Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

A vécépapírért is sorba kell állni a szocialista Monopolyban

A Monopoly mintájára szocialista kapitolival, avagy "Szociolival" rukkoltak ki egy lengyel kutatóintézet munkatársai.

Míg a Monopoly társasjátékban a cél ingatlanok és minden egyéb vagyontárgy megszerzése révén csődbe juttatni az ellenfeleket, addig a Szocioliban még inkább a létért folyik a harc: kenyeret meg más alapvető élelmiszert, egyéb árufélét kell tudni venni és mindehhez sorban állni. A játék tehát nem azonos a Gazdálkodj okosan! nevűvel, amely jól ismert volt Magyarországon is a szocializmus évtizedeiben, de amelyben játékpénzen lakást, porszívót, bútort és egyebet kell venni, nem pedig vécépapírért sorban állni - mint a lengyel "szocialista-realista" társasjátékban.

A Szocioli szellemi atyja Karol Madaj. A játékosok kártyákat húznak, amelyek révén a sor elejére kerülhetnek - ha például van ismerősük a Lengyel Egyesült Munkáspártban -, vagy hátra veti őket a sor(s), mert már bezárt a bolt - tartósan.

"A játék nemcsak megérteti a játékosokkal, hogy milyen volt az ellátás, a bevásárlás Lengyelországban a kommunista hiánygazdaságban, hanem oktatási értéke mellett szórakoztat is... esetleg" - idézte a brit Metro újság Madajt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ártatlannak vallotta magát Michael Jackson orvosa

Ártatlannak vallotta magát Michael Jackson orvosa a gondatlanságból okozott vétlen emberölés… Tovább olvasom