Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

Csányi Sándor: Mind ragaszkodunk szabadságunkhoz

A színész legújabb filmjéről, férfiak és nők kapcsolatáról beszélt a kisalfold.hu-nak, valamint azt is elárulta, mit csinál, amikor nem a hivatása foglalja le.


- Ismét megtalálta a hódító szerep. Könnyen azonosul ezzel a karakterrel?

- Huszonkét filmet forgattam, ebből igazán a ˝Csak szex és más semmi" Tamása volt szívtipró karakter. Az ˝S. O. S. szerelemben˝ Péter romantikus alkat, ám elsősorban egy gyermekét egyedül nevelő apa. A nézők mégis gyakran azonosítanak ezzel a szerepkörrel, amelyet én is kedvelek, csakúgy, mint a többit.

A ˝Poligamy˝ főszereplője sem egy Don Juan. Bár elhangzott a film kapcsán, hogy András nap mint nap más nő mellett ébred, nem arról van szó, hogy ő egy szoknyapecér. Barátnőjével öt év után összeköltöznek, s a lány bejelenti, hogy terhes. András kissé beijed, ám a legnagyobb meglepetés számára, hogy ettől a naptól kezdve minden reggel más nőként ébred mellette párja, Lilla (Tompos Kátya). Tetszett, hogy nem abszolút realisztikus a film vonulata. Izgalmas, vicces fordulatokat tudtunk kihasználni Orosz Dénes rendezővel. Mindez új kihívásokat jelentett számomra is.


- Lilla biztos a családalapításban, András megtorpan. Történetük ábrázolhatja általánosan a férfiak és nők kapcsolatát napjainkban?

- Van benne valami. Manapság a házasság és a gyermekvállalás kitolódott, egyre többen csak harmincadik életévük környékén állapodnak meg, míg korábban ez tizenéves korban volt jellemző. Sokan tanulnak tovább, s igyekeznek munkahelyükön megalapozni jövőjüket, több embert hajt karriervágy. Úgy gondolom, hogy napjainkban a férfiak és nők egyaránt jobban ragaszkodnak szabadságukhoz, nem akarják elszalasztani a lehetőségeket, és trendivé vált a szingli életmód. Ez olyan kortünet, mint a ’60-as években a szexuális forradalom. Bizonyára vannak jó és rossz hatásai is.

A Poligamy sztárjai a győri közönségtalálkozón. Fotók: Stróbli Norbert

- A filmeknek köszönheti országos ismertségét, ám színházban is játszik. A színpadon vagy a kamerák kereszttűzében érzi otthonosabban magát?

- A színház rituálé, egy szeánsz, ahol a színészek és a közönség egyszerre vannak jelen. A színpadon észleljük a nézők reakciót, hogy meghatódnak vagy éppen kacagnak. Így vezethetjük őket az előadásokon keresztül, melyek közül bizonyos értelemben mindegyik egyszeri és megismételhetetlen. A teátrumban bármikor, bármi megtörténhet. Roppant koncentráció szükséges, minden pillanatban ott kell lenni szellemileg és lelkileg is, esetenként tudni kell improvizálni. A forgatás ebből a szempontból magányosabb dolog. Aprólékos munka, sorra vesszük a jeleneteket és a különböző beállításokat, valamiért mégis jobban kedvelem. Azt hiszem jobban „működöm" filmen, mint színházban.


- Mit csinál Csányi Sándor, amikor nem színész?

- Mindig színész vagyok, a hivatásom kitölti az időmet. Reggel nyolckor eljövök otthonról, s éjfélkor megyek haza. Nap mint nap szöveget tanulok, próbálok, kevés szabadidőmben gyakran olvasok, s rendszeresen biciklizem. A magánéletemről nem szeretek beszélni, ezt ezúttal is megkerülném. Helytelenítem, hogy az ismert személyek kapcsán az embereket ez érdekelje, s hogy az ismertségnek örvendők magánszférájuk kitálalásával keressék a nyilvánosságot. Annyit elárulhatok, hogy jól érzem magam a bőrömben, teljes az életem, s boldog vagyok.

Olvasóink írták

  • 3. akinemfél 2009. december 21. 11:40
    „Hogyan lenne magánélete,ha reggel 8-tol éjfélig kuzd a karrierjéért ? Tobbet kellene TV-t néznem,hogy tudjam ki ez a színész ? Sosem láttam még. Csányi Sándor az OTP elnoke ? Hogy megfiatalodott !”
  • 2. AranyKözépút 2009. december 18. 15:31
    „sajnos egy kopott csillag. unalmas lett. álljanek már le a rendezők, nem kell több csányi film.”
  • 1. adalfold 2009. december 15. 22:07
    „tehetségtelen nulla”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Télikabát-divat - London-Győr

A 2009/10-es tél kabátdivatjából válogattunk, a londoni (vagyis világ)trend alapján, majd felmértük,… Tovább olvasom