Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 13°C | 20°C Még több cikk.

Vereség a BL-ben: Valcea-Audi ETO 26-22

Kézilabda - Kikapott a román Valcea otthonában az Audi ETO, a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában.

OLTCHIM VALCEA - AUDI ETO KC 26-22 (13-13)
Női kézilabda Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló

VALCEA: Ungureanu, Tolnai (kapusok), Bese, Han, Lecusanu 3 (2), Luca, Maier 4 (2), Manea 1, Neagu 7, Nechita 2, Pidpalova, Puscasu 4, Simkuite, Smedescu, Stanca 2, Szűcs, Vadineanu 3 (3), Vascsuk, Vizitiu.
Edző: Radu Voina.

GYŐRI AUDI ETO: Pálinger, Oguntoye (kapusok), Amorim 7, Bradeanu 1, Deáki, Hornyák Á. 2, Kovacsics 4 (3), Mayer 1, Mraviková, Orbán A., Spiridon 1, Szegedi, Tomori 2, Vérten 4 (1).
Edző: Konkoly Csaba.

Kiállítások: 2, ill. 8 perc
Hétméteresek: 9/7, ill. 6/4

Nem a legkedvezőbb előjelekkel várta a mérkőzést a győri csapat. Mint arról dr. Balogh Péter csapatorvos beszámolt: többen is lázzal küszködtek a héten. Mayer Szabinát még a Siófok elleni hazai mérkőzés közben érte utol a felfázás, amiből egyébként Tomori Zsuzsanna is éppen hogy kigyógyult. Ehhez jött hozzá Hornyák Ágnes láza a bajnokit követő napon, s ugyancsak lázzal kellett Balogh Péternek kezelnie szombaton este Simona Spiridont.

A mérkőzésnek úgy vágtak neki a felek, hogy tudták, a másik meccsen az orosz Zvezda Zvenyigorod hazai pályán 25–25-ös döntetlent játszott a spanyol Itxakóval. Egy román győzelem tehát azt jelentette volna, hogy a Valcea jelentősebb előnyre tesz szert, az Audi-ETO sikere esetén viszont összesűrűsödne a mezőny, ráadásul Pálingerék lépéselőnybe is kerültek volna riválisaikkal szemben.

Szerencsére a találkozóra nemcsak a lendületet mentette át a vendéggárda, de az edző által az elmúlt hetekben hiányolt keménység is felfedezhető volt a csapat védekezésében. Balszerencse, hogy az első tíz percben csak ez volt a pozitívum, a támadójáték viszont igencsak akadozott, az átlövők teljesen tanácstalannak tűntek. Jól mutatja ezt, hogy az első tíz percben mindössze egy gól állt a győri csapat neve mellett, azt is Vérten szerezte hétméteresből az 5. perc közepén. Szép lassan azonban kezdett lenyugodni a gárda, Konkoly Csaba kezdte megtalálni az ideális felállást támadásban. A 10. perc után már jöttek a menetrend szerinti győri gólok, Neagut viszont ekkor még nem tudták tartani a zöld-fehérek. Később ezt a feladatot is sikeresen oldották meg a vendégek. A 24. percben már az Audi-ETO-nál volt az előny a kilencven győri drukker legnagyobb örömére. A társaság, mely tavalyi önmagát idézte, s két góllal ellépett (10–12), a végén azonban elég volt két hiba a Valcea egyenlítéséhez.

A szünet nem tett jót a csapatnak, mert a második játékrész is hasonló forgatókönyv szerint indult, mint az első: azaz két román gólra jött egy győri válasz hetesből, ezúttal Kovacsics volt a góllövő. Hornyák jutott a kiállítás sorsára nem sokkal később, Kovacsics pedig hetest rontott. Állandósult a román gárda két-három gólos vezetése. Szerencsére nem sikerültek rosszul az emberhátrányok, hiszen nem nőtt a különbség, sőt, mikor Mayert küldték ki az érdekes stílusban ítélkező horvát játékvezetők, Oguntoye hetest védett, Tomori pedig gólt lőtt. Ez a találat egyben az egyenlítést is jelentette (49. p: 20–20). A remény tulajdonképpen eddig élt, mert ami ezután következett, annak nem lehetett örülni. Ismét rendkívül tanácstalanná vált a győri támadójáték, a bő tízperces hajrában csupán két gólt tudott lőni a gárda.

Az Audi-ETO sokkal jobb teljesítményt nyújtott, mint korábban, főleg a védekezés javult fel jelentősen – legalábbis az elmúlt hetekhez képest –, a támadójátékban többször jelentkező űr azonban a vereséget jelentette.

Konkoly Csaba: – Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, úgy is készültünk. Az első félidő végjátékát elrontottuk, majd szünet után szinte végig futottunk az eredmény után. Mikor egyenlő lett az állás, nem voltunk elég erőszakosak a védekezésben, s ez döntőnek bizonyult. Dolgozunk tovább, hogy kiharcoljuk a továbbjutást.

Online közvetítés:

Kikapott a román Valcea otthonában az Audi ETO, a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában. A győrieknek bravúrokra lesz szükségük a folytatásban, ha szeretnének továbbjutni.

60. perc: Spiridon csökkenti a különbséget a végére. 25-22. Puscasué az utolsó gól. 26-22.

59. perc: Lecusanu értékesíti a hetest. 25-21.

58. perc: Stanca kap két percet. Amorim lő mellé.

57. perc: Nechita eredményes a balátlövő helyéről. 24-21.

56. perc: Hornyák góljával még él a remény. 23-21.

55. perc: Lecusanu találatával három a Valcea előnye. 23-20.

54. perc: Stanca eredményes. 22-20.

51. perc: Lecusanu hetesből talál a kapuba. 21-20.

49. perc: Tomori egyenlít. 20-20.

48. perc: Bradeanu nagy passza a beállónak. Mayer szerez gólt! 20-19. A gólszerzőt kiállítják.

47. perc: Tomori lendületből! Belövi! 20-18.

46. perc: Hetest kap a Valcea. Vadineanu belövi. 20-17. 

45. perc: A félidőben eddig négy gólt szereztünk.

41. perc: Amorim! A hetedik gólja! 18-17. Hornyákot újra kiküldik. Neagu ezt megköszöni egy góllal. 19-17.

40. perc: Amorim rázza le Szűcs Gabit, és nagy gólt lő. 18-16.

39. perc: Lecusanu akciója lépésgyanús. Nem fújnak a bírók, ő meg lő egy hatalmas gólt. 18-15.

38. perc: Amorimot lökik a levegőben, de így is kilövi a bal felsőt. 17-15.

37. perc: Puscasu lő bombagólt a bal szélről. 17-14.

36. perc: Spiridon harcol ki büntetőt. Kovacsics kihagyja.

35. perc: Hornyákot küldik ki két percre... Mravikova belülvédekezése után román hetes. Vadineanu belövi. 16-14.

34. perc: Kovacsics büntetőből szerez gólt. 15-14.

33. perc: Neagu megy át könnyedén a védőfalon. Gól. 15-13.

32. perc: A Valcea szerez hetesből gólt. 14-13.

31. perc: Elkezdődött a második félidő.

Az Audi ETO elaludt a mérkőzés elején. A 11. percig mindössze egy hetesgólt szereztünk. Ekkor változtatott a csapaton Konkoly Csaba. Tomori és Hornyák eddig volt a pályán. Mravikova, Bradeanu, Spiridon, Kovacsics, Amorim, és Vérten játszottak szinte végig támadásban és védekezésben is. A félidő második részében a mieink játszottak jobban, de a hajrát egy kicsit elkapkodtuk.

30. perc: Labdát vesztunk, gólt kapunk. 13-13. Vége a félidőnek.

29. perc: Pálinger védi Maier ziccerét. A következő támadásnál a román játékos a győzets ebben a párharcban. 12-13.

28. perc: Eldugtuk a labdát. A románok csak rohangálnak, mi passzolunk, és a végén Amorim a bal szélről lő gólt! Bravó! 11-13.

27. perc: Vérten szerez labdát. Mayerrel egy passz, és gól! 10-12.
Puscasu hozza fel egy gólra a Valceát. 11-12.

26. perc: Az első kiállítás a meccsen. Sajnos nálunk. Amorim megy ki.

25. perc: Konkoly Csaba időt kér.

24. perc: Maier kapufára lövi a büntetőt.

23. perc: Vezetünk! Kovacsics a jobb alsóba lövi a hetest! 10-11.

22. perc: Bradeanu harcol ki hetest. Kovacsics belövi! 10-10.

21. perc: A Valcea két beállóval próbálkozik. Labdát szerzünk, de Vérten ziccerben a kapufát lövi telibe.

20. perc: Puscasu préseli be a labdát a kapuba a bal szélről Pálinger és a kapufa között. 10-9.

19. perc: Amorim tartja a lépést Neaguval. 9-9.

18. perc: Egyenlítünk! Vérten szerez labdát, és végigviszi az akciót. 8-8. Neagu ötgólos. 9-8.

17. perc: Bradeanu harcossága ért gólt. 8-7.

16. perc: Eladjuk a labdát. Maier indul a jobb oldalon, és éles szögből gólt lő a rövidre. 8-5. Vérten bátran megy át a falon. 8-6.

15. perc: Maier értékesít egy hetest. 7-5.

14. perc: Amorim megint bevarrja. 6-4. Kovacsics góljánál elcsendesedik a hazai közönség. Misi a bal szélről ejti át a kapust! 6-5. 

12. perc: Neagut Tomori és Spiridon sem tudja megállítani. 6-2. Amorim a szaggatottról a bal felsőbe bombáz. 6-3.

11. perc: Vérten lop labdát, és indítja Hornyákot. Gól! Az első, akcióból szerzett találatunk. 4-2. Neagura nem figyelünk közben. 5-2.

10. perc: Hornyák előtt zár össze a bal egyes-kettes védő. Hetes. Vérten a felső lécre lövi.

8. perc: Kaptunk négy gólt, és Pálinger még legalább ennyi ziccert fogott. Most éppen Maier lövését rúgta ki a kapus.

7. perc: Manea közeli lövését védi Pálinger. A következő támadásnál ugyanaz a koreográfia, de most a román beállóü a győztes. 4-1.

6. perc: Neagu ugorja tól Bradeanut, és Tomorit. Hatalmas gól kilencről. 3-1.

5. perc: Bradeanu harcol ki egy büntetőt. Vérten kötényt ad a kapusnak. 2-1.

4. perc: Maier lőhet hetest. Gól. 2-0.

3. perc: Spiridon, és Lecusanu is ziccert hibázott. A kapusok percei voltak ezek.

1. perc:  A Valcea kezdte a mérkőzést.  Nálunk a kezdőben Pálinger előtt Mravikova, Hornyák, Spiridon, Tomori, Bradeanu, és Vérten a pályán. Neagu találatával vezet a hazai csapat. 1-0.
A Valcea kerete:

Kapusok:
Ludmila Pislaru, Talida Tolnai, Paula Ungureanu

Mezőnyjátékosok:
Valeria Bese, Laura Meirosu-Fiera, Roxana Han, Narcisa Lecusanu, Steluta Luca, Ramona Maier, Oana Manea, Cristina Neagu, Adriana Nechita, Anasztazija Pidpalova, Julia Puscasu, Regina Simkuite, Mihaela Smedescu, Ionela Stanca, Szűcs Gabriella, Clara Vadineanu, Olga Vascsuk, Patricia Vizitiu

Edző: Radu Voina

 

A statisztika győri fölényt mutat

Első alkalommal 2004. január 11-én, az EHF-kupában a legjobb tizenhat közé jutásért, Valceában találkozott a két csapat, és akkor a magyarok 25–21-re nyertek, majd a győri visszavágón 29–26-ra diadalmaskodtak, azaz kettős győzelemmel jutottak tovább.

A BL középdöntőjében (2008-ban és 2009-ben) összesen négy mérkőzést játszottak: két-két magyar, illetve román siker született, és a csoportból mindkétszer a magyar bajnok jutott a legjobb négy közé.

Idén a nyári felkészülés során három meccset vívott egymással a két csapat. Augusztus 23-án Debrecenben a Szabella-kupán a Valcea 34–25-re felülkerekedett, augusztus 25-én Győrött a Kulcsár Anita-emlékmérkőzésen 28–25-re az Audi ETO győzött, majd augusztus 28-án Kaproncán 35–23-ra ismét a román bajnok diadalmaskodott. Vagyis az eddigi kilenc találkozó után 5–4 a Győr javára. Érdekesség, hogy a győriek másfél évtizedes folyamatos európai kupaszereplésük során eddig legtöbbször a Valceával találkoztak.Korábban:

Szombaton 13 órakor indult Vâlceába az Audi-ETO  csapata. Interjú Konkoly Csabával a győri lányok mesterével.

handball.hu: A múlt hétvégi, Itxako elleni BL-találkozón mindössze egy góllal sikerült győznötök – mennyi erőt vett ki ez a nagy küzdelem a lányokból?

Konkoly Csaba: Viszonylag jó állapotban érzem magunkat, az említett mérkőzésenn azt láttam, hogy a végjátékot sikerült öt percen belül mínusz kétgólos hátrányból megnyerni. Ez azt jelenti, hogy a lábbakkal és a testekkel nincs gondunk, bár magam sem tudom, hogy miért, de lassabbak vagyunk, mint a nemzetközi élvonal. Inkább a fejekben van probléma, olyan értelemben, hogy a tavalyi szezonhoz képest kicsit elfelejtettünk küzdeni, elfelejtettük, hogy minden egyes meccsen meg kell azért harcolnunk, hogy a nemzetközi presztízsünket megőrizzük.


Konkoly Csaba
Konkoly Csaba


"Mindenki duplán feni ránk a fogát"

handball.hu: Vasárnap a román bajnok Vâlcea otthonában léptek pályára a harmadik csoportmérkőzésetek során. Mit várhatunk a találkozótól?

Konkoly: Mindenki duplán feni ránk a fogát, így lesz ez velük kapcsolatban is. Nyerni szeretnénk, hiszen a továbbjutási esélyeink úgy térnének vissza, úgy válnának valóságossá. Nagyon bízom benne, hogy újra csapatként tudunk majd funkcionálni, újra bizonyítjuk, hogy úgy tudunk küzdeni, mint a tavalyi évben.

handball.hu: A Vâlceával szinte minden esztendőben megmérkőztök. Hogy látod, mennyit erősödtek, vagy gyengültek az eddigiekhez képest?

Konkoly: Egyértelműen erősödtek, sokkal kiforrottabbá vált a játékuk. Eddig is komoly nemzetközi rutinnal rendelkeztek, de valahogy nem álltak össze csapattá. Radu Voina elmúlt másfél éves munkájának köszönhetően azonban élcsapattá váltak. A keretük kiváló játékosokból áll – a román élvonalat teljes egészében bekebelezték, több embert szerződtettek, és visszaigazoltak a Brassótól - itt Stanca esetére gondolok. Mellettük névsorukban találhatjuk az ukrán válogatott krémjét Pidpalovával és Simkuitéval, s ne feledkezzünk meg Szűcs Gabiról sem. Az anyagi hátterüknek köszönhetően olyan igazolásokat tudtak meglépni, amely a világ egyik legjobb csapatává avanzsálta őket. Olyan együttesről beszélünk, aki gyakorlatilag a román válogatottként a Világkupán egy az egyben megverte az olimpiai bajnok Norvégiát. Most már talán lekerült róluk az az eredménykényszer, amely eddig rajtuk volt, hiszen az erős keretük miatt mindenki sokat várt tőlük, azonban sem a román válogatott, sem a Vâlcea színeiben nem tudtak igazán nagyot robbantani, annak ellenére, hogy azért a tavalyi BL-negyeddöntőben ott voltak. Úgy vélem, ez a szezon válogatott szinten mindenképpen az övék lesz.

"Nincsenek újabb sérültjeink, csak betegeink"

handball.hu: Ez azt jelenti, hogy a Vâlcea esetleg még hazai pályán is elkapható?

Konkoly: A játékukat kielemeztük, és igyekszünk kihasználni azt a kevés gyengéjüket, amit láttunk. Remélem, hogy okulunk azokból a hibáinkból, amelyeket a felkészülési mérkőzéseken vétettünk, amikor kétszer is kikaptunk ellenük: egyszer a Szabella-kupán, egyszer pedig Podgoricán, csupán a Kulcsár Anita-tornán tudtuk megverni őket.

handball.hu: Hogy álltok egészségügyileg?

Konkoly: Nincsenek újabb sérültjeink, csak betegeink, lázasaink és "hányósaink". Tomori már a múlt héten lázas volt, és ennek a hétnek az elején is, amikor Hornyák is belázasodott, sőt, ő még a Siófok ellen is így lépett pályára. Időközben Mayer is hasonló tüneteket produkált, ő szombaton tudott velünk edzeni. Remélem, hogy a többiek nem kapták el a kórt.

"Minden meccs más és más"

handball.hu: Ha már a Siófok elleni bajnokiról esett szó – mennyire tetszett a játékotok?

Konkoly: Sok gólt kaptunk, ezért a védekezésünkkel nem voltam elégedett, a támadójátékunk pedig hullámokban volt jó, de minden meccs más és más.


Radu Voina: "a Győr egy igen veszélyes ellenfél"

"Ki kell használnunk a Győr nehéz időszakát, ami talán elsősorban a csapatkapitány, Görbicz Anita hiányával magyarázható" - vélekednek a romániai szaklapok, de a vâlceai szurkolók is a vasárnap sorra kerülő következő Bajnokok Ligája-forduló előtt, aminek az Oltchim pályája ad majd otthont.

"A román bajnok csakis győzelemben gondolkozik, és nem utolsósorban, hogy ezzel még egy óriási lépést tegyen a hőn áhított csoportgyőzelem felé, főleg annak tudatában, hogy ezúttal a magyar alakulat formán kivül van - simán kikaptak a Zvezda otthonában, az Itxaco ellen pedig kínkeservesen diadalmaskodtak hazai pályán" - írja a Gazeta Sporturilor.

Radu Voina, az Oltchim vezetőedzője próbálja némileg tompítani a nagy optimizmust, és eléggé visszafogottan nyilatkozik; nem osztja - legalábbis hivatalosan - sokak véleményét a románok részéről, hogy ez a mérkőzés már lefutott: "Egyik találkozó sem hasonlít a másikhoz. Nem úgy kell tekintenünk erre a meccsre, mint amit már megnyertünk. Görbicz hiánya ellenére még maradtak nagyon jó játékosok a győri keretben, akik bármikor, bárki ellen eldönthetnek egy mérkőzést, gondolok Pálingerre, Vértenre, Tomorira, vagy akár Brădeanura.

Annak ellenére, hogy eddig hullámzó volt a játékuk ebben az idényben, a Győr egy igen veszélyes ellenfél marad, melyet nagyon komolyan kell venni ezúttal is. Az utolsó két évben mindig találkoztunk egymással, és nehezen küzdöttünk meg a győzelmekért hazai pályán, ami ugyanúgy érvényes az ő részükről is. Remélem, ezúttal sem szakad meg a tradíció, és mi diadalmaskodunk a vâlceai környezetben.

Mindenesetre a mi lányaink égnek a bizonyítási vágytól, és bízom benne, hogy újból jó játékkal rukkolnak majd elő, a győzelmünk ebben az esetben nem maradhat el."Olvasóink írták

 • 11. een111 2009. november 10. 00:55
  „Ahol egy jatekos ( Gorbe ) kiesese ekkora problemat okoz, az a csapat messze van a nemzetkozi szinttol. Sajnos”
 • 10. gipsysucks 2009. november 09. 20:39
  „az audik nem motiválnak eléggé <moderálva>”
 • 9. claudiaa 2009. november 09. 12:57
  „kedves "igazamvan"nevezetű,hozzá szóló! Görbe nem ,nem akar vissza jönni(még)hanem nem tud!
  mert inkább kihagy még 8-10 meccset,minthogy 1et végig játszon,és megint csak ki essen kisebb-hosszabb időre...
  A meccshez hozzá szólva pedig csak annyit:előre lehetett sejteni,hogy ez lesz:(
  de ha a valóságot nézzük,akkor mi nyertünk(a bírok elég fura dolgokat fújtak)”
 • 8. Esther 2009. november 09. 12:35
  „Hajra csajok. bar nagyon hianyzik Görbe jateka...itt kivannek meg sok sikert az ifinek is ahol a HUGOM jatszik!!!”
 • 7. FrankieBoy 2009. november 09. 11:53
  „#6. nasi12
  Hát igen, a második félidőben a lépéseket szemérmetlenül nem fújták be a románok ellen. Ez viszont nehezen volt észrevehető, így egy "hozzá nem értőnek" nem is tűnt fel annyira a bírók elfújása... :(”
 • 6. nasi12 2009. november 09. 11:12
  „Most értünk haza, és mint láttuk a szezon legjobb teljesítménye is kevés volt a román válogatott ellen.
  Valóban nem sokon múlott, de a játékvezetők nagyon egyszerűen csaltak!
  Persze nekünk nem ezt a mérkőzést kellett volna hozni, hanem a Zvenyigorodit.
  A hétvégi spanyol mérkőzés még ennél is nehezebb lesz, hiszen azon a pályán, (Csehov) ahol ellenünk az oroszok 11 fával is mentek, a spanyolok döntetlent játszottak.
  Megfordult a történelem kereke.
  Most a románok dönthetik el, kit visznek magukkal.
  Ha verjük a Spanyolokat és a Románok pedig az Oroszokat odahaza, akkor már is könnyebb a helyzetünk.”
 • 5. H.Gabi 2009. november 09. 08:28
  „Hát a románok köszönjék meg a bíróknak, hogy nyertek.Sajnáltam a lányokat, mert egy idő után tudták, hogy nincs esélyük a +2 emberrel (a két bíróra gondolok) felálló románok ellen.”
 • 4. mauz 2009. november 08. 20:10
  „A bírók egy kicsit erősebb hazai pályát fújtak, mint azt ilyen szinten illik, bár még ettől függetlenül is, nyerhettünk volna.

  Örülök, hogy Amorim most egy kicsit megszórta magát, Pálinger szerintem nem hozta a TŐLE ELVÁRT alap százalékot, csak néhány látványos bravúrt, és a szélsőink sem játszottak túl hatékonyan.

  Javulást látok, de ez még nem a BL-döntős ETO.”
 • 3. Igazamvan 2009. november 08. 19:36
  „Ha akarna már visszajött volna...”
 • 2. slovakkiller 2009. november 08. 19:36
  „Ez igy kevés a nemzetközi porondon,lányok!Itthon talán az 1-3 helyhez elég.Görbe nélkül ez a csapat:0!!!!!!!”
 • 1. Kovika 2009. november 08. 19:33
  „Szép volt csajok!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Futsal: hattal verte a címvédőt az ETO

Futsal - A futsal NBI 8. fordulójában a címvédő Berettyóújfalu otthonában nyert hat góllal a Duna… Tovább olvasom