Kisalföld logö

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -3°C | 5°C Még több cikk.

Bill Clinton hiányolja Fehér házbeli utódát a Twitterről

Clinton, az elnökök napja alkalmából a közösségi portálon közzétett üzenetében piszkálta George W. Busht, amiért nincs fiókja a mikroblog-oldalon.
Hiányolja a Twitterről Fehér házbeli utódát Bill Clinton, aki az elnökök napja alkalmából a közösségi portálon közzétett üzenetében piszkálta George W. Busht, amiért nincs fiókja a mikroblog-oldalon.

Az Egyesült Államokban hétfőn ünnepelték az elnökök napját, amelyről Bill Clinton megemlékezett a közösségi hálón. Bejegyzésében üdvözölte a még élő elnököket, az ifjabb Busht azonban nem tudta köszönteni, mert ő nincs fent a népszerű közösségi portálon.

Clinton szóvá is tette ezt, bejegyzésében csak 43-asként megszólítva utódát feltette a kérdést: "Hogyhogy nincs jelen a Twitteren?". Bush volt a 43. az amerikai vezetők sorában. Míg George W. Bush valóban nem rendelkezik Twitter-fiókkal, felesége, Laura és édesapja, a 89 éves idősebb Bush, az USA 41. elnöke jelen van a portálon.

gold1043.com.au
gold1043.com.au

Üdvözlő üzenetében Clinton röviden, mindössze a "sorszámát", a 39-est említve megemlékezett az oldalról ugyancsak hiányzó, szintén 89 éves Jimmy Carterről is. A Ronald Reagan utáni elnökök - a fiatalabb Busht kivéve - mind rendelkeznek Twitter-fiókkal. Az Egyesült Államokban minden év február harmadik hétfőjén tartják az elnökök napját.

Az ünnepet - amely eredetileg a George Washingtonról való megemlékezés volt az ország első elnökének február 22-i születésnapja alkalmából - 1876-ban foglalták törvénybe a főváros kormányhivatalaira kiterjedően, 1885-ben pedig valamennyi szövetségi hivatalra kiterjesztették.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízből kilenc amerikai kételkedik az evolúcióban

A válaszadóknak mindössze 9,5 százaléka vélte úgy, hogy istennek vagy bármilyen más felsőbb… Tovább olvasom