Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Kasmírkényelem a párizsi kifutón

Párizsban a jégpályán is divatbemutatót tartanak. A főként a kasmír kifutóra emeléséről híres Eric Bompard modelljei vonultak, korcsolyáztak a Champs-Élysées-n található üzletből egy sportcsarnokba.

A párizsi turistaélményből is kihagyhatatlan divatbemutatónak otthont adó sportcsarnok nem csak rendhagyó rendezvényeitől különleges. Már épületének külseje is látványosság. Az óriási lépcsős piramisnak tűnő Palais Omnisport de Paris Bercy ugyanis a francia főváros zöld szigete a Szajna-parton, mert lejtős részeit befüvesítették. Mókás, ahogy a fűnyírót vezetéken lógatva húzkodják fel és le az oldalán. Ám inkább arra voltak sokan kíváncsiak, ami a bent fehéren csillogó pályán történt.

A jégre keresztbe hosszan szőnyeget terítettek, s mielőtt arra a magas és karcsú, de egyébként nőiesen formás domborulatokkal rendelkező modellek hegyes sarkú cipőiket, csizmáikat rátették volna, az egész pályát selymesnek ható füsttel árasztották el. Az kavargott a bokájuk körül, ahogy járásukkal felzavarták, így olyan hatást értek el a rendezők, mintha a kifutón lépdelők a felhők fölötti világba érkeztek volna. Viseletük a jeges fehérséghez jól passzolt, mert a helyszínhez, s persze a szezonhoz illően az őszi-téli időben egyszerre eleganciát és kényelmet is biztosító finom gyapjúkelméket mutattak be.Eric Bompard, akinek nagy üzlete van Párizs leghíresebb utcájában, a Champs-Élysées-n, mestere annak, hogyan burkolja az emberi testet a legtrendibb módon finom, kecskék pehelyszőréből készült kelmébe. Aki ilyet magára ölt, az biztos lehet benne, hogy érte van a ruha, nem pedig fordítva. S hogy a legkényelmesebb darabokban sem kell nélkülözni a divatos megjelenést, azt a jégpályán tartott divatbemutató bizonyította. Bompard-nál a lila árnyalatai nem számítanak egyeduralkodónak, még csak elsőbbséget sem élveznek, csupán a széles kínálat választható elemei. Sokkal inkább érvényesülést hagy a szürke különböző változatainak és azok kombinációjának a többféle fehérrel és a feketével.
A fekete és a fehér, illetve a fekete és a vörös passzításának örök érvényű alapszabályához is hozzáírt egy újabb fejezetet a kasmírkényelem folyamatos dicsőítője a sportos elegancia jegyében. A kockás slágerdallamát is továbbdúdolta és az élénkebb, fiatalosabb színeket kedvelőknek ugyancsak harmonikus, de citromsárga, méregzöld és ciklámenszínű, kihívást is megengedő darabokat ajánl. A show-műsor leghatásosabb része mégis a vörös-fekete sereg bevonulása, betáncolása volt a szenvedélyes színeket aláhúzó ritmusra. A zenére flamencomozdulatokkal becsúszott a jégre a franciák legeredményesebb műkorcsolyázója, Brian Joubert is, szintén vörös-feketében, kasmírfelsőben.Bompard a két ével ezelőtt sikkessé vált nagypomponos kötött sapkát még mindig divatban tartja, ahogy a női lábból minél többet megmutató modelleket is, amikhez harisnya vagy cicanadrág való. Szoknyái vagy egészen rövidek, vagy bokáig érnek és selyemből készülnek, s hozzájuk gombolós kardigán dukál, szigorúan az aljjal egyező árnyalatban, de a szivárvány összes színében.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Feléledtek a prágai specialitások

Prága szívébe diadalmasan tért vissza több, a kommunista rendszer idején lepusztult márkás… Tovább olvasom