Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Asztalra, pasta!

Idén május 13-án ismét mindenkit a tészták világába invitál a Gyermelyi. Ebben az évben már országszerte több mint 300 étterem csatlakozott a Tészta Szerdához, ezzel közösen adózva a tészta szeretetének.
Az idei különleges menüket Vomberg Frigyes mesterszakács állította össze a neves alkalomra, aki gondosan ügyelt arra, hogy a hazai és nemzetközi tésztaremekek nagyjai ne maradjanak ki a listából.

A mediterrán konyha napjainkban is tartó világhódító útja során hazánk gasztronómiájára is hatással van. Bár a tésztának a magyar konyhában mély gyökerei vannak (gondoljunk csak a nagy klasszikusra, a túrós csuszára, vagy az óvodák slágereledelére, a mákos tésztára), egyre népszerűbbek a mediterrán konyhából meghonosodott spagettik, tésztasaláták.

A tésztaételeket azért szeretjük annyira, mert könnyű őket elkészíteni, gyorsak, egészségesek és főleg mert nagyon finomak. Felmérések szerint egy átlagos magyar 6–7 kg tésztát fogyaszt egy évben, ami azt mutatja, hogy tésztaevésben jók vagyunk.


A Gyermelyi szeretné megmutatni, hogy milyen végtelen lehetőségek rejlenek a tésztában, ezért indította tavaly útjára a tésztaevésre biztató akciót. A neves napon fél áron kóstolhatjuk meg a részt vevő több mint 300 étteremben a sokszínű és változatos tésztamenü ételeit.

Remek alkalom lesz arra, hogy olyan ínycsiklandó tésztakülönlegességekkel kényeztessük az ízlelőbimbóinkat, mint például a klasszikus magyaros ízvilágot képviselő zúzás csusza, egy ízletes mákos-szilvás tésztalepény, vagy pedig az olasz konyha egyik gyöngyszeme, a mediterrán masni.

Egy nagy közös tésztázás mindig remek alkalom arra, hogy összejöjjön mindenki: a család, a barátok, kicsik és nagyok, s jól érezzük magunkat!
Csak ne felejtsünk el asztalt foglalni, mert a szervezők idén még a tavalyinál is nagyobb érdeklődésre számítanak!

Az akció pontos részletei és a részt vevő éttermek listája megtalálható a www.tesztaszerda.hu weboldalon. A cikkünk mellett szereplő éttermi ajánlatok olyan vendéglátó- helyekre hívják fel a figyelmét olvasóinknak, ahol finom tésztákat ehetnek e jeles gasztronómiai napon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Aranylakodalom vagy aranyásás

A válások számát a válság egyelőre nem növelte külföldi olvasóink tapasztalatai szerint, de az amúgy… Tovább olvasom