Kisalföld logö

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 14°C | 22°C Még több cikk.

Soóky Gergely: Még többet kell edzeni

Három komoly versennyel zárta az évet Soóky Gergely, a győri Rekard súlyemelője, aki a korosztályos Európa-bajnokságra készül. Szeretne érmet nyerni, de nagyon gyorsan erősödnek a riválisok.

Mozgalmas volt az elmúlt időszak a fiatal győri súlyemelő, Soóky Gergely számára, ugyanis az utolsó éves juniorversenyző három komolynak számító viadalon vett részt tavaly év végén.

Először a junior Európa-bajnokságon, majd az utánpótlás országos bajnokságon, végezetül pedig Azerbajdzsánban egy nagyszabású Grand Prix-n mutathatta meg magát a húszesztendős sportoló. Összességében nem elégedetlen, bár azért maradt benne hiányérzet.

˝A hazai bajnokságot simán nyertem, aminek természetesen nagyon örülök, más kérdés, hogy itt igazán nem volt komoly konkurencia, sajnos nem túlzottan erős az utánpótlás, legalábbis a súlycsoportomban, a hatvankét kilogrammosok között.

Ami a kontinenstornát illeti, ha azt vesszük, hogy tavalyelőtt negyedik, most pedig ötödik lettem, akkor az visszaesés. Ugyanakkor látva a nevezéseket, valamint azt megtapasztalni, mennyit erősödtek kis túlzással a semmiből a román, a grúz vagy a bolgár súlyemelők, akkor azért nem vagyok teljes mértékben elégedetlen. Előzetesen úgy voltam vele, hogy az első hat közé férjek oda, ezt pedig elértem. Ugyanakkor jövőre utolsó éves juniorként jó lenne egy éremmel ˝felmenni˝ a nagyok közé, de a tendencia nem túl biztató, hiszen újabb versenyzők kerülhetnek elő nagy hirtelenjében. Ezt előre megmondani nagyon nehéz" – kezdte Soóky Gergely, aki azért nem futamodik meg, áll a kihívások elé: „Nem vagyok az a típus, én mindenesetre keményen edzek, s próbálok felzárkózni a legjobbak közé. Rajtam biztosan nem múlik."

Ami a harmadik viadalt illeti, Bakiban, az IWF Grand Prix-n a felnőttekkel együtt versenyzett, s egyáltalán nem vallott szégyent.

„Hetedik lettem az A csoportban, s olyanokkal voltam együtt, mint például az azeriek, akik legendásan nagyon magas színvonalat képviselnek, vagy a későbbi győztes, aki ötvenhat kilogrammban bronzérmes volt a londoni olimpián. Itt nyilván nem az volt a cél, hogy nyerjek, sokkal inkább a tapasztalatszerzés, illetve az, hogy belekóstoljak a legjobbak versenyébe. Nem tagadom, jó érzés volt ezen a remek hangulatú eseményen ezekkel a súlyemelőkkel együtt lenni" – folytatta.

A tapasztalatszerzésre azért is nagy szüksége lesz a fiatal győri sportolónak, mert tavasszal felnőtt Európa-bajnokság lesz, melyen rá is számítanak.

˝Ez is arra ösztökél, hogy még keményebben dolgozzak, de ebben eddig sem volt hiba˝ – mondta végezetül Soóky Gergely, akinek édesapja, Zoltán az edzője.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dakar 2013: Szalayék a 26. helyen, célban minden magyar

Minden magyar teljesítette a Dakar-rali keddi, Córdoba-La Rioja közötti 10. szakaszát. Tovább olvasom