Kisalföld logö

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 12°C | 24°C Még több cikk.

Az elviselhetetlenül isteni férfi

Az eső elől eresz alá menekült londoni emberek beszélgetését szorgalmasan jegyzeteli Higgins fonetikaprofesszor. Fitogtatja tudományát: beszéde alapján bárkiről megállapítja, honnan jött.
Nagyképűen kijelenti azt is, hogy a jelen lévő, ordenáré beszédű, szutykos virágáruslányból hercegnőt tudna faragni. A lány, Eliza másnap felkeresi a tanárt és kéri, tanítsa meg szépen beszélni, hogy boltos kisasszony lehessen.

Éppen Higginsnél van Pickering ezredes – szintén a fonetika megszállottja – és fogadást ajánl: fizet minden költséget, ha Eliza hat hónap múlva tényleg megállja a helyét egy előkelő estélyen. Higgins belemegy a fogadásba, a lány odaköltözik hozzá.

Az előadás női főszereplője Balsai Mónika: – Nehéz dolog volt a Lila ákác után belemenni azonnal a Pygmalion című darabba. Nem is fizikailag, hanem mentálisan lett volna szükségem egy kis pihenőre. Nagyon érdekes és tömény munka volt számomra a Pygmalion próbaidőszaka. Sajnos két hetet csúszott a bemutató időszaka és ilyenkor gyakran mondjuk, hogy még így is jó lenne egy-két nap és akkor sikerülne zseniálisra csiszolni a darabot. Remélem, sikerült mindent megtennem az ügy érdekében, hogy kerek egész, érthető, színes és szórakoztató legyen a darab. Nekem nagyon érdekes feladat volt Rátóti Zoltánnal együtt játszani. Korábban még sohasem volt a partnerem. Fura helyzet az, amikor reggel bejön az ember a színházba, kezet fog valakivel, akivel addig sohasem találkozott, és estére szerelmespárt kell alakítaniuk. A próbafolyamat alatt kell megismerni a párját, holott a mindennapokban néha erre egy egész élet sem elég.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Friderikusz: hogy lettem kőgazdag?

Legújabb könyvének bemutatóján nekünk sikerült megszólaltatnunk az utóbbi két évtized egyik… Tovább olvasom