Kisalföld logö

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Anyatejelosztó szoftvert terveztek az IBM programozóversenyén

A kismamákat segítő online anyatejelosztó szoftvert terveztek az IBM 48 órás programozóversenyének résztvevői, így hamarosan a világhálón is könnyen egymásra találhatnak az anyatejet kereső és felajánló anyák.

A legjobb alkalmazást a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem A-Team csapata: Hartung István, Sipos István Róbert és Budai Péter készítette, fejlesztésüket hamarosan az anyák is használhatják az anyatejmisszio.hu oldalon.

Az egyetemistáknak és főiskolásoknak szóló non-stop bajnokságot november elején az IBM és partnerei közreműködésével a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán rendezték.

A versenyre jelentkező húsz csapat szigorú szabályok szerint küzdött meg egymással. A résztvevők nem hagyhatták el az egyetem épületét, és semmilyen módon nem léphettek kapcsolatba a külvilággal. Körülményeik a szigorú szabályok ellenére mégis igen komfortosak voltak. Az egyetem egyik előadójából hálótermet alakítottak ki, a lazítani vágyókat csocsóasztal, játékkonzolok, masszázs és darts várta.

A versenyzők valós, hétköznapi problémára kerestek megoldást. A szervezők non-profit intézményeket kérdeztek, milyen informatikai nehézségekkel küzdenek, hogyan segíthetnének rajtuk a bajnokságra jelentkező fiatal programozók. A választás a Családvár Alapítványra esett, amely kismamák számára működtet anyatej-közvetítő szolgálatot. A versenyzők feladata egy olyan online alkalmazás fejlesztése volt, amellyel az anyatejet kereső és kínáló kismamák egyszerűen és gyorsan találhatnak egymásra. A programozáshoz csakis szabad felhasználású és egyéb ingyenes szoftvereket vehettek igénybe.

A keddi eredményhirdetésen a zsűri kiemelte, hogy nem fejlesztési ötleteket, hanem szinte azonnal bevethető, valódi használtra kész alkalmazásokat várt.

Az első helyezett pályamű nemcsak ennek az elvárásnak felelt meg, de egyszerű kezelhetőségével és felhasználóbarát felületével is lenyűgözte a zsűrit. A program véglegesítéséhez szükséges apróbb fejlesztésekben a versenyt támogató cégek nyújtanak majd segítséget.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghalt Brian Marsden üstököskutató

Egyike volt a 20. század legjobb üstökös kutatóinak, és kétség kívül az egyik legszínesebb egyéniség… Tovább olvasom