Kisalföld logö

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 3°C | 7°C Még több cikk.

Bin Laden nem is él?

A WTC ikertornyai elleni merényletért felelős al-Kaida vezetőjét, Oszama bin Ladent máig nem sikerült elfogni, holott két országot is megszálltak az amerikai és a szövetséges fegyveres erők: lehetséges, hogy már halott.

A biztonságpolitikai szakértő szerint a terrorszervezet dolga egyre nehezebb. Az iszlám világ jó része gyűlöli őket, a tálibok konkurenciaként tekintenek rájuk.

Ha megkérdeznék: emlékszik-e rá, mivel foglalkozott éppen, amikor repülők csapódtak a World Trade Center ikertornyaiba 2001. szeptember 11-én, tízből nyolc ember valószínűleg igent mondana. Sokkolta a világot a WTC és a Pentagon elleni merénylet az Egyesült Államok szívében. A támadás után az USA hadjáratot indított Afganisztánban, hogy elpusztítsa az al-Kaida terroristaszervezet kiképzőtáborait, és kényszerítse a Talibán kormányát: adja ki Oszama bin Ladent.

Repülők csapódtak a World Trade Center ikertornyaiba 2001. szeptember 11-én
Repülők csapódtak a World Trade Center ikertornyaiba 2001. szeptember 11-én.

A hangfelvételek, videoüzenetek nagy valószínűséggel eredetiek

2003-ban nemzetközi erők szállták meg Irakot is az USA vezetésével – itt sikerült elfogni a bujkáló Szaddám Husszeint, akit szintén az al-Kaida támogatásával vádoltak. Irakban az amerikai hadsereg 2010. szeptember elsején hivatalosan befejezte a hadműveleteket. Egy öt éven át tartó vizsgálat már 2008-ban megállapította: George W. Bush akkori elnök eltúlozta az iraki fenyegetésről szóló hírszerzési értesüléseket, mielőtt elindította az inváziót. Nem találtak vegyi vagy biológiai fegyvert, sem bizonyítékot arra, hogy csakugyan iraki kiképzők tanították ezen fegyverek használatát az al-Kaida merénylőinek.

Ami Afganisztánt illeti: Oszama bin Ladent azóta sem sikerült kézre
Nógrádi György
Nógrádi György
keríteni, és már több ízben keltették halálhírét. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértőnek tettük fel a kérdést: az ikertornyok elleni merénylet 9. évfordulóján hol rejtőzhet a hírhedt és rettegett terroristavezér?

– Annyit lehet tudni róla, hogy évekkel ezelőtt orvosi kezelést kapott vesebetegsége miatt – lehetséges, hogy már nem is él. Ha él, Pakisztán azon részén rejtőzködhet, amelyet a központi kormány nem tud ellenőrizni. A neki tulajdonított hangfelvételek, videoüzenetek nagy valószínűség szerint eredetiek – az amerikai titkosszolgálatok rendkívüli részletességgel elemzik ezeket – fejtette ki a szakértő: az utolsó videofelvétel 2007-ben került nyilvánosságra. Bin Laden az évforduló környékén szokott ˝előrukkolni˝ új üzenetekkel, de már 2008-ban és 2009-ben is ˝csak˝ hangfelvétel érkezett.

– Ma már az al-Kaida nem központi szervezet, rengeteg részszervezete működik Afganisztántól Marokkóig. Megerősödött Észak-Afrikában, erős Jemenben is. A helyi szervezetek döntenek, és számos olyan vezetőjük van, aki képes elvégezni ugyanazt a feladatot, mint Oszama bin Laden. Hogy a hírhedt terroristavezér él-e, az al-Kaida működése szempontjából másodlagos – világított rá a biztonságpolitikus. Oszama bin Laden egy szimbólumot testesít meg, és nem jelentene nagy presztízsveszteséget az al-Kaidának, ha meghalna. A szervezet következő vonala ugyanis keményebb és véreskezűbb, mint ő volt: az eszme vele vagy nélküle, de tovább él.

Európában három sikeres merénylet köthető 2001 óta az al-Kaidához: a 2003-as isztambuli (30 áldozat), a 2004-es madridi (199 áldozat) és a 2005-ös londoni (52 áldozat). Az európai országok titkosszolgálatai azonban ma már eddig sosem látott szinten működnek együtt, a NATO-tagállamok, az EU és a nemzetközi szervezetek megosztják egymással az információkat. Magyarországon is megalakult a terrorelhárítási központ – bár az épület tervrajzait ellopták egy személyautóból Budapesten.
Bin Ladentől szinte mindenki szabadulni akar


A szaúdi királyi család is mindent megtesz, hogy elvágja a szálakat, amelyek összekötik őket – a 19 szeptember 11-i merénylőből 15 szaúdi állampolgár volt. A tálibok is fellépnek az al-Kaida ellen, nekik nem üzlet, hogy átvegyék a hatalmat azokon a területeken, amelyeket ők irányítanak. Mellettük ráadásul ott áll a lakosság nagy hányada, míg a terrorszervezetet az iszlám világ jó része gyűlölettel kezeli. Amerikai szakértők is évek óta hirdetik: az al-Kaida ellen fel kell lépni, míg a tálibokkal ki kellene egyezni. Ami a „demokráciaimport" sikertelenségét illeti, a biztonságpolitikus szerint érdemes kiemelni, hogy míg mi a kereszténységhez kötött időszámításunkban 2010-et írunk, az iszlám vallás időszámítása szerint ez az 1431-es év.

Az iszlám országok döntő része információkkal támogatja a terrorizmus elleni küzdelmet, de ezt nem verik nagydobra – árulta el dr. Nógrádi György: nem szeretnének ők is célponttá válni. A szakértő kiemelte: a 2001-es merénylet óta az Egyesült Államokat olyan erősen védik, hogy sikeres terrorakciót nem tudtak elkövetni szárazföldi terület ellen. Inkább „puha" célpontokat támadnak a terroristák a harmadik világ országaiban. Egy adalék: 2009-ben 83 államban 11 ezer terrortámadás történt 15 ezer 700 halottal: ez 5 százalékos csökkenés az előző évihez képest. 234 támadásnál haladta meg a halottak száma a tízet, döntő többségüket a KözelKeleten és Délkelet-Ázsiában követték el.

Barack Husein Obama megváltozott iszlámpolitikája

Összeesküvés-elméletek

A 2001. szeptember 11-i repülőgép-eltérítéses merényletekről számos könyv és film született: Michael Moore amerikai filmrendező dokumentumfilmje a Bush és a bin Laden család kapcsolatait is boncolgatja. Szép számmal terjedtek az összeesküvés-elméletek is. Néhány példa a www.konteo.blog.hu weboldal gyűjtéséből: az amerikai titkosszolgálat szervezte meg a merényleteket, hogy legyen ürügyük megtámadni Irakot, vagy tudtak róla, de nem akadályozták meg; a Moszad szervezte – ennek „bizonyítására" terjedt az interneten, hogy aznap a zsidó származásúak nem mentek be dolgozni (ugyanez arab verzióval: az arab taxisok nem dolgoztak aznap az ikertornyoknál); Nostradamus is megjósolta a merényletet. Dr. Nógrádi György szerint a világ mindig is gyártott összeesküvés-elméleteket, ezeknek azonban nincs realitásuk.Nem könnyíti meg az al-Kaida dolgát, hogy pénzforrásaik egy része az ellenőrzéseknek köszönhetően elapadt: a banki és a ˝táskás˝ pénzmozgásokat is – készpénzben, táskában visznek át a határon akár több millió dollárt – igyekeznek kiszűrni. A másik, ami ˝kifoghatja a szelet a vitorlájukból˝, Barack Husein Obama megváltozott iszlámpolitikája.

˝Azért jöttem ide Kairóba, mert új kezdetet akarok az Egyesült Államok és az iszlám világ között˝ – jelentette ki az amerikai elnök 2009 júniusában az egyiptomi Kairó Egyetemen mondott beszédében. Obama partnernek tekinti az iszlám államokat, nem ellenségnek. Míg George W. Busht gyakran vádolták azzal, hogy kormánya Izraelt pártfogolja a zsidó–iszlám konfliktusban, a jelenlegi elnök Izraellel szemben sokkal keményebb politikát folytat: egyensúlyra törekszik az iszlám világ és a zsidó állam között. Bár az USA megelőző csapással akadályozna meg egy első csapást Izrael ellen, Obama nem tartja elfogadhatónak, hogy egy kis állam határozza meg az Egyesült Államok közel-keleti politikáját.

Kegyeletsértő mecsetépítés?

Hatalmas tiltakozást váltott ki a szeptember 11-i terrortámadásban meggyilkolt áldozatok hozzátartozói körében, hogy az egykori World Trade Center helyén, a Ground Zero közelében mecsetet, hozzá kapcsolódó közösségi tereket, uszodát, színházat, valamint tornatermet építenek. Az áldozatok hozzátartozói szerint ez kegyeletsértés, a tiltakozók a minap is utcára vonultak – egyebek mellett a Stop Islamisation of America (Állítsuk meg Amerika iszlamizációját) szervezet támogatásával –, hogy kifejezzék egyet nem értésüket.

A 13 szintesre tervezett épületegyüttes csupán két sarokra van a Ground Zerótól.

A transzparens szövege: A Hamasz támogatásával épül.
A transzparens szövege: A Hamasz támogatásával épül.

Az építkezést a tervek szerint a terrortámadás 10. évfordulóján, jövő szeptemberben fejezik be, és akkor avatják a komplexumot.

Rosemary Cain, a terrortámadás áldozatául esett egyik tűzoltó anyja azt mondta: ami történik, számukra elfogadhatatlan. Az építkezés felér egy arculcsapással.

Bill Doyle, akinek fia szintén a 3000 áldozat között van, úgy nyilatkozott: szörnyű belegondolni, hogy a
Ground Zerótól nem messze egy radikálisok számára kialakított találkozóhely épül.

Olvasóink írták

23 hozzászólás
12
 • 23. vonLichthofen 2010. szeptember 16. 14:27
  „17Bozsu,
  fürge és az igazságot nem tűrő kezek azonnal eltüntették a videodat az egész internetről.
  Még jó hogy majdnem láttam az egészet mielőtt valaki kigumizta.
  Az igazságot nem lehet/lehetetlen/ egy -delete- gombnyomással eltüntetni.

  Ez olyan mintha a fizika, kémia, biologia törvényeit akarnád kiradirozni a természetből.
  Kigumizni egyes hozzászólásokat - Jobbára az enyémeket - sem fog változtatni a tényeken.

  Szabó Ur neked is szép napot ott a Ny-i parton.”
 • 22. szabo1936 2010. szeptember 14. 21:32
  „vonLichthofen
  Engem csak a myagyar emberek sorsa erdekel atol fugetlenul,hogy en amerikai alampolgar vagyok en megis magyarnak erzem magam.Tolem a tobi alamokban mi tortenik az mindig hidegen hagy en csak az uj es az oshazaert drukolok.
  Egy jo szep napot kivanok neked.”
 • 21. vonLichthofen 2010. szeptember 14. 16:58
  „20 Mr Szabó, így igaz, így igaz, kivált ami a Kárpátalját érinti, és Erdélyt. Kárpátalján töltöttem a nyaram egy részét, az emberek csodálatosak, a magyarságuk aelkeseredésük meg határtalan, hogy a piszkos BP-i banda így magára hagyta őket. Szégyen.

  Ugyanakkor MrSzabó ajánlom 17es Bozsu videoját megnézni elfogultság nélkül, csak hagyjad, hogy a tények, a fizika, kémia és metallurgia beszéljen.

  Best”
 • 20. szabo1936 2010. szeptember 13. 16:54
  „Job lene ha azok a nagy magyar hazafiak akik mind amerikai fobiasok es Taliban,Irani,Palestiniat imadok aval foglakoznanak,hogy mi tortenik a mgyar szarmazasu alampogarokal Slovakiaban,Serbiaban,Romaniaban,Serbiaban,ahol meg azt sem akarjak nekik meg engedni,hogy a sajat nyelvukon beszeljenek.Na es Ukrajnat sem szabad elfelejteni.Aval kelene foglakozni nem a zsido es arab conflictusal meg Bin Ladenal!”
 • 19. Túrabakancs 2010. szeptember 13. 10:59
  „engel!
  Valóban anyygalt jelent, de emiatt is szeretik a zsidók ezt a családnevet adni maguknak.
  Sajátosságuk hogy a szép hangzású és jelentésű neveket adják maguknak, megtévesztve
  a körülöttük élőket. Elég csak a médiában szépen hangzó nevekre és egyénekre gondol-
  ni. Hallottál az Engel befektetési csoportról? Na ők is izraeliek. NIncsen gond a neveddel,
  de jobb ha tudsz ezekről a dolgokról, azért írtam le röviden mint érdekesség.”
 • 18. kolombela 2010. szeptember 13. 08:13
  „16. hozzászólás engel 2010.09.12. 22:39
  Hasonlatod erősen sántít. A "megérdeméltek"-t nem az ott dolgozókra írtam (meg sem említettem őket), hanem magára az országra. Egyébként akkor háborogjál, ha ez a szemét agresszor USA az általa megtámadott ország civil lakosságát megkíméli. Amúgy meg nem kellene annyira védeni őket.
  Továbbra is fenn tartom, hogy már igencsak rájuk férne, hogy az arab "terroristák" egy kicsit megtépázzák azt az országot és megtapasztalnák amúgy isten igazából milyen az, amikor egy idegen fegyveres sereg csapást mér rájuk, talán a nagy arcukból visszafognának egy kicsit.”
 • 17. Bozsu 2010. szeptember 12. 23:45
  „9/11 Rejtélyek - Hogyan verték át az egész világot?!
  http://docler.hu/video/188239”
 • 16. engel 2010. szeptember 12. 22:39
  „Tudod, ismerek egy két embert, akinek a családtagja ismerőse ott halt meg és azért azt írni, hogy meg érdemelték pofátlanság.
  Mondjuk mész az utcán valaki hátba szúr és körülötted az emberek azt mondják, hogy megérdemelted mért mentél arra.
  A nevem nem héber, hanem német, ami annyit tesz, hogy angyal.”
 • 15. b.ildi57 2010. szeptember 12. 20:25
  „Tegnap este volt egy műsor/azt hiszem a disqoveryn/ és ott arról volt szó hogy Bin Laden csládja és a Bush nagyon jó viszonyba voltak/ vannak/.”
 • 14. dzsi 2010. szeptember 12. 19:24
  „bin laden nem is létezett...
  Szeptember 11 egy megtervezett akció volt Bush meg a zsidrák...stb.Aki képben van ugyis tudja..

  engel:

  te meg jó lenne ha a homokból kihúznád a nyakadat...”
 • 13. Túrabakancs 2010. szeptember 12. 18:21
  „engel!
  Szép héber Nick-neved van. Pedig igaz, a háborúk nagy
  százalékát a Mosad támogatásával valóban Izrael, és a beépült
  emberei robbantották ki az elmúlt években. Hosszú lenne fel-
  sorolni az indokokat és a tényeket, aki ahogy valaki alább írta,
  nyitott szemmel kellene élni az embereknek, így nem lehetne mindenfajta terroristával megtéveszteni az embereket. A WTC-
  vel kapcsolatban nagyon sok a sötét folt, a zsidóságnak úgy
  kellett ez a cselekmény, mint egy falat kenyér éhínség idején.
  A mostani könyvégetés is egy provokáció akart lenni, de szeren-
  csére talán időben léptek az illetékesek. Azt a papot felhasználni szerette volna valaki /valakik/, sejtem hogy ez
  az akció kiknek jött volna nagyon jól. Mindig amikor a zsidóságot több támadás éri erkölcsi szempontból, /Világválság
  előidézése a bankok által/ akkor kell egy ilyen eset, áldozatkén
  kell hogy tetszelegjenek egy ideig. A Holokausztot is kihasználják, erre fel gazdagodtak meg sokan közülük, és
  hivatkoznak folyamatosan rá. Emiatt unszimpatikusak sokak
  szemében, de ezzel ők abszolút nem törődnek, a pénzért ezt is
  bevállalják szívesen. Ez a lételemük. Ahogy az egyik kisebbséget sem lehet megváltoztatni, így őket sem.”
 • 12. szabo1936 2010. szeptember 12. 17:15
  „Ez egy olyan dolog mint egy opera anak sincs vege amig a "Fat lady sing"A primadona meg nem enekelt csak varjatok!”
 • 11. engel 2010. szeptember 12. 16:22
  „Látom, egy két ember nagyon okosnak hiszi magát, bravó. Ezért tart itt az ország ahol van mert a magyarok többsége vaskalapos és beszűkült tudatú. szégyen”
 • 10. lacim6 2010. szeptember 12. 15:32
  „A 3200 áldozat közül 0 volt zsidó. Bin Laden :DDD akit az amerikaiak képeztek ki annak idején, nagy kamu az egész. Megtámadták saját magukat hogy legyen mire hivatkozni Afganisztánban. Ugyan, pénz, hatalom , olaj heroin erről szól az egész.”
 • 9. vonLichthofen 2010. szeptember 12. 15:14
  „8 Szilágyi Zs.
  igen ezt mondom én is, ld 1.

  Hívjuk föl a Judith Wolf nevűt aki írta volt ezt a valamit, hogy megmondjuk neki az igazságot alanyról, állítmányról és az igazságról úgy általában.”
 • 8. Szilágyi_Zsolt 2010. szeptember 12. 13:20
  „A "mosque" mecsetet jelent, és mivel nekem úgy tanították, hogy az angol az alanyt teszi az első helyre, tehát a transzparens szövegének értelme szerintem: "a mecset támogatja a Hamászt".
  The building of this mosque is supported by Hamas, én így mondanám angolul, ami a kép alatt van.”
 • 7. bojtár 2010. szeptember 12. 11:44
  „5. Primax 2010.09.12. 11:02-->úgy csinálsz ha az ilyen volumenű terrorizmust nem a zsidók csinálnak:)”
 • 6. kingtomi 2010. szeptember 12. 11:42
  „én a helyükbe egy óriási nagy parkot ültetnék oda! legalább lesz egy kis friss levegő!”
 • 5. Primax 2010. szeptember 12. 11:02
  „Hű, mennyi szakértő !
  Remek alkalom egy kis zsidózásra.( 2. hozzászólás duhos2 )
  Szomorú.”
 • 4. ZéZé 2010. szeptember 12. 11:01
  „ja és a fegyvergyáraknak...”
23 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Köszöntik az örök Máriákat a főapátságban

Pannonhalma - Gazdag és tartalmas, egész napos programmal várják szeptember 12-én az apátságban… Tovább olvasom