Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 6°C Még több cikk.

Veszélyforrás minden kép, videó

Az egész nap klaviatúrát nyomkodó fiatalok többsége számtalan veszélynek van kitéve. Nemrég robbant be a köztudatba az a mozgalom, amely a fiatalkorúakat kívánja megvédeni az internetes pedofília veszélyeitől. Alappilléreként „Ártatlan angyalok" címen megjelent egy könyv is, amelyet Malota László író és Vári András informatikus tárt az olvasók elé. A könyv és a mozgalom céljához és népszerűsítéséhez Vujity Tvrtko is csatlakozott a szeptemberben megjelent, hasonló témájú könyvével.
Az utóbbi időben Magyarországon drasztikusan nőtt a pedofil bűncselekmények száma. A megjelent könyvek nyomozati akták alapján íródtak, céljuk az internetes pedofília elleni harc.

A világháló veszélye

Az egyik szerző, Vári András kiskorában maga is elszenvedője volt egy férfi zaklató közeledésének, így személyes tapasztalata van arról, hogy a gyermekek mekkora lelki megrázkódtatásnak vannak kitéve. Ő abban látja az Ártatlan angyalok címmel megjelent könyv jelentőségét, hogy felhívja a szülők figyelmét az internetes pedofília veszélyeire.

– A könyv megjelenése után nem telt el egy hónap, de rengeteg visszajelzést kaptunk szülőktől, áldozatoktól. Célunk, hogy a mozgalommal összehozzuk az áldozatokat, a begyógyulatlan sebekkel küszködők segítséget kapjanak áldozattársaiktól. Szeretnénk a mozgalom jegyében járni az országot, intézményeket, iskolákat, valamint szeretnénk beadni egy törvénymódosítási javaslatot is a komolyabb büntetés érdekében. Ma Magyarországon tudomásom szerint nem ül senki pedofil bűncselekményért, míg más országokban kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés is lehet a büntetés – mondta el a Kisalföldnek Vári András, az „Ártatlan angyalok" mozgalom egyik alapító tagja. A könyv megtörtént események alapján mutatja be, miként válhatnak bűnözők áldozataivá az internetet használó gyermekek. A szülők többsége nem is ért a világháló széles tartalmához, így sokszor semmit sem sejtenek abból, hogy gyermekük miként tölti szabadidejét a számítógép előtt. Még örülnek is talán, hogy elfoglalja magát és addig sincs láb alatt. A világháló elég széles teret ad a bűnözőknek is.


Képcsere, találkozás

Egy év alatt több száz pedofil bűncselekmény történik hazánkban. A már említett könyv például részletesen közli egy tizenkét éves fiú történetét, aki az interneten keresztül barátkozott össze egy Bettina nevű lánnyal. A beszélgetések után képet is váltottak, majd a lány azt mondta, hogy találkozzanak valahol. A randinak viszont volt egy feltétele: először a lány bátyjával találkozzon, és ha ő látja rajta, hogy rendes alak, akkor Bettina belemegy a találkába. A fiú természetesen igent mondott, majd később szembesült azzal, hogy Bettina és bátyja nem volt más, mint egy pedofil férfi, aki egy lakásba vitte, majd nemi kapcsolatra kényszerítette az akkor mindössze tizenkét éves fiatalt. A könyv egy pedofil blogját is elénk tárja, melyben az érintett bűnöző kifejti, hogy az internet mennyire sokoldalú lehetőséget nyújt számára a vágyai kielégítését szolgáló fényképek, filmek beszerzésére, illetve a gyermekekkel való ismerkedésre. Manapság már minden közösségi oldalon szerephez jutnak a feltölthető képek, videók, melyek bármikor veszélyt rejthetnek...

A könyv valós információk alapján íródott, melyhez adatokat és információkat a rendőrség adott.

A rendőrség olyan valós történetekkel szolgált az írók számára, amelyek kiskorúak megtörtént eseteit mutatják be. Ezekre épül a könyv, melyből kiolvasható a veszélyek forrása. Elsősorban a szülőknek kell olvasniuk a könyvet, hisz az ő kötelességük szembesülni azzal, hogy milyen veszélyeket rejthet az internet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A magyar borok rabja

„Akkor lennék elégedett, ha a fiam legalább olyan bort készítene, amilyet az apám" –… Tovább olvasom