Kisalföld logö

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 11°C | 21°C Még több cikk.

Cozma gyilkosai késekkel, kardokkal vonultak nyáron Siófokon

Magyarország - Az az enyingi banda, melynek tagja a továbbra is bújkáló Sz. Iván, tavaly nyáron látványos erődemonstrációt tartott a siófoki sétányon. A város polgármestere szerint "nagy a baj ebben az országban, ha az érintett megye illetékes rendőri vezetője nem tud erről".

A Sonline.hu írása szerint a többnyire a Fejér megyei városban élő, cigányokból álló csapat nem ismeretlen a balatoni éjszakában sem, hiszen ahol az alvilági körökben jól ismert banda megjelent, ott szinte biztosan balhé kerekedett.

A rendőröknek eddig nem volt dolga az enyingi bandával

A siófoki szórakozóhelyeken is jól ismerik a csapatot, akik nem nevezhetők kisstílű bűnözőknek. Ha csak a védelmi pénzek begyűjtését vesszük alapul, komoly szándékaik vannak, akcióik pedig többnyire jól szervezett kivitelezésre utalnak.

A Somogy Megyei Online úgy tudja, hogy a köznyelvben csak enyingi cigányokként aposztrofált csapattal a rendőröknek mostanság nem volt dolga a déli parton.

Siófok polgármestere: "nagy a baj ebben az  országban, ha az érintett megye illetékes rendőri vezetője nem tud erről" 

"A lakosság visszajelzéseiből határozottan arra lehet következtetni, hogy egy szervezett enyingi bűnözőcsapat ténykedése keseríti meg a környéken élők életét. Ez a banda ugyan megpróbálta, de nem tudta átvenni a hatalmat a siófoki éjszakai élet felett" – nyilatkozta Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere az MTI-nek.

A Fejér megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi vezetőjének hétfői nyilatkozatára reagálva hozzátette: "nagy a baj ebben az  országban, ha az érintett megye illetékes rendőri vezetője nem tud erről".

A polgármester szerint szervezett bűnözésről akkor beszélhetünk, ha egy banda az általa kitűzött feladattal arányosan "bármekkora csapatot" mozgósítani tud.

Balázs Árpád kifejtette, a lakossági visszajelzések szerint  zsarolásból, futtatásból, lopásból és betörésből élnek a banda tagjai, s főleg a kiszemeltek családtagjait és gyermekeit megfenyegetve zsarolják meg áldozataikat.

Elsődlegesen saját etnikai csoportjukat terrorizálják, akik azonban erről nem mernek bejelentést tenni.

"Siófokon és környékén rendkívül sok lopást és betörést írnak az enyingi banda számlájára" – tette hozzá, példaként említve az egyik siófoki képviselő esetét, akinek a pincéjét is feltörték, majd mikor az elkövetők után eredt, megfenyegették. "Egy kisebbségi  önkormányzati vezetőt a nyílt utcán pofoztak le a pénzéért" – számolt  be egy másik történetről.


Fekete sereg: voltak vagy százötvenen
 

Látványos erődemonstrációjukat azonban 2008 júliusában sok százan nézhették, vagy inkább remeghették végig a siófoki Petőfi sétányon, ahol mintegy 150-en vonultak végig, állítólag késekkel, kardokkal felszerelkezve.


Itt megnézheti, hogyan vonult a banda Siófokon.


A felvonulás célja pedig a jól értesültek szerint nem más volt, minthogy megmutassák erőfölényüket a konkurens biztonsági cégnek, amelyik a sétány őrzéséért felel.

Akik ott voltak, azt mondják, a securitysek el is iszkoltak a felvonuló sereg elől, amelyiknek élén a magát országos cigányvajdának kikiáltó K. Cs. menetelt fekete kalapban.

Az indíték adja magát, a csapat vélhetően a sétány felügyeleti jogát akarta megszerezni.

Robbant a bomba a bandavezér házán

Az akció ez esetben is jól szervezett volt, hiszen a banda a felvonulás végeztével fél órán belül el is hagyta a várost. Ugyanolyan sebességgel spricceltek szét, mint amilyen hamar összeverődtek a sétányon.

Csak feltételezhető, hogy a nyári felvonulásnak köze van a tavaly szeptember 17-ei siófoki kézigránátos robbantáshoz, amikor egy ezüstparti villa udvarára robbanóeszközt dobtak.

A ház ugyanis az enyingi csapat vezérének tulajdona, ahol a merénylet kísérlet idején családja és ő maga is az épületben volt.

A rendőrség az eset után egymillió forintos nyomravezetői díjat is felajánlott. Az ügyben a Somogy-Megyei Rendőr-főkapitányság nyomoz emberölési kísérlet miatt.

Fogyasztani igen, fizetni már nem szerettek annyira

Van szórakozóhely Siófokon, ahonnan több mint egy évvel ezelőtt kitiltották az enyingi romákat. A Sonline információi szerint azóta nem látták őket azon a helyen, bár tudomása szerint életveszélyesen megfenyegették a tulajdonost.

A tapasztalatok szerint a Balaton fővárosát nagyon megkedvelték, mert gyakran jártak át Enyingről, amely az első város Somogy megye határán túl, Fejérben.

Siófokhoz állítólag "üzleti ügyeik" is kötötték őket. A fogyasztás ellenére nem örültek nekik a vendéglátósok, mert általában balhét csináltak, s gyakran nem voltak hajlandók kifizetni a cehhet.

Így történt a hétvégén Veszprémben is, ezért kellett meghalnia a válogatott kézilabdázónak is.

Olvasóink írták

 • 14. Szilágyi_Zsolt 2009. február 11. 23:21
  „Néhány ilyen csinos kis elemlámpával kellett volna díszkivilágítást adni nekik.

  http://www.youtube.com/watch?v=D99NHb6B03s&e”
 • 13. xo16zy 2009. február 11. 22:36
  „Lehet lemaradtam valamiről, de az elfogatóparanccsal körözött oláh rolandról és oláh lajosró se feledkezzünk meg!! Elfogták már őket vagy még bújkál a két rétinéger?!?
  Belőlük is ugyanolyan gyolkos mint a sztojka és társai!
  http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/fiatalkoru_bandat_szamolt_fel_a_rendorseg/2084767/”
 • 12. pancser 2009. február 11. 20:48
  „Létezik egyáltalán Rendőrség, eddig azt hittem van, ha tesze-toszák és mulyák is? De most már végképpen hülyét csináltak magukból, a fél ország látta mi történt Siófokon, ők nem. A kapafogú BELÜGYÉR mihez ért egyáltalán? Mindenhez, mint főnöke a Mekkmester.”
 • 11. Hangya 2009. február 11. 19:48
  „Nem vagyok nagy turisztikábol ,de azon a Siofoki vonuláson tutti. hogy nem az idegenvezetö megy elöl.
  Az inkább hasonlit egy C-tipusu vajdához a nagy kalap meg a sétapálc...”
 • 10. eheh 2009. február 11. 19:14
  „Sziasztok!
  annyit kérnék (nem vagyok rendőr) de a rendőrökkel kapcsolatban ne általánosítsunk. az, hogy nem lépnek közbe, nem tesznek semmit, az a vezéreken múlik. akárcsak a TV székháznál. vagy, hogy kit ütnek, vagy kit nem megint csak a vezéreken múlik. őket kéne beköltöztetni enyingre, vagy valamelyik borsodi falucskába, aztán változnának a dolgok. bár őket sem lehet nagyon számon kérni, mert a politikusok rángatják a madzagot.... de már nem sokáig. lassan elege lesz a népnek

  "Föltámadott a tenger, A népek tengere; Ijesztve eget-földet, Szilaj hullámokat vet. Rémítô ereje...."”
 • 9. thermoline 2009. február 11. 18:22
  „4-es:))”
 • 8. gabmaster 2009. február 11. 18:07
  „Leszerepelt az egesz banda fletoval az elen!!!!!!!!!!!!!”
 • 7. comet 2009. február 11. 17:56
  „nem lehet hogy orosz túristacsoport jött meg a hajókirándulásról? Azok szoktak ilyen zárt alakzatban vonulni.
  Elöl megy az idegenvezető, hátul meg masiniszta, aki vigyáz nehogy valaki leszakadjon.”
 • 6. knifemaster 2009. február 11. 17:48
  „Sötétben minden tehén fekete...:D”
 • 5. Szilágyi_Zsolt 2009. február 11. 17:45
  „Ezt a videót október elején láttam a TeCsőn, tehát legalább azóta kint van. De hát a főrendőrök nem hallottak még sem internetről, sem videómegosztókról, de legkevésbé bűnbandákról. Sejtem is az okát, mi dugítja el a fülüket.”
 • 4. IhászKároly 2009. február 11. 12:53
  „Mi az hogy fekete sereg? Micsoda rasszizmus,fúj!!! Ezek békésen vonuló szimpatikus magyarok voltak!”
 • 3. comet 2009. február 11. 12:11
  „gondolom rendőreink a felvonulás alatt forró dróton értesítették egymást, merre tart a felvonulás, melyik utcába nem szabad bemenniük.”
 • 2. radír 2009. február 11. 11:58
  „A főkapitány tegnap előtt reggel nyilatkozta a TV-ben, hogy már kétszer kellett a készenléti rendőrségnek kivonulni ezek miatt, tehát nem valahonnan a Marsról pottyantak Siófokra csak egy kis felvonulásra.”
 • 1. Hunicum 2009. február 11. 11:52
  „Érdekes, hogy fél ország látta már ezt a felvételt, de a rendőrség "nem tudott" róla!
  Hantáznak itt ezerrel a korrupt rendőreink és a mégkorruptabb politikusaink.
  Nem véletlen, hogy a Magyar Rendőrség így szét lett verve, legyengítve ütőképességüket!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiírta a GySEV a fejlesztési pályázatot

Az osztrák-magyar közös tulajdonú GySEV Zrt. nyílt közbeszerzést írt ki a vasúti pálya és a villamos… Tovább olvasom