Kisalföld logö

2018. 08. 16. csütörtök - Ábrahám 17°C | 28°C Még több cikk.

Egy csésze kávé R. Kárpáti Péterrel

Szeretettel Julcsinak címmel rendeznek nagyszabású jótékonysági gálaműsort április 11-én a mosonmagyaróvári Flesch Károly Kulturális Központban. A gyermek- és felnőttműsor teljes bevételét Major Júlia gyógykezelésére ajánlják fel a közreműködők.
Az előzetes szervezőmunka oroszlánrészét R. Kárpáti Péter színművész vállalta magára, s neki köszönhetően a hazai sztárok népes társasága érkezik aznap a Lajta-parti városba.

– Kávé három cukorral?

– Dupla. Megérdemli a három cukrot. Meg aztán kávé nélkül lehet élni, de nem érdemes...

– Nem túl egészségtelen?

– Az életnél az élet minősége mindig fontosabb. Elértem abba az életszakaszba, mikor már semminek, senkinek nem akarok megfelelni, kizárólag szakmai és lélektani motivációk dominálnak nálam.

– Nevezetesen?

– Ha megejt, hogy kortársam, az egykori szépségkirálynő, Molnár Csilla Andrea emléke előtt egy műsorral hajthatok fejet, hát megteszem. Ha Bálint Gyuri bácsi (Bálint gazda – a szerz.) kér fel közreműködőnek nonprofit műsorsorozatához, ott a helyem. Ha négy tehetséges fiatalt elindíthatok a hírnév felé, kötelességem, hogy megtegyem. Ha elgondolkodtat egy felnőtteket megszégyenítő lelkierejű, halálos betegséggel dacoló gyermek életigenlése – belső igényem, hogy lehetőségeimmel a segítségére legyek.– Ilyen egyszerű?

– Csak akkor, ha olyan segítőid, barátaid vannak, mint Benkő Laci az Omegából, a hihetetlen vitalitással bíró Gór Nagy Mari, a nagyszerű Détár Enikő és Rékasi Karcsi, a lelkében is szép Ördög Nóri, a megérdemelten híressé lett 4 For Dance, a bűbájos Südi Iringó vagy a végtelenül közvetlen Ihos Jóska. És még sorolhatnám a neveket. Sokak ötlete nyomán fogalmazódott meg, hogy segítsünk Major Julcsin, aki autoimmun betegségben szenved. Szeretnénk hozzájárulni betegsége kezelési költségeihez egy jótékonysági gálaműsor teljes bevételét felajánlva.

– A sajtóban szinte naponta lehet olvasni hányatott sorsú gyerekekről. Miért éppen a Julcsiról szóló szűkszavú híradás alapján fogalmazódott meg benned a gesztus?

– Nem tudom. Mindenesetre biztosan te is vagy úgy, hogy valami megérint. Talán a cikk, amit olvastam, nem volt hatásvadász, és pénztárca-nyitogató felhangoktól mentesen íródott. Ugyanakkor megejtett az esetleges elmúlással számoló 14 éves kislány szüleit vigasztaló gondolatisága. Mérhetetlenül erős emberi nagyságról árulkodott az a néhány bekezdés s a mellékelt kép egy tolókocsis, mosolygó arcról...

– Szerveztél már jótékony célú műsort?

– Nem, és nem is áll szándékomban. Most csak azt tettem, amiről azt gondoltam, fontos és jó. S örömmel tölt el, hogy első szóra igent mondtak, akiket megkerestem. A hála és a köszönet őket illeti.

– Úgy tudom, te nem lépsz fel az április 11-i, mosonmagyaróvári jótékonysági napon.

– Nem, de jelen leszek. Szeretném elcsípni a nézők közt ülő Julcsi önfeledt mosolyát. Mert az életben ezek a fontos dolgok.

– Szentimentális vagy?

– Egy-egy pillanatra melyikünk nem az? A világ túlontúl realisztikus, s bizony jó dolog benne néha nagyot álmodni!

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha március utolsó vasárnapja, akkor óraállítás!

Ha március utolsó vasárnapja, akkor óraállítás, előrecsavarjuk a mutatókat. De vajon mióta, miért… Tovább olvasom