Kisalföld logö

2018. 02. 22. csütörtök - Gerzson -2°C | 3°C Még több cikk.

Áron és a negatív hangok

Mester Tamás nem túl hízelgő véleményt mondott Kovács Áronról – aki ezt meglepően jól fogadta.

Van, aki nem viseli jól a kritikát: megsértődik, dühös lesz. Pedig a legtöbb esetben – ha a kritizálás célja nem a megalázás, az önérzetben való megbántás – érdemes elgondolkodni azon, amit mások rólunk mondanak. Még ha nem is értünk egyet vele. Ezzel szembesült a népszerű műsorvezető, Kovács Áron is.

Nem mindenki veszi jó néven, ha negatív véleményt mondanak róla. Főleg, ha ezzel a nagy nyilvánosság, mondjuk több millió ember szeme láttára szembesül. A TV 2-n, a Hal a tortán egyik adásában Mester Tamás mondott nem túl hízelgő véleményt Kovács Áronról – aki ezt meglepően jól fogadta.

– Általában jól fogadom a kritikát, a családom sosem volt tekintettel arra, hogy az ember mimóza vagy nem. Ha anya kritizált, mindig hozzátette: ˝Ki mondja meg ezt neked, ha nem én?˝ – mondta Kovács Áron. A rádiós és televíziós műsorvezető a Hal a tortán-ban elhangzottakkal kapcsolatban megjegyezte: Mester Tamás és ő elismerik egymás tehetségét, tudását, sikereit, de kritikát is meg tudnak mellé fogalmazni – és erre szükség is van. Hozzátette: a kritika persze akkor jó, ha abból lehet tanulni.


– Tamás azt mondta, azt nem tudja elfogadni bennem, hogy én nem a vágyaimnak élek. Igazság volt benne: nem csak a vágyaimnak élek. És itt nagyon fontos a ˝csak˝ szócska. Ha valaki a vágyainak él, az olyan, mint a kutya vacsorája: az ember életében sok a bizonytalanság, nem tud tervezni előre, ami szerintem nem okos dolog – folytatta Kovács Áron. – Fontos a vágyainkat beteljesíteni, de emellett két lábbal a földön kell járnunk. Lehet repülni, de azzal, hogy nem szállunk le soha, nem tudok egyetérteni.

A műsorvezető azt mondta: ahogyan sokan mások, ő is hiú, meg is lehet bántani – főleg, ha azzal kapcsolatban mondanak róla negatív véleményt, amin nem tud változtatni. Egyszer éppen az egyik tévéműsorra készült, körbeállták a stylistok.

– Elkezdték a testalkatomat vizslatni, hol van pluszkiló. Nem éppen a legjobb formámban voltam, és miután sokan fültanúi voltak ennek, kellemetlen volt. Úgy éreztem magam, mint egy rabszolga a piacon – mondta a TV 2 műsorvezetője nevetve.

– Fájt, hogy szembesítenek ezzel. De ilyenkor el kell menni sportolni. Ugyanakkor azt is tudom, azt szerették volna, hogy a műsorban a lehető legjobban nézzek ki.

Kovács Áron hozzátette: ő is szokott kritizálni másokat, de alapvetően jóindulatú ember. A „Ne ítélj!" parancsot nagyon szigorúan veszi, nem szokott elítélni embereket, méghozzá azért, mert nem tudjuk egymás életét élni, mindig van mentség. – Arcátlanság az igazság letéteményesének érezve magunkat kritizálni másokat – mondta. Ha negatív véleményt fogalmaz meg, mindig hozzáteszi: ebben a helyzetben ő ezt a dolgot így látja, és lehet, hogy nincs igaza.


Önértékelés és mások véleménye

Fodor Sándor pszichológus szerint azok, akiknek az önértékelésük helyén van és kellőképpen tisztában vannak önmagukkal, adott esetben képesek elfogadni a negatív kritikát is. Azok viszont, akiknek az önértékelésük alacsony, illetve híján vannak az önismeretnek, nyilván megsértődnek minden vélt vagy valós kritikán, ami a személyüket érinti. Tény, hogy kritika és kritika között is van különbség, és az is tény, hogy a legtöbben szeretnek a tisztességes, rendes, aranyos ember szerepében tetszelegni. Ha ezt kritika éri, akkor az egyént rosszul érinti. A szakember hangsúlyozta: a negatív kritikák megmérgezik a kritizált ember gondolatait is: saját magában keresi, mivel vághatna vissza – vagyis az őt ért kritika negatív hozzáállást eredményez. Ennél minden egyéb megoldás csak jobb lehet. Vannak, akik megköszönik, vannak, akik nem vesznek róla tudomást. Tanácsként annyit mondott: napokig rágódni a másoktól hallott negatív véleményen semmiképp nem érdemes.

Olvasóink írták

 • 3. maradando 2010. február 17. 00:52
  „Áront mindenki szereti! Rajtam kivűl .”
 • 2. Mankapunka 2010. február 07. 21:31
  „1.
  Ő egy GÓLYA!”
 • 1. Jandex 2010. február 06. 12:30
  „1. hozzászólás Igazamvan
  Mi ez a negatív hang??? :))))))))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ki lesz a megye párja?

Nevezz kedveseddel a kisalfold.hu "Ki lesz a megye párja?" játékára és nyerj egy wellness-hétvégét! Tovább olvasom