban: nem csalódott, a bál éppen olyannak bizonyult, mint azt elképzelte - árulta el az MTI-nek.

Sarah sportolással tölti szabadidejét: kosárlabdázik.

A 188. Anna-bál szépei a hagyományokhoz híven vasárnap délelőtt lovas kísérettel kikocsiztak a városba.

Korábban:

A budapesti Darvalics Virágot választotta a szakmai zsűri a 188. Anna-bál szépévé Balatonfüreden. Első udvarhölgye a balatonfüredi Balla Lilly, második udvarhölgye a budapesti Szóráth Sarah lett.

Az idén, az eredeti hagyományokhoz visszatérve, a bálozók választhatták ki szavazataikkal azt a 15 nőt, akikből a szakmai zsűri kiválasztotta a bálkirálynőt és udvarhölgyeit.

A bálkirálynő jutalma, a hagyományokhoz híven, az aranyalma mellett egy Viktória-mintás herendi váza, az első udvarhölgy Rothschild-, a második pedig Apponyi-mintás vázát kapott.

Az Anna-bál szépe és udvarhölgyei vasárnap háromnegyed tizenegykor mutatkoznak be a Kisfaludy Színpadon, majd a tradícióknak megfelelően kocsikáznak a városba.

Az Anna-bálon adják át minden évben a Kiss Ernő-díjat is, amelyet az idén Freud Tamás Széchenyi-díjas agykutató, egyetemi tanár, az agykéreg működésének nemzetközi hírű tudósa kapott. Az Európai Bizottság elnökének tudományos és technológiai tanácsadó testületébe is beválasztott Agy-díjas (The Brain Prize) akadémikus a laudáció szerint több szállal is kötődik a városhoz, annak elkötelezett támogatója, néhány rendezvényének ihletője, a balatoni borok kiváló szakértője.

Az első Anna-bált 1825. július 26-án tartották Szentgyörgyi Horváth Fülöp János balatonfüredi fogadójában, a házigazda leánya tiszteletére. Az ifjú Anna Krisztina azon az estén ismerkedett meg későbbi férjével, Kiss Ernő huszárkapitánnyal, az 1848-49-es szabadságharc aradi tábornok vértanújával.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Demalgon 2013. július 22. 18:21
  „Az általánositás oda-vissza megvan. Nagyon kevesen maradnak meg normális embernek a főiskolás éveiket követően, a javuk megváltozik, vagy kifordul önmagukból.”
 • 24. oxana 2013. július 22. 16:00
  „22. Demalgon

  Talán nem kellene általánosítani.”
 • 23. Demalgon 2013. július 22. 15:46
  „A pályaválasztáshoz igazán csak elkötelezettség kéne semmi más. A rátermettség hülyeség, mert ezt a szlogent a társadalom találta ki arra, hogy ő döntse el kinek mit enged meg (meg ez a kedvenc szava azoknak, akiknek rengeteg mindenhez nincs affinitásuk), akarni meg a wc-n kell. Plusz manapság a másik mozgatórugó a pénz, az, amiből meg lehet élni.”
 • 22. Demalgon 2013. július 22. 15:43
  „gonzo, a tudással nem jár együtt ész, és nem változtatja meg azt, amit otthonról hoztak. A felvetésed meg nem állja meg a helyét, mert a magasabb végzettségüek pedig a beképzeltségükkel, arrogánciájukat és kivagyiságukkal leplezik, hogy ostobák, unintelligensek és más tollával ékeskednek.”
 • 21. oxana 2013. július 22. 14:48
  „19. Mazzola

  Szólíthatnálak úgy is, hogy Te Mazzola, de jól neveltek otthon. Igazad van, az orvos, aki állandóan panaszkodik, munkáját a "kell" hajtja, töle szenvednek a paciensek is. Egyszerü a megoldás: mondjuk 40 évesen megtehetné, hogy már nem hallgat a családra, aki rákényszerítette erre a pályára és nyugodtan elmehetne zöldséget árulni vagy a fürdöben ráfütyülhetne az ugrándozókra. Ki akadályozhatná meg? De ennek van másik oldala is. Fuccs az egyetemre ráköltött pénznek, az államnak megint egy diplomással kevesebb lesz. De zöldségesnek beállni mégis jobb, mintha elmenne külföldre. Tudom, mit akartál kifejezni, de olyan helyzet is elöfordulhat, hogy a tehetség és akarat van, de hely nincs, ahol tanulhatna vagy nincs rá pénz.”
 • 20. Mazzola 2013. július 22. 14:23
  „Na meg meg a temahoz. Mar evtizedek ota mindig annak a lanya nyeri az Anna-bal-t ,aki a legtöbbet dellazik.
  Igy volt ,igy van,igy lessz. Mert a szepseg az szubjektiv es nem merhetö kiloval vagy centivel vagy bar mi
  fajta fizikai mertekkel.”
 • 19. Mazzola 2013. július 22. 14:18
  „18. oxana 2013.07.22. 13:12
  Te Oxana ! En csak azt akartam ezzel kifejezni,hogy a palya-valasztas az nem egyszerü, kell hozza erdeklödes,
  ratermettseg es AKARAT azt csinalni amit en meg ingyen is szivessen csinalnek.
  Akinek a testmagassaga csak 160 cm ,az ne akarjon magasugrasbol diplomazni es megha az annya mindig is arrol
  almodozott. Es az az orvos aki mindig panaszkodik : sok az ügyelet,keves a megbecsüles, kicsi a fizetes,halatlan a
  paciens stb. Az azert van, mert ö szivessebben lenne fürdö-mester, vagy zöldseges.
  De hat öt erre a pajara küldte a csalad ,amit ö igazandibol soha nemis akart.Hat most SZENVED.Meg a paciens is......”
 • 18. oxana 2013. július 22. 13:12
  „16. Mazzola

  Azt hiszem, 10-15 év múlva megunná a háziasszonykodást és gyermeknevelést. Nem mintha az nem lenne fontos, de más is kell, ami még jobban kitöltené életét. Ha a gyerekek már nagyok és kiröpülnek, férje reggelente elmegy dolgozni, mit csinál az idejével? Nekem unalmas lenne. Ennyi év után elövenni a diplomát, nehezen fog boldogulni. Legalábbis én így gondolom. Na meg akkor olyan férj is kellene, aki kettönek való fizetést visz haza.”
 • 17. oxana 2013. július 22. 13:04
  „10. Tanyasi80

  "a tanának max diplpmája" . Ezzel a diplomával tanított meg téged a tanár számolni, a helyesírást, történelmet, stb. Az én matektanáromnak volt kukorica meg répaföldje, meg disznói. Sok földje, állatai voltak mindig, alig gyözte. A földjét többek között mi müveltük meg, de csak azért, mert cserébe kapott apám takarmányt a mi állatainknak.

  12. momopali
  Sok gyermeknek büntetés a neve. Föleg, amelyiket egész másképp kell kiejteni, mint írni, pl. Jaqueline vagy Andrew. Pedig milyen szép a Mária vagy Csaba is!”
 • 16. Mazzola 2013. július 22. 11:50
  „Van nekem bizony egy kedves kis hölgy-ismerösöm. Az apai-nyomasra tanulta ki a tervezö-mernöki szakmat,
  jeles diplomaval.De ebben a szakmaban nem talalta örömet es tovabb tanult bölcseszeten tanarnak.
  De ez sem volt ugy igazandibol az inyere.En kerdeztem töle ,hogy mit csinalna ugy a leg szivesebben. Erre ö
  azt valaszolta : Szivem szerint en csak anyuka es haziasszony szeretnek lenni. Na meg jo feleseg.
  Ez volt a lecke mara.”
 • 15. Mazzola 2013. július 22. 11:17
  „A filozophia arra tanit,hogy maradjon meg a schuszter a kaptafanal. Mivel itt az tanul orvosnak akit a csaladja
  orvosnak szeretett volna.Sok penzbe került a diploma,de az illetö soha nem AKART gyogyitani,hanem penzt
  keresni ,meg tekintejt haracsolni. Az a tanito aki soha nem AKART tanitani csak könnyü eletet es megbecsülest
  a tarsadalomban az nem tanito ,meg 5 diplomaval sem. Az aki elvegezte a kepzömüveszetit mert az annya azt
  kivanta de ö a termeszetenel fogva egy un-esztetikus ,az csak azzak a tollal ekeskedik amely nincs is a szarnyan.
  Ez itt bizony a nagy gond ,hogy senki nem azt csinalja amit a termeszet raruhazott.
  Bizony paraszt turd a földet es ne affektalj.”
 • 14. gonzo 2013. július 22. 08:51
  „10.Tanysi,annak a tanárnak azóta lett földje is,persze ne több hektárra gondolj.Tehát neki azóta is megvan az esze,a tudása(ami egy paraszténál jóval szerteágazóbb,több mindenre használható),és még földje is lett mellé.A kisebbségi komplexus nálad is kézzelfogható.

  Tudod,és ezt nem csak neked mondom,megfigyelhető,hogy általában a kevesebb tudással bíró,alacsonyabb végzettségű gyűlölködik felfelé és nem fordítva.Vajon miért?Valószínű azért mert a kisebb végzettség általában kevesebb észt is takar.Nem minden esetben persze,csak általában.A magasabb tudású,a több eszű elismeri a nála kevesebb tudásút,az alacsonyabb végzettségűt is,mert tudja,hogy nem vagyunk egyformák,minden ember értékes valahol,mindenkire szükség van.(már aki persze tenni is akar)A másik oldal meg irigy,gyűlölködik,nem másért,csak a kisebbségi érzés miatt(lsd.:ezt a gonosz vigyort:"A tanárnak max diplomája. :))))))))))))))",amin nem tud túllendülni.A gyűlölködés oka meg minden esetben magunkban keresendő.Csak van aki ezt nem meri megtenni-mármint a keresgélést a saját életében.”
 • 13. Hyppolit 2013. július 22. 08:48
  „Nem maga a diploma, mint okirat a lényeg, hanem a mögöttesen megszerzett (már akinél) tudás. Értelemszerű, hogy egy mérnök, orvos, tanár, kutató, régész, stb. valaki a kellő mértékű tudás megszerzése nélkül nem lehet. Más kérdés, hogy a felsőoktatás felhígult, egyes harmadrendű egyetemek is annyi lári-fári nulla szakot kreáltak, hogy vicc. Persze, hogy sokan, akik csak a "papír" miatt tanulnak tovább, ezekkel a makett-szakokkal az életben sokra nem mennek, és megmaradnak az eredeti agyi szinten is. Ők azok, akik nyafognak, jajonganak, síránkoznak. Erre lehetett az átkosban pótcselekvés a "foxi-maxi", így a legsötétebbek is rendelkeztek legalább egy "felsőfokúval", de a környezetük viszont tudta hova tenni őket.
  Az pedig, hogy kinek milyen a neve, az a szülők szintjét/világát fémjelzi. Számomra nevetséges mind a Virág, Nimfa, Délibáb vagy Napsugár nevek, szebbnek tartom az Anna, Ágnes, Diána, Andrea neveket. Egyébként meg nincsen jelentősége.
  A szépségkirálynő pedig örüljön a helyezésnek. Sajnos, "nem ő" a fontosabb, hanem a rendezvény körüli felhajtás. Két év múlva már "senki" sem fog emlékezni rá...”
 • 12. momopali 2013. július 22. 06:02
  „Sarah, Lilly ezek nem is magyar nevek, tudtommal nem anyakönyvezhető így már senki... max Sára és Lilli. Vagy nem magyar nemzetiségűek ezek a lánykák?”
 • 11. Demalgon 2013. július 21. 23:46
  „Azért a diploma is sokszor felejtős. Régen voltak jó erős középiskolák, akik a régi módszerekkel erősebb tudást adtak, akár közgazdasági szinten is, amelyek a mai napig verik egyes főiskolák szintjét egyes területeken (hangsúlyozom egyes!) Lásd Baross, Fáy, Deák.”
 • 10. Tanyasi80 2013. július 21. 22:04
  „Tudás nem egyenlő ész, ész nem egyenlő tudás. Paraszt nem egyenlő buta, buta nem egyenlő paraszt. Diploma nem egyenlő okos, okos nem egyenlő diploma. Csak hogy a fogalmakat tisztázzuk. Amúgy a paraszt az akinek földje van, az meg én vagyok :))))) A tanárnak max diplomája. :))))))))))))))”
 • 9. gonzo 2013. július 21. 21:45
  „7.oxana,hiába minden igyekezet.Egyik rokonom tanárként került ki falura,oda udvarolt.A sok surmó semmibe se vette,mert nem a földet túrta és még a kocsmába se járt közéjük.A kisebbségi komplexusukkal nem tudtak mit kezdeni,hát gyűlölködtek.Lenézték azt,akinek náluk 3szor annyi esze volt,van.De,hát nem kétkezi melós,nem paraszt-ezeknek az egyszerűeknek az agyában ez egyenlő a naplopással.”
 • 8. bellotto 2013. július 21. 21:13
  „Oxana!
  Igazad van az is kemény munka, ennek ellenére mégis mindenki diplomát akar, még a semmit sem ér vele is, valamiért a munka (kétkezi) nem tetszik, igaz nincs is mi tetszen benne. Talán változna ha nem alig bejelentéssel, vagy nélküle 80-90 e ft lenne a kereset, a munkahelyek 80% kánál.”
 • 7. oxana 2013. július 21. 21:00
  „Mankapunka és poorman, mit gondoltok, akik egyetemre jártak, diplomájuk van és kaptak munkát is, ök nem dolgoznak? Csak a kétkezi munka számít nálatok? Vagy akik az irodában ülnek, kiszámolják, átutalják a béreteket, vagy ügyes-bajos dolgaitokat intézik, ök lopják a napot? Minden munka fontos, mindegy, hol végzik. Ha a termelöszférában munkaeröhiány van vagy túl sok diplomást képeznek ki, annak a kormány az oka. Nem találja meg az egyensúlyt.”
 • 6. poorman 2013. július 21. 18:30
  „Az első helyezett az 12egytucat kategria!
  A másodikat érdekes módon a önkormányzat kérte fel, hogy menjen el a bálra?????
  A harmadik meg semmitmondó nyilatkozat......

  Nálam a képek alapján a 9. képen szereplő lány jön be! Messze üti az első hármat.
  Manka nem az a baj, hogy egyetemre készülnek - manapság már csak azok számítanak -, hanem az a gáz, hogy 1 csomó olyan diplomát szereznek amivel semmit nem tudnak kezdeni.
  Magyarul mindenki egyetemre megy a termelőszférában meg munkaerő-hiány van.
  Persze ezek a - moderálom magamat - ahogy írtad dolgozni nem akarnak.”
25 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miért akasztotta fel magát? - Egyre több a kérdés Bendegúz haláláról

Olvasztó Imre már egy hete eldobta az életét, aminek titkát nagy igyekezettel próbálják megfejteni… Tovább olvasom