Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

Amerikai Elnöki Szabadságérmet kap Meryl Streep

Meryl Streep színésznő és Stevie Wonder énekes-zeneszerző is szerepel azon 19 neves ember között, akiket Barack Obama amerikai elnök november 24-én
Isabel Allende írónő, Tom Brokaw televíziós hírműsor-vezető, Meryl Streep színésznő és Stevie Wonder énekes-zeneszerző is szerepel azon 19 neves ember között, akiket Barack Obama amerikai elnök november 24-én a Fehér Házban Elnöki Szabadságéremmel tüntet ki.

Az elismerés az Egyesült Államok legmagasabb polgári kitűntetése, amelyet olyan személyeknek ítélnek oda, akik kiemelkedő módon járultak hozzá az Egyesült Államok biztonsági vagy nemzeti érdekeihez, a világbékéhez, kulturális vagy más jelentős köz-, illetve magántörekvésekhez. Az idei kitüntetettek névsorát hétfőn hozta nyilvánosságra a Fehér Ház.

A felsoroltakon kívül Elnöki Szabadságérmet kap Mildred Dresselhaus fizikus-elektromérnök, John Dingell, az Egyesült Államok leghosszabb ideje hivatalban lévő kongresszusi képviselője, Ethel Kennedy emberi jogi és környezetvédelmi aktivista, Suzan Harjo írónő, az amerikai őslakosok ügyének támogatója, Abner Mikva jogászprofesszor, volt parlamenti képviselő, szövetségi bíró és fehér házi jogtanácsos, Charles Sifford volt profi golfjátékos, Robert Solow közgazdász és Stephen Sondheim zeneszerző, költő, színházi szakember.

Posztumusz részesül az elismerésben Alvin Ailey táncos-koreográfus, továbbá három polgárjogi aktivista, James Chaney, Andrew Goodman és Michael Schwerner. Szintén posztumusz kap Elnöki Szabadságérmet a hawaii Patsy Takemoto Mink, az első színes bőrű nő, akit - 1964-ben - beválasztottak a szövetségi kongresszusba és Edward Roybal, az amerikai képviselőház első mexikói származású tagja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

UFO-lázban ég Nyíregyháza - videó

Azonosítatlan repülő tárgyat videózott le valaki Szabolcsban. Átverés? Vagy mégis valódi? Tovább olvasom