Kisalföld logö

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 33°C Még több cikk.

Kitüntették Erdeit és az U20-as válogatottat

Állami kitüntetést vehettek át kedden a Parlamentben az őszi U20-as labdarúgó-világbajnokságon bronzérmes magyar válogatott tagjai, edzői és csapatvezetői, továbbá Erdei Zsolt, aki november 21-én félnehézsúly után cirkálósúlyban is világbajnok lett a profi ökölvívók között.
A legmagasabb elismerést, a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztje polgári tagozatát Sólyom László köztársasági elnök - Varga Zoltán sportért is felelős önkormányzati miniszter előterjesztésére - adományozta Egervári Sándornak, az U20-as csapat szövetségi edzőjének és Erdei Zsoltnak. A kitüntetéseket Bajnai Gordon miniszterelnök adta át.

Az U20-as csapat játékosainak, valamint Bordás György főtitkárnak, Dunai Antal csapatvezetőnek és Szilágyi György csapatorvosnak a Magyar Köztársaság Magyar Sportért Emlékérem arany fokozatát adományozta Varga Zoltán önkormányzati miniszter. A 21 futballistából 13-an jelentek meg, a másik nyolc labdarúgó későbbi időpontban veszi át az elismerést.

"Válságban élünk, ilyenkor különösen kellenek a példák, hogy erővel, kitartással, akarattal véghez tudjuk vinni azt, amit hétköznapi emberek lehetetlennek gondolnak" - mondta Bajnai Gordon kormányfő köszöntőjében.

Kiemelte, hogy a siker egyúttal terhet is jelent, s tréfásan hozzátette, majd a felnőtt világbajnokságon után is elégedett lesz, ha egyszer onnan is bronzéremmel tér haza a csapat. A bundabotrány kapcsán a miniszterelnök különösen fontosnak tartotta, hogy a sportág számára ilyen negatívumokkal teli időszakban is akad pozitívum, aminek örülni lehet.

"Sportolóink kitartásról, küzdeni tudásról tettek tanúbizonyságot, személyes példái a magyar labdarúgásnak és az ökölvívásnak" - fogalmazott Varga Zoltán miniszter. Hozzátette, ő jelen volt az U20-as válogatott bronzmérkőzésén, s hangsúlyozta, hogy a csapat, ahogy a vb-n más mérkőzéseken is, vert helyzetből tudott talpra állni, s végül nyerni.
Erdeivel kapcsolatban mindkét politikus kiemelte, hogy immár második súlycsoportban lett világbajnok, hiszen az eddig félnehézsúlyban remeklő bokszoló egy kategóriával feljebb lépve, a cirkálósúlyban is elhódította a világbajnoki övet.

Az eseményen jelen volt Simóka Bea, az Önkormányzati Minisztérium sportszakállamtitkára, valamint Kisteleki István, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke is.

Olvasóink írták

 • 15. qeu 2009. december 16. 12:30
  „Az U20-as válogatott tagjai és Erdei részéről jó helyre kerültek ezek a kitüntetések, bármi is lesz ezután. Az eddigi munka lett értékelve!”
 • 14. Imcsi 2009. december 16. 09:07
  „CsabaKiraly! Melyikre gondoltál?”
 • 13. AHA 2009. december 16. 08:17
  „Elismerései: NOB-érdemrend (1982), A WBC (Bokszvilágtanács) öve ,,a világ legjobb amatőr és hivatásos középsúlyú ökölvívójának" (1989), a Boxing Hall Of Fame tagja (2001), Magyar Köztársaság Ezüst Érdemkeresztje (1992), Magyar Köztársasági Érdemrend Középkeresztje, Miniszteri Díj (1996), Millenniumi Ezüst Emlékérem (2001).

  Na és a Papp László sportaréna.”
 • 12. CsabaKiraly 2009. december 16. 02:31
  „Hogy hogy Nagy Laci nem kapott semmit se ??”
 • 11. Szilágyi_Zsolt 2009. december 15. 22:59
  „Jó ilyesmiről hallani, de talán egy fényképet is megérdemeltünk volna mi olvasók... ?”
 • 10. lolita 2009. december 15. 22:53
  „Kisem egyetertek veled pontosan ugy van ahogy leirod,bar soknak fogalmuk sincs ahogy latom mit jelent ez a magas kitüntetes,es kiknek adatik.Minden elismeresem az Erdeie nagyon szimpatikus ,kivalo boxolonk!”
 • 9. kisem 2009. december 15. 21:33
  „Köszönöm a sértésnek szánt minősítést, elleszek vele, sivatag66.
  Akár kisbetűvel is.
  Mindenesetre fél év -úgymond- munka senkit nem predesztinál a legmagasabb állami kitüntetésre. A sporttevékenységért pedig sportkitüntetés dukál, nem pedig állami kitüntetés, amelyet általában egy kimagasló teljesítményű életműért ítélnek oda. A kérdés erre vonatkozott. Mi lesz a következő fokozat?
  De itthon a lovaknak nincs háta, csak éle, ezért vagyunk hol az egyik, hol a másik oldalán.”
 • 8. kivagyokén 2009. december 15. 21:31
  „Gratulálok nekik! Tettek le az asztalra. Bár a 20 éveseknek talán még korai volt ekkora szintű kitüntetés.”
 • 7. sivatag66 2009. december 15. 21:17
  „moderálva sértő”
 • 6. Jeromos 2009. december 15. 21:11
  „Gratulálok Madárnak, nagyon megérdemelte, igazi sportoló és Ember, nem is madár.”
 • 5. kisem 2009. december 15. 20:35
  „Igazad van, sivatag66!
  Majd megtanulok "azt" rajzolni, és mint szabadúszó gondolkozom egy napot azon a nyáron feltett kérdésen, nincs-e kedvem elvállalni a szövetségi edzői tisztséget. Ennyit az egyik konkrétumról, de főleg, mint munkával kitöltött kitüntetési előzményről.
  A másik esetben nem szóltam volna semmit, ha a sporttal kapcsolatos kitüntetést adományozták volna, akár a leges- legmagasabb fokozatút. Mi lesz a következő fokozat?
  Az első súlyos aránytévesztés, a másik is sántít, de a korábbi példák alapján elmegy.”
 • 4. sivatag66 2009. december 15. 20:19
  „T. kisem !
  Produkálj ennyit mint ők,és akkor dumálj !!!!!!!!!”
 • 3. kisem 2009. december 15. 19:39
  „Azért csak nyugi.
  Emlékszik még valaki arra, hogyan és mikor lett szövetségi edző a legnagyobb kitüntetésben részesített? Meg arra, hogyan távozott Győrből?
  A sportolóknak adott Magyar Köztársaság Magyar Sportért Emlékérem arany fokozata rendben, az megilleti őket, de a Lovagkereszt egyik esetben biztosan nem, a másiknál is csak fenntartással illeti meg a kitüntetettet.”
 • 2. kóbor 2009. december 15. 17:56
  „Le a kalappal a kitüntettek előtt!”
 • 1. thurvj97 2009. december 15. 17:45
  „Bravó Fiúk !
  Gratulálok a kitüntetésetekhez, végre azok kapják, akik rászolgáltak erre!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy időre visszavonul a bűnbánó Tiger Woods

Házasságtörése miatt bejelentette ideiglenes visszavonulását Tiger Woods amerikai golfsztár, a világ… Tovább olvasom