Kisalföld logö

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 9°C | 14°C Még több cikk.

Száguldott az Audi, döcögött a Lada

Az orosz csapatból hiányzott a térdsérüléssel bajlódó Bliznova, valamint Marennyikova, aki nem kapott vízumot.

Audi-ETO - Lada Toljatti 39-28

Az orosz csapatból hiányzott a térdsérüléssel bajlódó Bliznova, valamint Marennyikova, aki nem kapott vízumot. A győri csapatban viszont ott volt a keretben Görbicz Anita.

Két gyors orosz góllal indult a találkozó, melyre hatszor válaszolt az Audi-ETO úgy, hogy közben Görbicz és Hornyák is elrontott egy-egy hétméterest. Szerencsére a játék többi elemében nem voltak gondjaik a győrieknek. Remekül védekezett az Audi-ETO, a kapuban Herr is bravúrokat mutatott be, míg támadásban szinte minden akció végén Szidorova kapujában kötött ki a labda.

Hiába kérte ki idejét az oroszok edzője, ez sem segített csapatán. Az ellenállhatatlanul kézilabdázó zöld-fehér csapat egyre nagyobb előnyre tett szert. A 20. percben már kilenc gól volt Bódiék előnye (13–4), amikor is egy pár perces hullámvölgy következett.

Az egymás után dobott három Lada-gól arra inspirálta Róth Kálmánt, hogy a lélegzetvételnyi szünet alatt rendezze együttese sorait. Az edzői intelmek hatására újra lendületbe jöttek a hazaiak, ismét nyolc gól volt a javukra (16–8), melyből hat a szünetre is megmaradt.

Így látták a főszereplők

Róth Kálmán: – Bár a lényeges dolgok már a meccs előtt eldőltek, a presztízsünk és a közönségünk miatt nagyon komolyan készültünk a mérkőzésre. Egyáltalán nem nyugtatott meg bennünket Bliznova és Marennyikova hiánya, a helyükön játszók is nagyon jó kézilabdázók. Végig nagy akarással játszottak a lányok, s meggyőző fölénnyel nyertünk, úgy érzem, teljesen megérdemelten. A hétmétereseket pedig gyakorolnunk kell.

Alekszej Gumjanov: – Mindenki tudta, hogy a meccsnek már nincsen tétje. Szerettünk volna ennek ellenére szorosabb meccset játszani, de ez most nem jött össze, ilyen a játék. Nem esünk kétségbe, mert a jövő szempontjából hasznos volt néhány játékos szerepeltetése.

Bódi Bernadett: – Nagyon örülök, hogy ilyen fölényesen nyertünk. Bevallom, egy kicsit féltem a korai meccsidőponttól, számomra egy kicsit megterhelő is volt ez a kezdés, de hála istennek, jól ment nekem is a játék, s szinte minden lövésem bement. A kihagyott hetest azért egy kicsit sajnálom.

Maria Szidorova: – Nem vagyok boldog, hogy ilyen nagyarányú vereséget szenvedtünk, de nem foglalkozunk ezzel, készülünk a következő körre.
Fordulás után semmit sem változott a játék képe. A győri csapat továbbra is ellenállhatatlanul kézilabdázott, a mérkőzés előtt már biztos csoportelső orosz gárda erejéből csupán egy-egy felvillanásra futotta. Ilyenkor ugyan lefaragott két-három gólt a hátrányából a Lada, de izgalmassá nem tudta tenni a találkozót.

A rendre új erőre kapó zöld-fehérek az utolsó néhány percet is megnyomták, s öt perccel a vége előtt két számjegyűre növelték előnyüket (36–26).

Ekkor két kérdés maradt: sikerül-e minden győri mezőnyjátékosnak a kapuba találni, illetve meglesz-e a negyven dobott gól. Nos az előbbire igen a válasz, miután a végén Juhász és Kovacsicz is eredményes tudott lenni. A negyven gól azonban ezúttal nem jött össze, de emiatt senkinek sem fájt a feje.

A győri csapat meggyőző játékkal verte a kvartett első helyén végzett Lada gárdáját, s csoportmásodikként várhatja a keddi bécsi sorsolást, ahol a lehetséges ellenfele az A csoportban élen végzett Krim Ljubljana, a C jelű négyest megnyerő norvég Larvik, valamint a D csoportban első osztrák Hypo NÖ közül kerül ki.
A csoport másik mérkőzésén: Byasen (norvég)–Buducnost (montenegrói) 27–26.

A csoport végeredménye:

1. Lada Toljatti 10 pont,
2. Audi-ETO 8,
3. Byasen 6,
4. Buducnost Podgorica 0.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búcsú az Euroligától

A meccs előtt Török Zoltán, a hazaiak ügyvezetője virággal köszöntötte Európa – ma születésnapját éppen Sopronban ünneplő – legjobb játékosát, Maria Sztyepanovát, majd a soproni játékosok is megajándékozták orosz csapatbéli riválisukat. Honti Kata verte meg remekül egy az egyben Lawsont és szerzett vezetést, ám az ellenakciót Sztyepanova és Wauters a soproniak feje fölött játszotta le és a belga center egyenlített. Tovább olvasom