Kisalföld logö

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 10°C | 17°C Még több cikk.

Tizenkét évesen apja nyomdokain

Darts - Horváth Gina alig múlt 12 éves, a közelmúltban mégis a felnőttek közt lett második egy amatőrversenyen. Nemrég még el sem érte a dartstábla legmagasabb pontját, így ha kedvenc kiszállóját, a dupla egyet dobta, fel kellett emelni, hogy ki tudja venni a nyilait.

Nem a véletlen műve, hogy a mindössze 12 esztendős Horváth Gina a dartstáblák előtt kötött ki. A több évig versenytáncos fiatal lány édesapja a sportág megszállottja, így volt kitől örökölni a nyilak iránti vonzalmat. Ráadásul lakhelyén, Rábapatonán is igencsak pezseg a dartsélet. Nincs hétvége, hogy ne rendeznének versenyt a településen. A faluban hat amatőr csapat, kettő az A, négy a B ligában viaskodik, nagyjából 100–120-an játszanak. Több játékos került innen Győr egyetlen profiklubjába, a Docugroup Győri DC-be.

„Gyakran elkísértem aput a Go-Darts versenyeire, s nagyon megtetszett ez a sport. Megpróbáltam én is pontosan beledobni a nyilakat a táblába, s ez egyre többször sikerült. Ekkor még csak tízéves voltam, az első versenyen kaptam is egy különdíjat" – mesélte Gina.


Horváth Gina édesapjával, Zsolttal.
Horváth Gina édesapjával, Zsolttal.S ha a dobásokkal nem is volt baj, gondot okozott, hogy a még alacsony kislány kivegye a nyilakat a táblából.

„Bizony előfordult, hogyha a kedvenc kiszállómat, a dupla egyet sikerült megdobnom és felülre kerültek a nyilak, nem értem el őket. Ekkor volt, hogy nem kis derültséget keltve az apukám emelt fel értük."
A meccseket általában különteremben, alkohol és dohányzás mellőzésével rendezik, tehát a fiatalabbak is részt vehetnek ezeken. A jövőt illetően Horváth Gina szeretne természetesen minél jobb eredményeket elérni.

„Táncban remek eredményeim voltak, remélhetőleg ebben a sportágban is sikeres leszek. Sokat gyakorlok a nővéremmel, Szabinával is, aki szintén gyakran áll a táblák elé."

A szakember, Venesz Károly, a Docugroup Győri DC elnöke szerint Rábapatona igazi fellegvára a sportágnak. A sok tehetség közül Horváth Gina mellett a 14 éves Németh András és Reizinger Attila hamarosan a diákolimpián is bemutatkozhat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lipót: Nekik nyolc

Labdarúgás - A Lipót 8-0-ra legyőzte az Ajka együttesét az NBIII Bakony-csoportjának 24.… Tovább olvasom