Kisalföld logö

2017. 10. 19. csütörtök - Nándor 9°C | 18°C Még több cikk.

CES: a válság végét jelzi az elektronikai vásár sikere

A Las Vegas-i CES szórakoztató elektronikai kiállítás és vásár látogatóinak és kiállítóinak a száma a gazdasági válság végét jelzi.

A vasárnap befejeződött technológiai seregszemlén a 2009-eshez mérhető nagyságrendben vettek részt kiállítók, mintegy 2.700 fejlett technológiai vállalat mutatta be újdonságait. A látogatók száma 20 ezerrel haladta meg a tavalyit és elérte a 140 ezret. Ebből 30 ezer külföldi volt, több mint a korábbi években.

Az eseményen minden a tablet számítógépek körül forgott: a világ minden tájáról érkezett gyártók több mint nyolcvan modellt mutattak be. A legismertebbek közül, például a Motorola és az Asus pedig már kifejezetten a Google erre a kategóriára optimalizált Honeycomb operációs rendszeren futó táblagépeket is bemutattak.

A vásáron debütált a nagysebességű LTE mobil távközlési protokoll is és nagy figyelem övezte a technológiai standardra épülő készülékeket, a Samsung "4G LTE" okostelefonját, illetve a Dell "Streak 7" tablet számítógépét is.

A cnet.com elektronikai ágazati hírportál a vásár kiemelkedő technológiai innovációjának a Motorola "Xoom" készülékét jelölte meg, mivel a Google Android 3.0 operációs rendszeren futó tablet jóval több funkcióval rendelkezik, mint az iPad. A "Best of Show" rangot nyerte el még az Intel integrált grafikai egységet tartalmazó új processzor generációja a "Sandy Bridge" is, valamint a térhatású kép megjelenítéséhez speciális szemüveget nem igénylő új Toshiba 3D képernyő prototípus is.

Olvasóink írták

  • 2. elemér 2011. január 10. 16:21
    „Ez jelenleg jobban müxik és árban is job $499

    http://www.youtube.com/watch?v=DPof1Ej-EhE”
  • 1. elemér 2011. január 10. 14:23
    „Nekemez tetszik Motorola Xoom (662 Euro), tutti csak drága a piaci ára Ipad-hez viszonyitva.

    http://www.youtube.com/watch?v=-84IlDoaqBk”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyedik gyermeküket várják Beckhamék

Újabb gyermekáldás elé néznek Beckhamék. Tovább olvasom