Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Talma szakított csapatával, és nem indul Le Mans-ban

Motorsport - A 250 kcm-esek között szereplő Talmácsi Gábor nem indul a gyorsaságimotoros-világbajnokság vasárnapi Francia Nagydíján, Le Mans-ban. A magyar motoros menedzsmentje közölte az MTI-vel, hogy szerződést bontott csapatával, a Balatonring Teammel.

"A magyar motoros és menedzsmentje kényszerhelyzetbe került, melynek hatására elsősorban Talmácsi Gábor érdekeit szem előtt tartva kénytelen volt kezdeményezni Jorge Martinez cégével kötött kétéves szerződés felbontását. Az évek folyamán hatékony együttműködés alakult ki az Aspar Team, valamint Talmácsi Gábor és menedzsmentje között, azonban a szerződés felbontása mára elkerülhetetlenné vált. Az ok többrétű: második motor hiánya, médiaképviseleti jogok egyoldalú megváltoztatása" - áll többek között a Faster Management közleményében.

"Az életem a versenyzés. Azonban elérkeztünk arra a pontra, amikor kénytelenek voltunk átértékelni, mérlegelni a helyzetet - nyilatkozott Talmácsi. - Katar óta folyamatos rajtam a nyomás emiatt, és nagyon nehéz 250 km/órával száguldani a pályán úgy, hogy az ember tudatalattijában ilyen dolgok vonják el a figyelmet, a kellő koncentrációt. Nem tudom, mit hoz a jövő, de ennél az állapotnál csak jobb lehet."

A menedzsment szerint a március 31-i sajtótájékoztatón, melyet a Balatonring Team szervezett, még úgy tűnt, megoldódik a második motorral kapcsolatos probléma, erre a csapat új támogatóival közösen – Grupo Milton, Logistic Land - Jorge Martinez csapatfőnök ígértet tett. Ugyanakkor nem történt változás a május 3-i Spanyol Nagydíjra sem.

"Majd a menedzsment tudta és beleegyezése nélkül Talmácsi Gábor médiaképviseletéhez fűződő jogok egyoldalúan megváltoztatásra kerültek és minderről megtörtént a média (félre)tájékoztatása is. Ezt követően, valamint azt a tényt figyelembe véve, hogy hiábavalók voltak a korábbi kompromisszumot elősegítő javaslataink, hétfőn éltünk a szerződés által biztosított egyoldalú szerződés felmondási jogunkkal" - olvasható a közleményben, amelyben a menedzsment jelzi, hogy Talmácsi pénteken sajtótájékoztatón számol be a történtekről.

"A 2007-es vb-szezon óta vagyunk kapcsolatban Jorge Martinez alakulatával és továbbra is úgy tartom, hogy a legjobb döntések egyike volt, amikor aláírtuk az Aspar Teammel a szerződést - nyilatkozott Stefano Favaro menedzser. - A problémák akkor kezdődtek, amikor a szezon legelején kiderült, hogy mégsincs második motor. Majd úgy tűnt, megoldódik a második motorral kapcsolatos probléma, hiszen a csapat új támogatóival közösen – Grupo Milton, Logistic Land - Martinez úr ígéretet tett arra, hogy a szponzorpénzből fedezni tudja a hiányzó forrásokat, és a jerezi versenyen már Talma rendelkezésére fog állni a második motor. De nem történt semmi, majd az engedélyünk nélkül egyszer csak harmadik félhez kerültek olyan jogok, melyek évek óta a Faster Management kizárólagos jogai, holott az Aspar Teammel kötött szerződésünk értelmében az érintett feleknek újra kellett volna tárgyalni egy újonnan megkötendő szerződés feltételeit. Gáborral közösen úgy döntöttünk, hogy felmondjuk a szerződésünket és próbálunk másik megoldást találni a folytatásra. Gábor meglévő partnerei, élükön főszponzorunkkal a MOL-lal, továbbá a T-Mobile, Henkel Magyarország, Dreher Sörgyárak biztosítottak bennünket támogatásukról."

A MOL, mint Talmácsi legnagyobb egyéni támogatója, az MTI-hez eljuttatott közleményben megerősítette az együttműködés folytatását.

A 125 kcm-esek között 2007-ben világbajnok Talmácsi első idényében a 250 kcm-esek között, három futam után, 28 ponttal a hatodik helyen áll a pontversenyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Barichello visszavonul, ha Buttont favorizálják

Forma-1 - Rubens Barrichello, a Forma-1-es Brawn GP brazil pilótája kijelentette: amennyiben… Tovább olvasom