Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Csalnak, drágák, agresszívek: a római taxik a legrosszabbak

Az európai városokban dolgozó taxik minőségi felmérésében a római szolgáltatás bizonyult a legrosszabbnak.
Az európai városokban dolgozó taxik minőségi felmérésében a római szolgáltatás bizonyult a legrosszabbnak, bár kiváló osztályozást egyetlen európai városban sem érdemeltek ki a személyszállítók.

Az európai autóklubok által végzett felmérésnek az olasz sajtó által közölt eredményei azt mutatják, hogy a huszonkét európai nagyvárosban vizsgált taxiszolgálat sok kivánnivalót hagy maga után. A taxik drágák, a taxisok agresszívek és szabálysértők.

A leggyakoribb kihágások között szerepel, hogy a taxisok a kelleténél hosszabb úton teszik meg a rendelt fuvart, túllépik a megengedett haladási sebességet, és rövid távra nem fogadnak utast. A jó osztályzatot kapott városok között az első helyen Barcelona teljesített, Münchent, Kölnt és Milánót megelőzve. Az északolasz várost Berlin, Lisszabon és Párizs követte.

Elégségest Brüsszel, Genf, Hamburg, Oslo, Rotterdam, Salzburg, Zágráb és Zürich kapott.

Heten elégtelent tudtak csak felmutatni: Amszterdam, Luxemburg, Madrid, Prága, Bécs, Ljubljana és Róma. A Rómában vizsgázó taxisnak a központi pályaudvartól a vásártérig kellett elvinnie az autóklub utasnak álcázott ellenőrét, a taxis kétszer eltévesztette az utat, és többet kért az előírtnál.

A római taxisok fele nem beszél angolul, egyharmaduk nem fogad el bankkártyát, a római taxik öregek, piszkosak, nincsen bennük klíma, a tarifákat nem tüntetik fel, a járművek csomagtartója tele van a taxis holmijával, és a római taxisok veszélyesen vezetnek - magyarázta az itáliai főváros taxisai által érdemelt rossz osztályzatot az olasz autóklub (Aci) elnöke.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A várandós nő dohányzása sokféle kárt okozhat a gyereknek

A terhes nők dohányzása a megszülető gyermekre sok veszélyt jelent: hirtelen szívhalált és… Tovább olvasom