Kisalföld logö

2016. 10. 20. csütörtök - Vendel 6°C | 9°C

Alternatív bukósisak: tököt a fejre!

Nigériában törvénnyel kötelezik a motorosokat arra, hogy sisakot viseljenek. Néhányan a biztonságot adó bukósisak helyett úgy gondolták, elég lesz, ha tökjéhat húznak a fejükre.

A rendőrség Kano városában azt mondta, hogy a törvény év eleji bevezetése óta több motorost állítottak meg, akik rögtönzött töksisakokat viseltek.

A motorosok országszerte tiltakoztak, mert a rendőrök több ezer motorkerékpárt foglaltak le azért, mert a tulajdonosaik nem viseltek sisakot.

Közúti biztonsági szakértők felhívták a figyelmet, hogy be fogják perelni azokat, akik calabash-t, vagyis szárított tökhéjat vesznek a fejükre sisak helyett. A tökjéhat egyébként Nigériában gyakran használják folyadék tárolására.

Yusuf Garba, a Nemzeti Közúti Biztonsági Felügyelet kanói parancsnoka azt mondta, hogy 50 motorkerékpárt már lefoglaltak emiatt a városban.

- Lefoglaljuk a motorkerékpárokat, hogy rávegyük a tulajdonosokat, kapjanak észbe és ne gondolják azt, hogy egy calabash meg tudja őket védeni bármitől is, ha balesetet szenvednek - tette hozzá a parancsnok.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szcientológia Egyház működése sérti a német alkotmányt?

Németország - Állami vizsgálat indult a Szcientológiai Egyház ellen, amelyet egyébként sem ismernek… Tovább olvasom