Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Új egyetemi sportcsarnok épül Győrben

A KPMG Hungária Kft. összesen 160 millió forinttal támogatja egy új egyetemi sportcsarnok építését
A győri Széchenyi István Egyetem Tudás és sport címmel négyéves fejlesztési programot indít. A KPMG Hungária Kft. könyvvizsgáló, adó- és üzleti tanácsadó céggel, valamint annak kooperációs partnerével, a Molnár és Bányai Kft.-vel a sport, a közgazdászképzés és a tudomány területén fogalmaznak meg közös célokat, feladatokat.

Az együttműködés keretében a KPMG Hungária Kft. összesen 160 millió forinttal támogatja egy új egyetemi sportcsarnok építését, a Széchenyi István Egyetem Sportegyesületet és a Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kart.

A rendezvényen dr. Földesi Péter rektor kétirányú kapcsolatnak nevezte a cégekkel kialakított együttműködést, Fekete Dávid, Győr alpolgármestere az egyetemi sport hangsúlyos győri jelenlétét emelte ki, s ezért is lesz a 2017-es ifjúsági olimpia egyik főhelyszíne a Széchenyi István Egyetem campusa. Robert Stöllinger, a KPMG Hungária Kft. vezérigazgatója a nemzetközi és a helyi szakmai ismeretek együttes szerepét tartja az együttműködés központi elemének.

Gyömörei Tamás, a Széchenyi ESE elnöke szerint fontos mérföldkő ez a szerződés az egyetem és a sport életében egyaránt:

"Egy ilyen jellegű csarnok, melyben egyszerre több edzésre lesz lehetőség, lesz kézi-, kosár- és röplabdapálya is, csak elősegítheti ezen sportágak fejlődését és az egyetem, valamint a sport kapcsolatát is tovább erősítheti. Az biztos, hogy a három év múlva esedékes ifjúsági olimpia egyik központja lenne a csarnok, de hogy pontosan mikor vehetik ezt birtokba a csapatok, az még kérdéses, mindenesetre az, hogy ez az összeg rendelkezésre áll, jó alapot jelent."

Fűzy András, a Hat Agro-UNI Győr társadalmi elnöke, az országos kosárlabda-szövetség elnökségi tagja is elégedettségének adott hangot: "Nagy öröm ez számunkra, hiszen a város és a győri kosárlabdázás olyan létesítménnyel gazdagodhat, mely amellett, hogy még közelebb hozza az egyetemhez a sportágat, sokat lendíthet a győri kosárlabda-akadémia képzésén is. Úgy vélem, jó úton halad az utánpótlásunk, amennyiben egy ilyen munkacsarnok a rendelkezésre áll, még jobbá válhat a háttérbázis."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cselgáncs - Érmek, helyezések

A győri SZESE utánpótlás-versenyzői közül a Tatán rendezett diák A korosztályos Magyar Kupa országos… Tovább olvasom