Kisalföld logö

2018. 11. 21. szerda - Olivér 4°C | 7°C Még több cikk.

Cukiság: egy, a vadonban már kihalt oroszlánfajta született Pilzen állatkertjében

2016 szeptemberében Tamika egy nősténynek adott életet. Ez volt az állatkertben valaha született első berber oroszlán és negyven éve az első oroszlán Pilzenben.
Ritka, a vadonban már kihalt berber oroszlán (Panthera leo leo) született a csehországi Pilzen állatkertjében november elején.

A hím kisoroszlán a hároméves anyaállat, Neyla első utódja. Neyla a hannoveri állatkertből érkezett testvérével, Tamikával együtt 2015-ben.
 

2016 szeptemberében Tamika egy nősténynek adott életet. Ez volt az állatkertben valaha született első berber oroszlán és negyven éve az első oroszlán Pilzenben. A kölyök felnevelése azonban nagyon nehéz volt, mivel a gondozóknak rendszeresen el kellett venniük őt anyjától, hogy hozzátáplálják.

Tamikával ellentétben Neylának van elég teje, és eredményesen gondoskodik kölykéről.

A pilzeni állatkertnek legutóbb 1971-ben és 1947-ben sikerült szaporítania az afrikai oroszlánt. 2002-ben folytatták a próbálkozást, a nőstényeknek azonban vagy a megtermékenyüléssel vagy az utódok nevelésével voltak problémáik.

Tamika és Neyla 2015-ben Mateshez, az észak-csehországi olomouci állatkertből származó hímhez csatlakozott, mely a legsikeresebb berber tenyészhím.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy kanadai énekes vitte haza az MTV EMA legtöbb díját

Egy kanadai énekes vitte haza az MTV EMA legtöbb díját
Shawn Mendes vitte el a legjobb előadónak járó díjat, valamint a legjobb dal - There's Nothing… Tovább olvasom