Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Gyermekei kényszerítették újévi fogadalomra

Kiss János, a Győri Balett igazgatója még a karácsonyfa mellett is a társulatára gondol. Elárulta, az egész családjával ünnepel, és megtudhatjuk többek között azt is, milyen fogadalmat tett 2009-re.

– Hogyan készül az adventi időszakban?

– Ha van szabadidőm, természetesen a családommal. Nálunk mindig hosszú előkészület előzi meg a karácsonyi ünnepeket. Ennek megvan a maga rituáléja, például az, hogy feldíszítjük a lakást. Igyekszem teljes mértékben az ünnepre hangolódni, hogy ne a fáradtság látszódjon rajtam, hanem az öröm és a boldogság.


– Az ünnepek közeledtével jó esetben jobban odafigyelnek egymásra az emberek. Észrevette ezt önmagán és környezetén?

– Ebben a hajszolt világban nagyon kevés alkalommal fordul elő valós odafigyelés. A napokban azonban éppen egy üzletlánc egyikében vásároltam, ahol hajléktalanok és nagycsaládosok részére gyűjtöttek tartós fogyasztási cikkeket. Jó érzés volt, hogy a pénztártól távozva sokan legalább egy kilogramm cukrot, lisztet ajándékoztak. Hajlandóak voltak az emberek azoknak támogatást nyújtani, akik rászorulnak, és ez nagyon fontos. Akinek módjában áll segíteni, az tegye is meg.


– Hogyan tölti az ünnepeket családjával?

– Itthon karácsonyozunk. A pesti rokonág jön Győrbe. Mindenki, tehát teljes lesz a család. Nagyon örülök, mert anyósom és apósom Budapestről ideköltöztek Újvárosba, nyolc hónapja, pedig már hetvenévesek elmúltak, így ők is velünk lesznek. Az üzleteket nem szeretem róni, de fontosnak tartom a megemlékezést, ezért a családtagjaimat és a barátaimat is megajándékozom.

Kiss János
Kiss János

– Minden évben hagyományos ételek kerülnek az ünnepi asztalra, esetleg újdonságok?

– Általában hagyományosak. Halászlé, pulyka és harmadnap töltött káposzta. A magyaros konyha ízeire esküszöm, és ez az ízvilág bevált az egész családnak is.


– Fogadalmakat is tesz ilyenkor?

– Igen, a gyermekeim kényszerhatására. Nagyon bízom benne, hogy a 2009-es évben – lehet, hogy ez felelőtlen kijelentés tőlem – le tudok szokni a dohányzásról.


– Szilveszterkor hogyan ünnepel?

– Mindig a barátaimmal. Ez már hagyománynak számít nálunk. Ők jönnek hozzánk Újvárosba, beszélgetünk, lazítunk, jól érezzük magunkat, éjfélkor pedig megnézzük a városháza előtti tűzijátékot. És másnap minden kezdődik elölről…

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gőzgombóc és halászlé a világ végén

Vujity Tvrtko országunktól távol karácsonyozik. Elárulta, taszítja az ünnep kereskedelmi jellege,… Tovább olvasom