Kisalföld logö

2018. 07. 19. csütörtök - Emília 18°C | 27°C Még több cikk.

Sopron: sem játék, sem gól, sem pont Angyalföldön

A hazaiak az első percekben néhány tekintélyt teremtő belépővel „kedveskedtek" korábbi játékostársaiknak, a Vasastól a nyáron Sopronban igazolt futballistáknak.
Veszélytelen vendégek

A soproniak – a meccset a lelátóról figyelő – szakvezetője, Détári Lajos hamar telefonjához nyúlt, kérve Gujdár Sándort, rendezze csapata sorait. A találkozó elején pontatlanul, kapkodva, több labdát igen könnyen eladva játszott a Sopron.

Pár perc után megnyugodtak a vendégjátékosok, nyugodtan, pontosan járatták a labdát a középpályán. Elől Sira magára hagyottan küszködött két, olykor három hazai védővel. A soproni védelem jól zárt a hosszan előrevágott labdákkal operáló Vasassal szemben. Az első fél órát akár egy szívszanatóriumban is levetíthették volna, minden következmény nélkül... Ennek végén Sifter bizonytalankodása után Lázok kapufát lőtt. A lehetőség alaposan feldobta a hazai csapatot, amely ezt követően két-három percenként alakított ki helyzeteket. A félidő hajrájában alábbhagytak a huszáros hazai rohamok.

Enyhe hazai fölénnyel indult a második félidő, majd bő tíz perc elteltével jött az első hazai helyzet. Ahogy helyzetbe került, akárcsak az első félidőben, szünet után is lendületbe jött a hazai csapat, s három perccel később már vezetett is. Nem sokkal ezután rövid időn belül kettőt is cseréltek a soproniak, s próbáltak az addig nyújtottnál támadóbb szellemben futballozni, ami – valljuk meg – nem volt nehéz... A támadásokban nem volt túl sok elképzelés, a Vasasnak viszont így lett tere kontrázni. Újabb helyzeteket dolgoztak ki a hazaiak, ám ezeket kihagyták.

A hajrában a Sopron beszorította a Vasast. Egy kapu előtti kavarodás után Sira vérző orral hagyta el a játékteret, s mivel a addig mindhárom cserelehetőséget kihasználta a szakvezetés, emberhátrányba kerültek a vendégek. Ezt kihasználva a Vasas megadta a kegyelemdöfést.
A támadóbb szellemben futballozó, több helyzetet kialakító, a győzelemért többet tevő Vasas megérdemelten tartotta otthon a három pontot a passzív és kapura veszélytelen Sopron ellen.

Mestermérleg

Mészöly Géza: – Az első félidőben kicsit idegesen játszottunk, bár ekkor is voltak helyzeteink. Szünet után nagyon összeszedte magát a csapat, a játékosok átérezték, mekkora tétje is van a mérkőzésnek, és ennek köszönhetjük a győzelmet.

Détári Lajos: – Messze ez volt az eddigi leggyengébb játékunk a bajnokságban, több labdarúgó hozzáállása igen sok kívánnivalót hagyott maga után. A vezetőségnek jelzem, hogy néhány embertől meg is kellene válni. Inkább legyünk kevesebben, de azok húzzanak egy irányba.

Orrtörés, szájrepedés

Két soproni futballista sem kimondottan labdarúgó, jóval inkább az ökölvívásban „szerezhető" sérüléssel fejezte be a meccset. Sira Istvánnak az orra törött el, Varga Zoltánnak a szája dagadt fel.
Sira István: – Egy-nullnál, a nyolcvanötödik perc környékén, egy beívelésnél a tizenhatoson belül előbb könyökkel majd ököllel is orrba vágtak. Körülbelül hat helyen tört el az orrom... Ezt nem lehet véletlenül csinálni, ez szándékos volt. Ha az esetnél a játékvezető megadja a jogos tizenegyest és a kiállítást, biztos nem kettő-null a vége.

Ködöböcz Csaba: – Éreztem, hogy akcióból nem tud gólt lőni a Vasas, sajnos szerzett egyet pontrúgás, egyet pedig bedobás után. Úgy érzem, egy büntető legalább járt volna nekünk, mert egyszer engem löktek ki a hazaiak a tizenhatoson belül a labda alól, és Sira Pista orra sem magától törött el...

Csikós Sándor: – Először voltam kezdő NB I-es meccsen, de csak ennek örülhettem. Sajnos elég passzívan, visszafogottan játszottam, többször is bátrabban felmehettem volna a jobb oldalon segíteni a támadásokat.

Legoza László: – A hétközi edzőmeccs utáni napon derült ki, hogy csapatban leszek, aminek nagyon örültem. Próbáltam mindent megtenni, volt egy lehetőségem is, de a lövésembe beleléptek.

Dlusztus András a soproni csapat egyik legjobbja volt: – Rosszul játszottunk, nem sikerült megvalósítani, amit az edzőnk kért. A szünet után csak erőlködtünk, a végére pedig szétestünk.

Botár László

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az első sikerben bíznak Sopronban

Szombat este a Fáy utcában a Vasas vendégeként lép pályára az FC Sopron együttese. A gárda… Tovább olvasom