Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Britney: A végzet nője Budapesten koncertezett - kritika, fotók

3 év kihagyás után jelent meg a Femme Fatale című lemez, amelynek turnéja pénteken érkezett Budapestre.

Az este szépnek ígérkezett, a főváros több pontján is élőzenével, koncerttel készült szeptemberi utolsó estéje. Nem vitás az est csúcs programjának Britney Spears visszatérő turnéja látszott.  Ennek nem is mondott ellent a tiszteletjegyekért kígyózó sor a pénztáraknál. Utána jobban körülnézve már nem a megszokott kép tárult a szemünk elé. Lassan gyűlt a koncertlátogató közönség. Betudtuk annak, hogy mi sem rohantunk megnézni a két Britney előtti fellépőt.  Karmatronic (DJ) kezdett egy 40 perces szettel, majd 50 perces Destinee & Paris program következett.

Pontban 9 órakor visszaszámlálással kezdődött a show, jóindulattal félház előtt. A keverőpult mögötti fél küzdőtéren nagypályás focimeccset lehetett volna rendezni. Azaz ott kb. megvoltak 2x11-en. Késés nem volt, ami ma már a sztároknál bevett szokás.

A Hold It Against Me című számmal Britney leereszkedett a magasból fehér, nem túl különleges fűzőben és a szám végén eltűnt egy süllyesztőben. Majd a második számra, az Up n’ Down-ra ismét előjött a süllyesztőből, immár táncosaival, ketrecekben. Az első öt szám nem nem nyújtott akkora látvány, a show leginkább a hatodik daltól kezdődött, amikor egy old school autót toltak be a színpadra és a How I Rollt Britney ebben énekelte, immár átöltözve egy újabb fehérnemű jellegű piros-fekete kis ruhában. Utána némi érdekesség gyanánt a színpadra egy fiút hívtak fel (akit a koncert előtt már kiválasztottak), Öt Britney táncolta körbe egy rúdhoz bilincselve táncosaival együtt. Voltak még egyéb nemzetközi vonatkozású hátterek és jelmezek, mint pl. az Egyiptomi piramisokkal a háttérben a Gimme More alatt vagy a Toxic, amely a keleti kultúrát tárta elénk, esernyős gésaszerű jelmezekkel. Az I Wanna Go közben pedig néhány ember mehetett fel a színpadra táncolni.

Röviden, tömören nyomult a show és a 18 dal kevesebb, mint 2 óra alatt lemnet szinte nulla kommunikációval, amolyan „toljuk le gyorsan" hatást keltett az egész. Ma már különbséget kell tenni a sztárok és produktumok között. Az MTV gálás Britney Spears fellépés már előrevetítette a turnét is. A show elemeket alá tették a produkciónak, de táncos betétek átgondolatlannak, begyakorlatlanoknak hatottak. Britney-nek akkor állt jól a színpad, amikor különböző képekbe öltözött. Ha ezekből a kimódolt álló képekből kilépett és mozogni kezdett, már szétcsúszó volt a produkció. Sajnos időnként úgy tűnt, hogy a táncosai próbálnak utána igazítani a mozgásának. A hangzás sem volt csúcs, és erős a gyanú, hogy full playback-et hallhattunk. Pár mondat vékony hangon, ami nem egyezett a számokban megszólalt telt, dögös hangokkal. A zenét a színpad két oldalán álló szintetizátoros szolgáltatta, akik szinte eltűntek szimpla színpadkellékként. Jellemző, hogy meg sem világították őket. Megfejtést érdemel egyáltalán mit csináltak. A koncert alatt több megállás volt, mint amikor egy vénülő zenész játszik és egy filmszerű vetítés is 20-25 percet vett el az összprodukcióból. Mindezt úgy, hogy közben semmi nem történt a színpadon, bámultuk a középső kivetítőt.

Az egész olyan volt, hogy csináljunk egy showt, de ne legyen értelme és ne is készüljünk fel rá rendesen. Havonta, hetente jönnek a zenei események,jobbnál, jobb előadókkal. Vannak olyanok, akik egy szál gitárral is megtöltik és főleg kitöltik az Arénát, Britney Spearsnek tegnap ez nem sikerült.

Az énekesnő a végén angyal szárnyat öltött. Felrepült a magasba, mögötte tűzfüggöny és a búcsúszám a Till The World Ends szólt. A nap fénypontja, katarzis, a passzív közönség közül is sokan felugráltak. Maradjon meg ebből az estéből ez a kép. Akkor elmondhatjuk: csak a szépre emlékeztünk.

Fotók: Réti Zsolt - Rockstation

Olvasóink írták

  • 3. PJ 2011. október 01. 20:11
    „:DDDD”
  • 2. Legate 2011. október 01. 17:05
    „Szép teste van! Mint egy bojlernek... :D”
  • 1. soproni 2011. október 01. 11:17
    „A végzet nője? :))))) Nem lett egy kicsit eltúlozva?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A McDonald´s előtt kapott fejlövést a 18 éves fiú - videóval

Bosszúból lőttek egy amerikai tinédzserre a forgalmas utcán. A gyorsétterem előtt négyszer meglőtt… Tovább olvasom