Kisalföld logö

2017. 11. 23. csütörtök - Kelemen, Klementina 1°C | 13°C Még több cikk.

Bill Gates búcsút mondott a Facebooknak

Bill Gates búcsút mondott a Facebooknak, mert - mint mondta - már nem bírta a sok barátkérő üzenet kezelését.

A Microsoft alapítója egy Újdelhiben rendezett üzleti fórumon jelentette be, hogy bezárja a közösségi portálon lévő profilját, mert kezelhetetlen mennyiségű üzenet árasztja el. "Tízezer ember kérte, hogy a barátom lehessen" - mondta el a világ leggazdagabb embere, aki eleinte megpróbált szelektálni a számára teljesen ismeretlen személyek között, de kénytelen volt belátni, hogy "az egész egy merő időpocsékolás".

A Facebook tagsága július közepén átlépte a negyedmilliárdos létszámot - ötven millióval növekedve áprilishoz képest -, ám éppen Gates kilépése az egyik jele annak, hogy egyre többen már rabságnak érzik a jelenlétet a világháló legnépszerűbb közösségi portálján - írta az ANSA.

Az informatikai forradalom óriási jótétemény volt, de ha nem vigyázunk, a technikai eszközök csak az időnket rabolják - figyelmeztetett Gates az újdelhi konferencián, amelyen kitüntetést vett át alapítványa, a Bill and Melinda Gates Foundation karitatív tevékenységéért.

A Microsoft alapítója nem az egyetlen az informatika óriásai közül, akik szerint a technológiák túlzott alkalmazása megbéníthatja az életet. Eric Schmidt, a Google elnök-vezérigazgatója számára is egy kikapcsolt számítógép jelenti a legnagyobb boldogságot.

"Kapcsoljátok ki a számítógépeteket, a mobiltelefonotokat és nézzétek a benneteket körülvevő embereket! Fel fogjátok fedezni, hogy az élő emberi lények jelentik a legfontosabb dolgot a világon" - mondta nemrég Philadelphiában friss diplomásoknak Schmidt, aki szerint a boldogság forrását a hús-vér személyekkel fenntartott valódi emberi kapcsolatok jelentik, és nem a Facebook vagy Twitter a fontos.

"Az egyetlen dolog, ami igazán számít az életben, az emberi kapcsolatok" - erre a végkövetkeztetésre jutott Amerikában manapság sokat tárgyalt tanulmányában George Vaillant, a Harvard pszichológusa is, aki a cambridge-i egyetemnek a nagy világgazdasági válság idején diplomázott hallgatói körében firtatta a hosszú, boldog élet titkát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Távoli tájak bűvöletében

Olyan hírességeket kérdeztünk, akik nem elégednek meg az ismerős dolgokkal: Juronics Tamás… Tovább olvasom