Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Vipera padlón - a címmeccs lehet az utolsó esélye

Ökölvívás - A tervek szerint márciusban újból a kötelek közé léphet Kovács „Vipera" Attila, ráadásul címmeccset vívhat a győri öklöző. A korábbi világbajnoknak talán ez a mérkőzés az utolsó esélye, hogy szó szerint is talpon maradjon, mert szinte teljesen felélte tartalékait.
Kovács „Vipera" Attila tervezett mérkőzéseivel kapcsolatban mostanában óvatosan kell fogalmazni, mert a győri ökölvívó nem egy beharangozott találkozója maradt már el, világbajnoki övét is azért vesztette el, mert nem szerveztek neki mérkőzést. Most mégis úgy fest, márciusban ismét címmérkőzésen léphet a szorítóba.

Nagy szó ez Kovács életében, hiszen a nem is oly rég még az IBO trónján ülő öklöző elvétve versenyezhet, pedig egy profi életében az erkölcsi elismerés mellett ez jelenti az egyetlen bevételi forrást.

– Kezdjük a jó hírrel: úgy tudjuk, hamarosan ismét rangos mérkőzésen bizonyíthat, s ha nem is egy világbajnoki övről van szó, Ukrajnában interkontinentális címért bokszolhat majd március végén – fordultunk Kovács Attilához.

– Nem szeretném elkiabálni, hiszen közel két hónap van addig hátra, de a dolgok jelenlegi állása szerint igen, egy úgynevezett kisvilágbajnoki meccs és egy grúz ellenfél vár rám Ukrajnában – kezdte a bokszoló.Kovács Attila ha kell, dolgozik, ám érthetően inkább bokszolna.
Kovács Attila ha kell, dolgozik, ám érthetően inkább bokszolna.
– Legutóbbi külföldi mérkőzésén finoman fogalmazva is vitatható pontozásos vereséget szenvedett Oroszországban. Nem tart attól, hogy ezúttal is így jár?

– Nincs más választásom, ha bokszolni akarok, külföldre kell utaznom. Sajnos a magyar profi ökölvívás és én sem vagyok olyan helyzetben, hogy ne fogadjunk el egy ilyen lehetőséget. Rácz Félix menedzser kiszállásával teljesen összeomlott egy addig jól működő rendszer. Nemcsak a meccsek, egy idő után érthetően a támogatók is elmaradtak. Ilyen mélyponton nem volt még ez a sportág Magyarországon.

– Nemrég arról írtunk, munkát kellett vállalnia, fuvarozott, hogy legyen miből megélnie. Még mindig dolgozik?

– Tudja, sokan megszóltak, hogy eltapsoltam azt a pénzt, amit félre kellett volna tennem, amikor még ment a szekér. Nem tudják, hogy mennyi kiadásom volt. Az intenzív edzések mellett oda kellett többek közt figyelnem arra is, hogy mit eszek. Két edzőm volt, mára csak egyikük maradt. Lévai István még mindig segít, de az erőnléti edzőm, Nagy Sándor szakmai munkáját már nem tudom finanszírozni. Jelenleg már munkám sincs. Elfogytak a tartalékaim, ezért is lenne fontos, hogy találjak egy olyan támogatót, aki segít ebben. Egy ideig ugyan még tartható ez az állapot, de ha nem sikerült szponzort találnom, abba kell hagynom a bokszot és munkát kell keressek.

– Nem is oly rég még világbajnok volt, most pedig anyagi gondokkal küszködik. Hogy lehet így mentálisan felkészülni egy-egy mérkőzésre?

– Szó szerint mélyről küzdöttem fel magam, hiszen korábban még bányában is dolgoztam. Olyan srác vagyok, aki nem egykönnyen adja fel, még akkor sem, ha minden, amit azóta felépített, miközben a csúcsra érkezett, összedőlt, széthullott körülötte. Tényleg lassan napi problémáim vannak, nehezen fizetem ki az albérletemet, a magánéletem sem túl kiegyensúlyozott, de megpróbálok talpon maradni. Nagyon nagy köszönet jár a győri Gladiátor vezetőjének, Nagy Zoltánnak, hogy egyáltalán náluk edzhetek.

– A szabályok értelmében nem bokszolhat címmérkőzést olyan ökölvívó, aki elveszítette az előző összecsapását. Ezért kellett sebtében bokszolnia nemrég a magyar Balogh Gáborral?

– Így van, de nehogy azt higgye, hogy az egy előre lefutott meccs volt. Nyilván lehetett volna erősebb is az ellenfél, akit már az első menetben a padlóra küldtem, de hogy nem adta fel, arra bizonyíték, hogy kétszer is lefejelt. Ugyan szerinte nem volt szándékos a mozdulat, a bíró a második fejelés után azért leléptette.

– A már említett ukrajnai mérkőzésen az a Kurtsidze lesz az ellenfele, aki húsz meccséből mindössze egyet veszített el. Mi lesz, ha ismét alulmarad?

– Erre nem is szeretnék gondolni. Oroszországban elcsalták a meccset. Ukrajnában meg kell próbálnom idő előtt befejezni a találkozót, s akkor nem is lesz szükség a pontozókra. Ha mégis kikapnék, akkor sem adnám fel, ha erre kíváncsi. Tovább küzdenék azért, hogy újra a szorítóba léphessek.

Olvasóink írták

 • 7. m3gtr 2009. február 03. 23:03
  „"intenzív edzések mellett oda kellett többek közt figyelnem arra is, hogy mit eszek" :)))))))))) meg hogy mit iszik :)))))))))))))))”
 • 6. m3gtr 2009. február 03. 23:01
  „Világbajnok???????? áááááááááááá na ne nevettesetek max ivásban csont alkoholista szegény ez köztudott, hol éltek ti. Jó lehetett volna ha nem issza el az agyát.”
 • 5. Georg 2009. február 03. 21:32
  „Milyen számlaszámra lehet támogatást utalni?Ne hagyjuk a tehetségeintek elkallódni! "Sok kicsi.........."
  Hajrá vipera!”
 • 4. Judytka 2009. február 03. 19:59
  „Remélem,sikerül neki!!”
 • 3. MTT 2009. február 03. 16:08
  „Hajrá! Szorítok.”
 • 2. Hunicum 2009. február 03. 15:11
  „Hajrá Vipera!
  Mutasd meg nekik!”
 • 1. Hitetlen 2009. február 03. 13:23
  „Szégyeljék magukat a pénzes guruk,....miért nem látnak a viperában üzletett.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zácsik Szandra magyar válogatott lesz?

Kézilabda - Zácsik Szandra a mezőny legjobbja volt a Ferencváros-Audi ETO mérkőzésen. A szlovákiai… Tovább olvasom