Kisalföld logö

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Vívás - Szövetségre léptek a pannonhalmi gimnáziummal

Együttműködési szerződést kötött szerdán a Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) a pannonhalmi főapátság által fenntartott két bencés iskolával.


A budapesti Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium tornatermében Polgár Pál, az MVSZ főtitkára a megállapodás hátteréről beszélt.
„Amióta a vívás a kiemelt sportágak közé tartozik, a fejlesztési stratégia kulcseleme az iskolai vívás terjesztése, amelynek új állomása az aláírt megállapodás" – mondta.

Csampa Zsolt, a szövetség elnöke jelezte, hogy nemcsak a tanítási évben, a tanintézményekben zajlik iskolai vívásoktatás, hanem szünidőben az Erzsébet-táborokban is, egyúttal kiemelte a kétszeres olimpiai bajnok párbajtőröző Nagy Tímea szerepét az Erzsébet-táborok vívóprogramjának létrehozásában és működtetésében.

Népszerű a vívás Pannonhalmán.
Népszerű a vívás Pannonhalmán.


Hardi Titusz bencés szerzetes-tanár, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium Közhasznú Alapítvány kuratóriumi elnöke arról beszélt, hogy a nevelésnek szellemi és fizikális oldala is van, és a vívás magába foglalja ezt az összetettséget. Emlékeztetett arra, hogy a régi tablók tanúsága szerint Pannonhalmán korábban is volt vívás, s a bencés gimnáziumban 2006-ban vezették be ismételten a sportág oktatását, amelyre egyébként az új sportcsarnokban nagyszerű lehetőség kínálkozik.

A mostani megállapodás a Pannonhalmi Bencés Gimnáziumot és a budapesti Szent Benedek Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégiumot érinti. A két intézményben 1500 diák tanul.

A szakmai hátteret Budapesten a Törekvés, illetve a törökbálinti TTC edzői biztosítják, míg Pannonhalmán a QPAC Bencés Diáksport Egyesület keretein belül vívnak a sportág iránt érdeklődő diákok.

A szerdán kötött megállapodás 2020-ig szól.
 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sterbenz László - Két országban lett bajnok

Rövid időn belül Magyarországon és Ausztriában is bajnoki címet szerzett csapatával Sterbenz László.… Tovább olvasom