Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Sopronért díj a labdarúgóknak

Sopron csütörtökön este a város Fő terén köszöntötte a Magyar Kupát nyert labdarúgócsapatát.

Sopron csütörtök este a város Fő terén köszöntötte a Magyar Kupát nyert labdarúgócsapatát. Walter Dezső polgármester bejelentette, hogy a csapat tagjait és vezetőit felterjeszti a Sopronért díjra és az eddigi támogatáson túl, tízmillió forintot ad a város az egyesületnek.
A Matáv FC Sopron sporttörténelmet írt szerdán, amikor Székesfehérváron a Magyar Kupa döntőjében 5–1-re legyőzte az elmúlt évi kupagyőztest és bajnok Ferencvárost.

A szurkolók és a csapat hajnali három órakor már ünnepelt egy kicsit a Fő téren, de a „hivatalos" köszöntésre tegnap került sor, hogy minél többen osztozhassanak az örömben. Ezrek – fiatalok, idősek, nagypapák unokáikkal, rajongó lányok és persze a törzsszurkolók – várták a csapatot, amikor autóbuszuk háromnegyed hatkor begördült a Fő térre, a volt vármegyeháza elé és kezdetét vette a fieszta. Elsőként a vezetők, majd a játékosok szálltak le, hogy a patinás épületben fogadják a polgármester gratulációját. A téren eközben zúgott a „hajrá Sopron, hajrá Matáv" és szólt a csapat indulója.

A vármegyeháza erkélyére elsőként Walter Dezső polgármestert szólították, aki nyakában a csapat sáljával bejelentette, a város tízmillió forintot ad a kupagyőztes egyesületnek és kérte a téren lévők felhatalmazását, hogy a játékosokat és a vezetőket felterjeszthesse a Sopronért díjra. A tömeg szűnni nem akaró ovációval és tapssal jelezte egyetértését.

Ezt követően az az ember léphetett a mikrofonhoz, aki az elmúlt másfél évtizedben a legtöbbet tette ezért a sikerért.  Bodnár László, a klub örökös tiszteletbeli elnöke megindultan idézte fel a kupadöntőt. „Most az érettségi időszaka van és Székesfehérvár is iskolaváros, ahol a mi bizonyítványunkba ötöst írtak, mert ötöst rúgtunk a Fradinak. Tizenhat évet vártam erre a pillanatra." Antók Zoltán, a csapat társtulajdonosa is megköszönte a szurkolóknak, hogy kitartottak a csapat mellett és oly sokan elkísérték őket a döntőre, majd a vezetőedzőt, Pintér Attilát fogadta hatalmas taps, aki ugyancsak köszöntötte a szurkolókat, majd kijelentette, ilyen korrekt játékosokkal, mint Sopronban, még nem dolgozott. 
 
„Az alapokat azonban egykori játékostársam és elődöm, Simon Tibor tette le és nagyon fáj, hogy nem érhette meg ezt a sikert" – mondotta Pintér Attila, mire a téren összegyűltek percekig visszhangozták: Simon Tibi, Simon Tibi...

A ceremenóniamester ezután a siker főszereplőit, a játékosokat szólította egyenként, végül pedig a csapatkapitányt, Bagoly Gábort, aki magasba emelte az ezüst kupát.

Miközben a játékosok és a tömeg egymást ünnepelték, már szó esett a folytatásról is, hiszen a város labdarúgásának történetében először játszhat nemzetközi kupában soproni csapat. A stadion jelenlegi állapotában még nem alkalmas ilyen mérkőzésre, ezért a tervek szerint mindkét oldalon csak ülőhelyek lesznek, a város felőli lelátót befedik és elkészítik az elengedhetetlenül szükséges kiegészítő létesítményeket. 
Horváth Ferenc

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még két arany a cél

Célegyenesbe fordult az idei szezon. A Graboplast-ETO számára még két aranyérem elérhető. Tovább olvasom