Kisalföld logö

2017. 02. 25. szombat - Géza -1°C | 8°C Még több cikk.

A közszférából hamarosan hetvenezren kerülnek utcára?

Bár korábban azt hallhattuk, hogy a 13. havi fizetések elvételére azért került sor, hogy elbocsátások nélkül lehessen pénzt megtakarítani a közszférában, a valóságban a válságbüdzsében már óriási pénzösszeget különítettek el a leépítések költségeinek fedezésére.
A forrás akár 70 ezer közszolga elbocsátását is fedezi - derül ki a Magyar Nemzet birtokába került dokumentumból. A tömeges létszámleépítés tervét a parlament oktatási bizottságának szocialista elnöke árulta el, szavait pedig a Pénzügyminisztérium főosztályvezetője is megerősítette.

Utóbbi felsorolt még néhány tételt, amire az elkülönített 70 milliárdos keret kifizethető még, így például az EU intézményeiben foglalkoztatott köztisztviselők és szakértők kiadásaira, ugyanakkor leszögezte, hogy a legnagyobb részt nyilván a létszámleépítéssel kapcsolatos kifizetések alkotják.

Az elbocsátások számának elméleti maximuma az összegből kiindulva még a 70 000 főnél is magasabb lehet, a tényleges számot azonban egyelőre nem lehet tudni.

Olvasóink írták

 • 13. law 2008. december 15. 18:47
  „Ha mégis megtörténik, javaslom, hogy a minisztériumokkal kezdjék!
  Tipikus ügyintézés egy bármelyik minisztériumnál telefonon:
  Minimum 1 óra míg kiderítik, hogy ki az illetékes. Újabb egy óra, míg kiderítik, hogy az viszont ebédelni van. A helyettese szabadságon, más meg nem tud róla. Hívjál holnap!

  De a legalapvetőbb: nem kéne a levegővétel mikéntjét is szabályozni ebben az országban, elég lenne az Alkotmányt komolyan venni. Abban minden benne is van. Állítólag.
  kevesebb jogszabály: kevesebb csinovnyik.”
 • 12. law 2008. december 15. 18:42
  „Na ez azért már túlzás. 70 ezer közalkalmazott elbocsátása? 2x2 néha 5! Így indul útjára a pletyka.”
 • 11. jockey 2008. november 25. 22:08
  „6.

  Részben igazad van, de ha belegondolsz, hogy így is mennyit kell várni, képzeld el, mennyit kell majd akkor, ha leépítik őket. Ugyanis nem a seggét meresztőt küldik el - mivel ő valakinek a valakije - hanem azt, aki eddig is dolgozott.

  10.

  Igazad van! Rajtuk kellene kezdeni!

  A cikkel kapcsolatban csak annyit, ismét kiderült, hogy ki itt a hazudós. Nem tudom miért, de én nem lepődtem meg. Már csak abban lehet bízni, hogy akinek ellopták a törvényesen járó 13. haviját, illetve elveszítette az állását, soha többet nem fog ezekre szavazni. Akkor talán lesz esély majd egy normális országra.”
 • 10. k 2008. november 25. 18:26
  „Azért Hál istennek a képviselők száma nem változik. :(”
 • 9. PrettyWoman 2008. november 25. 17:56
  „Putyilov, nálad a pont. Igen, rengeteget kell várni, pedig van 20 ablak (pl. okmányiroda). De hiába van 20 ablak, ha csak tíz mögött dolgoznak. Annál dühítőbb, mikor azt látod, hogy a "maradék" összehajolva kávézik, sütizik, beszélget, stb. Egyszer vártam forgalomból való kivonásra. Gondoltam, azért várok már 45 perce, mert csak két ablaknál foglalkoznak ezzel. Legalábbis azt láttam, hogy ott állnak sorban rendszámtáblával a jóemberek. Egyszer csak egy másik ablaknál (az elsőnél, ahol senki sem várakozott) a mama rátenyerelt a hívógombra és oda kellett mennem. Amíg vártam, figyeltem, a kutya sem járt nála, nem csinált semmit. Gondolom közben eszébe jutott, hogy azért mégiscsak kéne dolgozni, és akkor kinyitotta az ablakot. Pedig én pontos időben mentem (amit megadtak bejelentkezéskor). Még egyszer mondom: ha sor van, én türelmesen vagy kevésbé türelmesen kivárom a soromat. De őnála senki sem várt. Valahol ez nemcsak velünk kiszúrás, hanem a saját kollégáival is. Hiszen ők helyette is dolgoznak.”
 • 8. Putyilov 2008. november 25. 13:54
  „Egy 2006-os KSH adat szerint a közszférában dolgozók száma 788 ezer volt. Ez jut a 10millió lakosra.
  Ausztriában 8millió főre jut kb 250ezer. Mégis tudnak működni?? Tanuljunk tőlük. A tanulás nem szégyen.
  Én csak azt látom,hogy a hivatalokban órákat kell eltöltenem minden kis vacakért. Sokszor a pult mögött ülő hölgy,vagy úr azt sem tudja,hogy mit kell csinálnia. "Pillanat,felhívok valakit,aki tudja...". Ilyen szövegtől ne durranjon el az ember agya??”
 • 7. coolzsu 2008. november 25. 13:25
  „Halk ellenvéleményem van. Tényleg halk, mert szükségem van a munkahelyemre. 11 éve vagyok köztisztviselő, a munkabérem jelen pillanatban csak azért bruttó 86 e ft, mert ennyi a minimálbér, egyébként a bértáblánk szerint még ennyi sem lenne. Most 67 e ft-ot kapok kézhez, csak azért, mert a 13. havi bérünk havi bontásban kapjuk. Jövőre nem fogok kapni kézhez még 60 e-t sem. Három gyerekem van, ebből kettő iskolás, egy ovis. Nem tudom, hogy ki miért sajnálja ezt tőlünk, tőlem, bármelyikünktől, de cserélhetünk. Három gyerekes anyaként nem kellek sehova, mert hát ugye ahol kisgyerek van, ott betegség van, táppénz van, iskolai szünetben szabadság van, stb.stb. Úgyhogy én még ezt is féltem. Ez van. Hogy annyian vagyunk mint a hangyák? Nem igaz. Amennyi szabály és előírás van ma ebben az országban, még kevesen is vagyunk. Nem győzzük. Azért hosszadalmasak a határidők, mert több fizikailag nem fér bele. Csak az kritizál, aki nem dolgozott még ilyen helyen, aki nem azt vállalta a munkájával, hogy másokért dolgozik. Mi igen.”
 • 6. Putyilov 2008. november 25. 11:54
  „Most sírjak?
  Annyian vannak,mint a hangyák.
  Ámbár a versenyszférában dolgozók által befizetett pénzből kapják a fizetésüket,úgyhogy lehet,hogy pozitívan fog hatni a gazdaságra.”
 • 5. Goldmund 2008. november 25. 11:32
  „Ha az egyszerű fórumozó nem is tudja, azért akik föltesznek egy cikket a pénzcentrum.hu-ra, meg akik a Kisalföldnél átveszik, jó lenne ha tudnák, a közalkalmazott és a köztisztviselő két különböző fogalom!

  Közalkalmazottak pl. az egészségügyben és az oktatásban dolgozók ill. a rendőrségnél dolgozók egy része.
  Köztisztviselők pl. a minisztériumoknál, hivatalokban, önkormányzatoknál dolgozók és a rendőrségnél dolgozók más része.

  Továbbá: a köztisztviselő nem politikus, sőt nem is politizálhat aktívan (nem lehet pl. országgyűlési képviselő, polgármester, párt tisztségviselője stb.).
  Nem köztisztviselő és nem is közalkalmazott a bíró, az ügyész, a katona és a tűzoltó.”
 • 4. Lear 2008. november 25. 11:01
  „A magyar közigazgatás drága, sokan dolgoznak benne, túl bürokratikus, esetenként pedig indokolatlanul hosszú az ügyintézési határidő. Vonatkozik ez a rendőrségre is, ahol sok a megelőző-és elemző munkatárs, kevés az utcai rendőr és ezért nem jó a közbiztonság. Sok mindennel így vagyunk még, talán mert tartalékot érzünk még, hogy folyamatosan pazarolunk? Mindenkinek minden fáj, de sajnos ezen egyszer át kell esnünk, és hogy minél takarékosabban tesszük azt, annál rövidebb ideig kell nélkülöznünk.”
 • 3. Catherina 2008. november 25. 10:56
  „Lassan elbocsátanak mindenkit aki dolgozik :)))) ki tartja el akkor a parlamentben ülőket? maguk alatt vágják a fát szép lassan ,aztán minden összeomlik legalább.”
 • 2. arons40 2008. november 25. 10:53
  „Csak azt nem tudom ki fizet majd rendesen adót !!!!!!”
 • 1. FREDDY/S 2008. november 25. 10:32
  „A gazdaságban ők könnyen el tudnak helyezkedni, mert mindig ezzel riogatták a közvéleményt, most akkor ezt be is bizonyíthatják majd, nemde...”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kína kiakadt a Guns N` Roses-ra

A Gun's 17 év után újra nagylemezt készített. A hatás nem maradt el. A Chinese Democracy című anyag… Tovább olvasom