Kisalföld logö

2018. 04. 24. kedd - György 15°C | 23°C Még több cikk.

Amerikai asszony a világ legidősebb embere

Gertrude Weaver szerdán vált világ legidősebb emberévé, amikor elhunyt az eddigi hivatalos korrekorder. Gertrude Weaver születésnapján Barack Obamát is vendégül látná.
Barack Obama amerikai elnököt is szeretné vendégül látni közelgő 117. születésnapján Gertrude Weaver, aki minden bizonnyal a világ legidősebb embere lett, miután szerdán, nem egészen egy hónappal 117. születésnapja után Japánban elhunyt Okava Miszao asszony, az eddigi hivatalos korrekorder.

Mivel a legidősebb amerikai állampolgárként nyilvántartott Gertrude Weaver anyakönyvi kivonata nem maradt fenn és ezért születésének pontos dátuma nem ismert, az asszony minden évben július 4-én, az amerikai nemzeti ünnepen tartja születésnapját. Az AP jelentése szerint az asszony azt szeretné, ha születésnapi ünnepségén jelen lenne az elnök is, mivel kétszer is rá szavazott.

Gertrude Weaver Arkansas államban, a camdeni Silver Oaks Egészségügyi és Rehabilitációs Intézetben él, gondozói szerint jó egészségben. A matróna szerint a hosszú élet titka az, hogy jól kell bánnunk másokkal.


A születési anyakönyv hiányában egyéb dokumentumok, így az 1900-as népszámlálás és egy házasságlevél igazolja, hogy Weaver 1898-ban született - közölte szerdán a matuzsálemek felkutatásával és nyilvántartásával foglalkozó, a Guinness Világrekordokkal is kapcsolatban álló szervezet, a Los Angeles-i központú Gerontológiai Kutatócsoport (GRG).

A Guinness Világrekordok honlapján olvasható közlemény szerint jelenleg is vizsgálják, hogy Okava Miszao halála után kié lehet a világ legidősebb embere cím.

A Los Angeles Times híroldala szerint előfordulhat, hogy hosszabb időbe telik, míg a Guinness elismeri Gertrude Weavert a világ korrekordereként, mivel mások is jelentkezhetnek a címért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Orr nélkül született a csodababa - fotók

Az orvosok féltek, hogy nem éli túl az első éjszakát, a kisfiú azonban mindenkit meglepett. A… Tovább olvasom