Kisalföld logö

2017. 10. 23. hétfő - Gyöngyi 8°C | 11°C Még több cikk.

Balázs videón üzente meg apjának a halálát

Zokogva búcsúzott egy videofelvételen szüleitől Vecsernyés Balázs (†16), mielőtt szombaton vonat elé vetette magát végső elkeseredésében -írja a Blikk.
A fiú azért dobta el életét, mert az utolsó tanítási napon csínytevésen érték tanárai, és kirúgással, rendőrségi feljelentéssel fenyegették. Balázs hátrahagyva iskolatáskáját, elkeseredetten, könnyeit nyeldesve bolyongott, majd arra jutott szégyenében, nincs helye az élők sorában.

Búcsú. A fiú a mobiljával vette fel üzenetét, amelyben azt mondta: az életnél csak jobb várhat majd rá. Forrás: Blikk.hu
Búcsú. A fiú a mobiljával vette fel üzenetét, amelyben azt mondta: az életnél csak jobb várhat majd rá. Forrás: Blikk.hu– Míg várta az érkező vonatot, telefonjával felvett egy üzenetet, amelyben elbúcsúzott minden szerettétől, s önmagát marcangolva azt mondta, szégyent hozott iskolájára, s egy pillanat alatt tette tönkre egész életét – mondta összetörve édesapja, Vecsernyés István, aki a videót nézve újra és újra felteszi magának a kérdést, miért kellett a fiát a fél tanári karnak egyszerre szidalmaznia és fenyegetnie, hogy idáig jusson.

Teljes cikk a blikk.hu internetes portálon olvasható!

Olvasóink írták

71 hozzászólás
 • 71. MTT 2009. június 19. 20:43
  „anonymnak üzenem, velem detto ez történt, sőt még nekem is azt mondta a matek tanárom, hogy majd a rejtőbe mehetek textiltisztítónak, aztán a Patyolatnál fogok megrohadni..Ellenben van 5 szakmám, jelenleg is éppen tanulok, és álmomban sem jön elő már a vadállat, ordibáló és pofonokat osztogató idegbeteg matek tanár, akit hab a tortán, - még akkor 3 évre megnyertünk osztályfőnöknek is .- . Csak azt akartam ebből kihozni, hogy porig alázott és sárba taposott, aztán még jól belém is rúgott, marhának és ökörnek becézett, ezek után bármelyik labilisabb idegzetű gyerekből lehetett volna akkor is öngyilkos. Csak talán akkor több volt a barát, a haver, akikkel az ember elfelejtette ezeket a dolgokat. A mai tizenéveseknek barátai sincsenek, egymással versengenek, kinek van jobb cucca, márkásabb cipője, több pénze..És lásd, ez van.”
 • 70. Niah 2009. június 19. 12:02
  „Alien! Nem értem, szerinted melyik része hülyeség a hozzászólásomnak?
  Hát igen, ha nem értünk valamit, nem látunk a sorok között, értelmetlennek is tűnhet.Sorry!
  Egy biztos, ha nekem lesz gyerekem, és egy tanár is megpróbálja majd ezt a taktikát alkalmazni rajta, azt összetöröm mint a morzsát!
  Alien amúgy neked van gyereked?
  Te mit tennél ha ezt művelné egy tanárgárda a gyerekeddel?
  Ja és persze tegyük fel, te rendesen neveled a gyereket!
  Aztán a gyerek már nem ér haza, csak a halálhíre. HM...???
  Na kicsi buksi! Érted már mi a dörgés??? Vagy még részletezzem? Esetleg joshi vagy mónika szavakban megérted majd?”
 • 69. anonym* 2009. június 18. 16:26
  „Nah ilyesmire gondoltam én is mint Timeout írt, amikor azt írtam, hogy úgy viselkedtek velem, mint egy hülyével már ált. 4.-es korom óta az Általánosban és nagy szerencsém, hogy szakmunkásban és a kollégiumban a legjobb tanárokhoz kerültem és ma már több papír van a kezemben. Hozzá teszem, hogy az Általános Iskolai tanárom 4.-ben már pusztán a külsőm miatt is utált, mert duci voltam és a diákokkal is megutáltatott....Onnantól kezdve én bármit csináltam abban az iskolában örültem ha 3-as osztályzatnál jobbat szereztem. Mikor érettségire készültem az egyik volt tanárom édesapámnál érdeklődött utánam majd mikor mondta, hogy épp mire készülök a tanárnak úgy leesett az álla, hogy azt mondta Apámnak, hogy ők abban sem bíztak, hogy én a szakmiunkás bizonyítványt megszerzem.”
 • 68. timeout 2009. június 18. 15:41
  „Az én egyik tanárom általánosban még azt mondta, hogy örüljek, ha vegytisztítónak felvesznek, ma pedig már főiskolára járok és jó eredménnyel. Évekbe tellett mire rájöttem, hogy csak egy kis lökés kell és az ember szárnyakat kap. A tanárok zöme manapág már nem a hivatásának él, türelmetlen, stb. Persze a gyerekek sem angyalok időnként. Ha néha a dolgok mögé néznénk, vagy nézhetnénk, meglátnánk az okokat, de erre vagy nincs idő, energia, vagy nem is akarunk.”
 • 67. akoska29 2009. június 18. 13:33
  „12.Jantónia egyetértek veled és csatlakozom!”
 • 66. anonym* 2009. június 18. 07:21
  „Van szerencsém ismerni a család egy részét. Balázst nem ismertem, de a szüleit, nagyszüleit igen. Van egy nővére is. Tisztességes család és egyáltalán nem gondolom, hogy nevelési problémák álltak a háttérben. Van egy nővére is és mind ketten nagyon sokszor segítettek a szüleiknek a családi üzletben is. Szóval nem gondolom, hogy Ők ezért okolhatok és a család sem érti miért nem fordult hozzájuk segítségért.
  A tanárok ól meg annyit és NAGY TISZTELET A KIVÉTELNEK, hogy tudnak sajnos az emberben olyan törést okozni, hogy több évembe került mire sikerült belátnom, hogy igen is én is normális ember vagyok. Sajnos ez nem csak a tanárokra jellemző, hanem általánosságban az emberekre is sajnos!
  NYUGODJ BÉKÉBEN BALÁZS!”
 • 65. andy 2009. június 17. 22:31
  „Bennem az merül fel elsősorban, hogy nem volt egy jó barát, akivel isiben megosztotta volna problémáját?
  Másrészről a világ legtermészetesebb dolgának kell-ene lennie, ha gond van, keresni gyermeknek szülőjét!
  Bármi is történjen, nem a menekülés a megváltoztathatlanba a megoldás! Hol a családi kapocs, hol az egymásra figyelés, hol a bizalom egymás iránt? Az előzmények nem egy pillanat alatt alakulnak ki...”
 • 64. tid 2009. június 17. 22:15
  „61. alien: Igazad van!”
 • 63. tid 2009. június 17. 22:12
  „Nem olvastam végig az összes hozzászólást, de ez egy nagyon-nagyon szomorú eset.
  Abba gondoljatok bele, hogy ez a srác bármelyikünk gyereke lehetett volna.
  Szegényt megalázták egy egész iskola előtt! Ezt vegyétek már észre!
  A 16 évesek labilisak és letörték teljesen az önbecsülését. Én megértem a srácot!
  Az öngyilkosság pedig igenis bátor dolog, gondoljátok már végig, hogy mekkora akaraterő és bátorság kell ahhoz, hogy valaki kárt tegyen önmagában. Hülye duma, hogy a gyáva menekül a halálba. A gyávák azok, akik ezt mondják, mert félnek egyedül maradni. Mindenkinek a privát döntése, hogy ezt a becses ajándékot, az életet, eldobja-e magától. Ez a srác döntése, amit tiszteletben kell tartani! Ezeket annak ellenére írom, hogy én életimádó vagyok, tisztelem és hálás vagyok az életért!

  Naés, ha felgyújtott egy kukát! Biztos csak bizonygatni akarta, hogy ő milyen bátor. Erre megjelent az idegroncs, gyerek gyűlölő tanárikar és porig alázta, ahelyett, hogy az irodában 4 szemközt eligazította volna. Még most is élhetne...”
 • 62. tid 2009. június 17. 21:49
  „Nyugodj békében Kiskölyök!”
 • 61. alien 2009. június 17. 21:05
  „s.margit: ezzel egyetértek, az előző hozzászólásoddal viszont nem. Abban teljesen mást írtál, ha nem tűnt volna fel.
  Ez a tanári reakció a gyújtogatásra pedig rohadtul el volt túlozva, az idióta tanárok vagy a saját feszültségüket vezették le a gyereken, vagy azt akarták mutatni, hogy ők milyen nagy emberek... Felelőtlen csínytevés volt, de szegény fiúnak nem állt szándékában felgyújtani az iskolát. Igen, történhetett volna nagyobb baj is. De ez a fokú megalázás, rendőrséggel fenyegetőzés stb már átlép bizonyos határokat.”
 • 60. Filtec 2009. június 17. 20:46
  „Re: #2 Ikrob
  100%-ban igazat adok Neked. Nem a tanároktól félt a szerencsétlen, inkább a szüleitől.

  Re: #3 salk
  Röviden: hülye vagy. A szülőktől meríti a legtöbb példát. A tanártól max. hogy ő is tanár akar lenni.

  Re: #5 Catherina
  16 évesen középiskolába kell járni. Nos ott a szóbeli érettségik után jön még egy záró értekezlet. Legtöbb helyen június 26-án.
  Augusztus 17-én, van ahol 24-én már a munkahelyen vannak a tanárok. Pótvizsgák, stb.
  Ez 35, vagy 40 nap.

  Ha tanár lennék, én is lecsesztem volna a gyereket. Ha a saját gyereked gyújtja rád a házat, gondolom Te ejnye-ejnye után megdicsérted volna, mint egy nagy pszichológus?

  Re #6. colomano
  Téged ki tanított? Anyád-apád tanított meg írni-olvasni, integrálni, deriválni? Külön fajnak inkább azokat a felelőtlen szülőket nevezném, akik este 22 óráig megengedik, hogy a csemetéjük az utcán csavarogjon, és naponta saját bevallásuk szerint 30 percet sem tanulnak. Igaz, ott ülnek az asztalnál, de legtöbbször NETeznek.

  Magyar Bálintról írtakkal viszont teljesen egyet értek.

  Re: #7 adalfold
  Meg a szülőknek is, akik nem ellenőrzik a gyerekeket, nem beszélgetnek el velük.
  Mi volt a suliban? Kérdésre megelégednek a ,,semmi" válasszal.

  Re: #8 Lear
  Én marha kíváncsi lennék, hogy mit csinálnál egy ipari iskola 30 fős osztályában, mondjuk egy magyar-nyelvtan, irodalom órán. Hogyan fegyelmeznél? Ordítva, simogatva, verekedve?

  Tovább meguntam az írást. De milyen szülő az, aki 16 éves gyerekét még nem ismeri? Nem ismerte fel, hogy lelkileg labilis, piromániás. Naponta hány percet beszélgettek vele?”
 • 59. soproni 2009. június 17. 20:35
  „Felesleges a tanárokat szidni,mert aki képes az öngyilkosságra annak súlyos lelki problémái vannak és azt nem csak egy ilyen fenyítés hatására követte volna el,mert ,ha lett volna rá más oka,akkor is megteszi. .Szomorú,hogy nekik ez volt a szórakozásuk.Ők már rossz úton jártak ,aminek ez lett a szomorú következménye.”
 • 58. Sally 2009. június 17. 20:27
  „kimaradt, hogy gyújtogat az iskolában...”
 • 57. Sally 2009. június 17. 20:25
  „Őszinte részvétem a szülőknek. DE: szerintem ha egy 16(!) éves gyerek az iskolában több, mint csínytevés, és ne már a tanárt hibáztassuk, ha számon kéri.És mint írták a cikkben, korábban is voltak már a csávónak húzásai. Szóval az apukának akkor kellett volna kettőt lekeverni.”
 • 56. s.margit 2009. június 17. 19:51
  „ALIEN Valószínű. hogy nem vagyok tökéletes szülő mert én még nem láttam tökéletest.Én arra gondoltam. hogy egy szülőnek akkor is gyereke a gyereke ha valami baj van vele.”
 • 55. jockey 2009. június 17. 18:09
  „Egy 16 éves ember halála mindig tragédia. Nyilván hibásak voltak a tanárai is, mert túlzottan nekiestek az érzékeny gyereknek és hibásak a szülők is, akik nem készítették fel kellőképpen. Éreznie kellett volna, bármi történik, otthon akkor is szeretik. Minden esetre a mai világ nem az érzékeny embereké, az biztos. Az ember gyereke kénytelen trenírozni magát, különben fejére nő ez a szemét világ.”
 • 54. oszvald.ferenc 2009. június 17. 17:29
  „Érdekes, a közalkalmazottakat - tanárokat, orvosokat...stb. - mindig elő lehet venni. Persze egy "éjt nappallá tevő" vállalkozó - aki fényképről sem ismeri fel a gyerekét - semmiről sem tehet, sőt ő a hangoskodó. Persze ő tökéletes munkát végez ugye? A sarki boltos nem ver át, az építési vállalkozó meg még úgy sem, persze az összes alvállalkozó is tök hibátlan, nincs szükség garanciális munkákra, kötbérre..stb. A jogászok mind becsületesek, a befektetési tanácsadók természetesen csak a mi érdekeinket nézik. na ne vicceljünk, jó?
  Sokat "kapunk" mi azért mert közalkalmazottak vagyunk. Én szívem szerint örülnék, ha nem lennék az: privatizálni minden iskolát, aztán az okos kritizálók meg fizessenek, mint a katonatiszt (ahogy én is teszem, mikor kihívok egy szerelőt). Könnyű az orvosokról is lehúzni a vizes lepedőt, ugye? HA ő téved az valóban újságcikk. Ha egy "vállalkozó", akkor max. jön a falból a víz...nagy ügy.
  Mi lett volna, ha ez a srác két otthoni pofon után megy a síneknek?
  Amivel azonban egyetértek: a tanári pályára - már az egyetemi felvételinél is!!! - alkalmassági vizsga kellene. Lehet persze ezt 5 évente megismételni, de akkor ezt még sok szakmánál be lehetne vezetni, nem?

  Üdvözlettel:

  Oszvald Ferenc”
 • 53. reszegenisjozan 2009. június 17. 17:27
  „nem olvastam el minden kommentet, de az elolvasottak többségében a tanárokat hibáztatják
  EMBEREK: a gyereket nem csak megcsinálni, etetni, öltöztetni kell, hanem NEVELNI is!!!!!!

  Az iskolában tanítanak és nem nevelnek, mert ahhoz majdnem semmi eszközük nincs.

  HOL marad a szülői nevelés?????
  Az nem elegendő ha beba...uk a kölköt az oskolába, oszt jó napot.
  Az alulfizetett, túlstresszelt tanároktól milyen alapon várjuk a MI kötelességünk átválalását??????

  Persze, ha gyújtógat a kölök (nem a néhairól beszélek, részvétem hozzátartozóinak; magunknak szólok), akkor szépen magyarázni kellene, hogy annak milyen hatása lehet????? Vagy kap egy tanárit? Igazgatóit????
  Szarik rá....
  Emberek, tizenéveseknek ezt nem a tanártól, hanem a szülőtől kell tudniuk, hogy mit szabad és mit nem.”
 • 52. ttt111 2009. június 17. 17:15
  „örülök, hogy tisztáztuk”
71 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Villámgyorsan bekötik Czippán Anett fejét

Ők aztán belehúztak! Czippán Anett (25), az Aktív Extra műsorvezetőnője és Rendes Zoltán (35), a TV2… Tovább olvasom