Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

A nő harminc körül férjet keres

Harminc körül a legideálisabb gyermeket szülni a nőknek – állítják a szakemberek. A családalapítás ideje kitolódott.

Ebben a korban a legtöbben már gőzerővel keresik leendő gyermekeik édesapját, sokszor kicsit görcsösen és pánikszerűen.

Férjhez menési pánik kicsivel harminc felett? Találóbb megfogalmazás, hogy görcsösen keresi az igazit sok ilyen korú fiatal nő, mert úgy érzi, ketyeg a biológiai órája: gyermeket szeretne, fél, hogy kifut az időből.

Mindeközben a családalapítás ideje egyre inkább kitolódik, továbbtanulással és karrierépítéssel telnek a húszas évek. Az élethelyzet produkálhatja a kétségbeesést. Általában az az alapprobléma, hogy ezek a nők még nem találtak rá arra a férfira, akivel el tudnák képzelni a közös jövőt. Nem feltétlenül a házasságra kell gondolni, hiszen ma már az élettársi kapcsolat is nagy divat.


Nincs meg ˝a nagy Ő˝

Görcsösen keresgélik az igazit, egyik buliból a másikba járnak, de a város, ahol élnek, már túl szűknek bizonyul. Ezért sokan másik város, külföld vagy éppen az internet felé kacsingatnak. Ha nem kapják meg párjuktól a megerősítést: hosszú távra tervezhetnek, akkor továbbállnak. Hiszen már nincs idő olyanra vesztegetni heteket, hónapokat, aki bizonytalan az érzéseiben.

„Az utolsó éves, facér egyetemista lányokkal nagyon könnyű ismerkedni, mert csak úgy falják a férfiakat, tudatosan keresik a nagy ő-t."

„Szerintem csak a húszas éveik elején járó nőkkel érdemes ismerkedni, nem kongatják a vészharangot a fejünk felett" – állítja néhány megkérdezett fiatalember.


Baby Gabi néha pánikol

– Persze hogy néha rám tör a pánik: nemhogy férjem és gyermekem, de jelenleg párom sincsen. Nem azt mondom, hogy még ebben az évben férjhez akarok menni, de szeretnék egyszer kisbabát. Vágyom a házasságra, nem a papírért, hanem azért, mert olyan családban nőttem fel, ahol így volt kerek az élet – árulta el Szklenár Gabi, alias Baby Gabi.

Az énekesnő nem amiatt aggódik, hogy lassan 32 esztendős, és még nincs gyermeke, hanem amiatt, hogy még nem találta meg azt a férfit, akivel szívesen tervezne családot. Nem tudja, hogy létezik-e egyáltalán.


– A korombeli férfiak megfáradtak. Sokszor idegesít a higgadtságuk. Én attól érzem fiatalnak magam, ha fiatalabb a párom, viszont a huszonévesek nem vágynak még komolyabb kapcsolatra. Nehéz megtalálni a megfelelő társat: a legtöbb kapcsolat felszínes, és mindenki mást akar. Persze hiszem, hogy számomra is létezik ˝a nagy ő˝, aki majd megbolondul értem. Keresem. És hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem görcsösen. Igen, nehéz kilépni egy kapcsolatból, ha a kedvesedben látod a gyermekeid apját. Emiatt a hosszabb szerelmeknek soha nem én vetettem véget – árulta el Gabi. Azt tapasztalta, hogy a férfiak megijednek a túlzott ragaszkodástól. Az utolsó két kapcsolatának ezért lett vége. – Nekem nincs arra időm, hogy tíz évig várjak egy férfira, és ezt el is mondom az első randin. Tudom, hogy ez sokkoló, de közlöm velük: én már mindent megéltem, 31 éves vagyok, családra és gyermekre vágyom. Persze nem most azonnal, de tudniuk kell, hogy mi jár a fejemben – mesélte az énekesnő.

Olvasóink írták

26 hozzászólás
12
 • 26. Alienware 2009. december 05. 15:06
  „Röviden.
  Az aki beválogat megérdemli a sorsát.
  Nem lehet azt mondani egy harminc éves nőre,hogy kiélt(lestrapált)! Valakinek húsz évesen már 40 pasija volt.
  Valakinek meg 30-évesen talán kettő ha volt.Nem biztos azért,mert nem egy bombázó.Vannak becsületes,okos és vonzó nők,akiknek még nem adatott meg egy normális férfi.”
 • 25. futóbab 2009. december 02. 19:48
  „Valóban kitolódott a család alapítás ideje.Ez nem véletlen.Akik karrieristák,azok nem érnek rá hogy lekössék magukat,főleg nem gyerekkel.Aztán amikor ketyeg az a bizonyos biológiai órájuk,akkor kapkodnak,rohannának fűhöz-fához.Csakhogy addigra már kialakult az egyedülléttel járó megszokás.Minél idősebb valaki,annál nehezebben tolerálja partnere hibáit,bogarait.Az együtt élés mindkét félről sokkal nehezebb,mintha fiatalabb korban,egy rugalmasabb felfogással kerülnek egybe a párok.Addigra a nők felveszik a vén kisasszony szokásokat,a férfiak pedig az agglegény élettel járó bogarakat.Természetesen időben van a 30 év gyerek szülésre,de nem mindegy hogy hány év van a gyermek és szülő közt.A generációs viták sokkal nagyobbak mint a fiatalabb szülőknél.
  Sajnos azonban a többség azért nem mer házasodni,gyermeket vállalni,mert nincs mire.Ha nincs segítség,szülő,rokon...stb,akkor kezdhet albérletben,a munka helyek bizonytalanok,esélyük is kevés a mai fiataloknak a lakáshoz jutáshoz,és még sorolhatnám a hátrányokat.Nem lennék a mai világban fiatal.Nekünk sem volt könnyű,más gondokkal küzdöttünk,de ami rájuk hárul az bizony nem könnyű feladat.De csak tanácsolni tudom: soha ne a karrier legyen az első.A boldogságot nem szabad elszalasztani,pézzel,gazdagsággal nem lehet boldogságot venni,és nem szabad a munkát a család elé tenni.Tudom nem könnyű,de lehetséges,csak akarni kell!”
 • 24. fortuna54 2009. november 27. 15:22
  „19-es.Akkor te egy menö politikus vagy? Nagy ház parkal körülvéve,meg egy nem kevés fantázia? Az igen.”
 • 23. okostojas007 2009. november 27. 09:43
  „21-es - lehet hogy szembe mentél a forgalommal azért nézett..
  mások is integettek , mosolyogtak ??................”
 • 22. Griffin 2009. november 26. 13:21
  „hát én is ismerek harmincasokat,akik saját maguk szerint "ideálisak",azzal mentegetőznek,amivel az előző hozzászólók egyik része, de közben este szétbőgik a szemüket, hogy nincs senkijük,kétségbeesetten kapaszkodnak bármibe (főleg egy nem kis hengerűrtalmamű gépkocsit,vagy vastag pénztárcát látva,meg is kellene élni valamiből, ugye).De aztán már egyre több alapozó kell, smink nélkül nem lehet kilépni az utcára, futnak az évek,a herceg csak nem jön, és marad az önbecsapás,az ilyen "ideális"jelző magukra aggatása,a magyarázkodás,a férfiak gyalázása alacsonyabb intelligencia esetén, és valami kényszermegoldás,gyorsan férjhez menni bármi áron,hát ezektől, az ilyen gondolkodású "ideális" nőktől tényleg mentsen meg Jóisten mindenkit,borzasztó még látni is, brrrrrrr..................”
 • 21. oaxacaca 2009. november 26. 12:29
  „AranyKözépút! Igen,pontosan magamról és a korosztályomba tartozó, polgári értékrenddel, egszisztenciával rendelkezőkről beszélek. S hogy 30 évesen lettem szülő, az tudatos és közös döntés volt. 40 évesen ezt már nem vállaltam volna. Meg az is, hogy 40 éves koromig tanultam 3-4 nyelvet és még sok minden mást is. Ami többek között arra volt jó, hogy Eriksontól megtudjam, milyen életkornak milyen életfeladatai vannak, amelyeket, ha nem tölt be az egyén, akkor konfúzzá válik. Na így lettem boldog ember.
  PS: Mellesleg az első hozzászólásom lényege az lett volna, hogy a petesejtjeik is 40 évesek ...
  S ha azt hiszed, hogy egy lestrapált nővel állsz szemben, akkor nagyban tévedsz.
  Olimpiai bajnok tornászunk a múlt héten olyan komolyan szemrevételezett, hogy kis híján karambol lett a vége.Pedig legalább 10 évvel fiatalabb nálam:)). De erre kevésbbé vagyok büszke. Arra már inkább, amit fent írtam.
  Na szép napot!”
 • 20. Agent 2009. november 26. 07:44
  „"Nekem nincs arra időm, hogy tíz évig várjak egy férfira, és ezt el is mondom az első randin. Tudom, hogy ez sokkoló, de közlöm velük: én már mindent megéltem, 31 éves vagyok, családra és gyermekre vágyom."

  Na aranyanyám, itt cseszed el a lépést:)”
 • 19. Bali01 2009. november 26. 07:36
  „12 es nek.
  Pl Indonézia,Új Zéland,Asztrália,Fidzsi.
  Ezeken a helyeken még nem jártam,de szeretnék.
  Köszi van munkám,olyan amiből félre tudok tenni ezekre a helyekre.:)

  Lobo nak.
  Pl elég nagy a házhoz tartozó park,lehet füvet nyírni,virágokat ültetni.Évente párszor elutazni nyaralni a családdal.Ezenkívűl a szokásos családanyás elfoglaltságok:spinning,szoli,műköröm,fodrász meg egy kis shopping itt ott.
  Tapasztalatom szerint kielégíti a párom egyéb mozgás-igényét.
  De ha nagyon unatkozik lemoshatja a kocsiját is. :)”
 • 18. Goldmund 2009. november 25. 23:35
  „"Nekem nincs arra időm, hogy tíz évig várjak egy férfira, és ezt el is mondom az első randin. Tudom, hogy ez sokkoló, de közlöm velük: én már mindent megéltem, 31 éves vagyok, családra és gyermekre vágyom. Persze nem most azonnal, de tudniuk kell, hogy mi jár a fejemben."

  Szép dolog az őszinteség, de azért az első radin ez egy kicsit túlzás. Ez kb. olyan,mint ha a férfi rögtön arról beszélne, hogy milyen szívesen megfektetné őt. Persze ezt (is) akarja, és egy egészséges párkapcsolathoz ez hozzá is tartozik, de mégsem ezzel kezdjük az udvarlást.”
 • 17. macskaszem 2009. november 25. 19:38
  „10. hozzászólás oaxacaca 2009.11.25. 12:26
  Tényleg baj már ha ennyire nem hajlékony valaki. 40 év az még nem öregkor. Ha én az egyszer széttört térdemmel fel tudok állni akkor más is.”
 • 16. fortuna54 2009. november 25. 18:28
  „Lobbo,azok a nök,szóba sem állnak az ilyen egoista urakkal.”
 • 15. AranyKözépút 2009. november 25. 16:34
  „Nem tudom kiről beszél itt a oaxcaca, talán magáról, de hogy ő nem 30 felett vállalt gyereket az tuti. Max a 3.at...Aki 30 éves korig, vagy afelett keres társat, alapít családot, az -legalább is saját körből- ad magára, egészségére, fiatalabbnak tűnik, mint egy kiélt családanya. Fitness, wellness....meg úgy általában:)”
 • 14. Lobbo71 2009. november 25. 15:43
  „Bali01, és mit tudsz mondani azoknak a nőknek, akiket nem elégít ki, hogy semmi mást nem csinál életében, mint rád főz meg cseréli a pelenkát a gyerekeiden?”
 • 13. oaxacaca 2009. november 25. 15:25
  „#11 ...tapasztalat...”
 • 12. fortuna54 2009. november 25. 13:08
  „7-es.Millyen utazgatásra gondolsz,a mai m.országban?Talán a munkahelyre,és vissza? Ha van munkád.”
 • 11. Agent 2009. november 25. 12:57
  „10 "Az a baj a 40 éves korral, hogyha leguggolsz/térdelsz a gyermeked mellé a földre/homokozóba, 15 perc múlva garantáltan nem tudsz felkelni"

  na az azért súlyos lenne...”
 • 10. oaxacaca 2009. november 25. 12:26
  „#8 Macskaszem! Az a baj a 40 éves korral, hogyha leguggolsz/térdelsz a gyermeked mellé a földre/homokozóba, 15 perc múlva garantáltan nem tudsz felkelni .Legfeljebb megkérsz két huszonéves anyukát hogy húzzanak már fel, pls. A 40 éves anyuka csak fiatalnak tűnik ha kicsi gyermeke van, de attól még 40 éves. Arról nem is beszélve, hogy a petesejtjei is pontosan ennyi idősek...”
 • 9. okostojas007 2009. november 25. 10:26
  „századik után már nagyon nehéz választani ...
  ennyi keresznevet még megjegyezni sem tudnak , plána buli után......”
 • 8. macskaszem 2009. november 25. 09:08
  „7. Bali01 Miért ne járhatnál 40 évesen játszótérre? Legalább fiatalos maradsz.Én azt mondom fiatalon kell utazgatni mert később már a családra kell költeni. Most hiába döntjük el hogy majd így meg úgy lesz az élet írja a forgatókönyvet.”
 • 7. Bali01 2009. november 25. 07:26
  „Már milyen világ ez?
  30 évesen már egy magára valamit is adó nő bőven családanya.Legalábbis az én világomban.
  A párom pont ennyi és két srácunk van,7 és 10 évesek.Nekem a dolgom a család anyagi fent tartása,biztosítani azt amire Ők vágynak,Neki meg,hogy csinos és kívánatos legyen, vezesse a háztartást,óvja a családot,finomakat főzzön.Tartalmas,egézséges családot építsen ne karrierista legyen.Nehogy már 40 évesen járjak játszótérre,fussak a gyerek után meg istápoljam,hogy tanuljon meg stb.
  40 évesen már kikapcsolódni kell,utazgatni élvezni az életet ami még esetleg hátra lehet.Aztán amúgyis kb 10-15 év múlva megint lehet babázni az unokákkal :)
  Ezek a single fiatalok pont nem jönnek rá,hogy együtt könnyebb...igaz ehhez jól kell választani,nem 25 évesen egyik buliból a másikba kajak részegen átesni.
  De van akinek ez kell.”
26 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Karácsonyi partiszezon: hogyan variáljuk ruháinkat?

Közeleg a karácsony, és már most érdemes elgondolkodni, miben megyünk a munkahelyi bulira, vagy a… Tovább olvasom